Enquito
poweruser
- 8 август 2017
- 2.609
- 1.766
Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)
MITSUBISHI Heavy Diamond SRK/SRC 20 ZSX-W по супер цена од 87.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.0 kW, Гаранција: 3 години
3.5kw гледај од околу 28-30.000 ако сакаш нешто посаглам. Капацитет исто на греење и ладење што повисок.Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)
Ценава ее премногу![]()
MITSUBISHI Heavy Diamond SRK/SRC 20 ZSX-W по супер цена од 87.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.0 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.Ценава ее премногу
И да ве замолам да ми препорачате некој што ги има во нептун сетек техномаркет
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Јас со вивакс имам многу лошо искуствоЈас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.Затоа треба детално разбирање спецификации пред купување. Големина на надворешна единица, итн. Али добра клима под 30-32к тешко.
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.
Мислење за ова клима?Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.www.setec.mk
За кај тебе (20 квадратни метри, без изолација) треба да врши работа овој модел. И за греење, а без никакви проблеми за ладење.Мислење за ова клима?Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.www.setec.mk
Клима и изолација одат заедно. Јас пак имам во 20тина кв ставени Вивакс АЕРИ+ 9ка. Си врши одлично работа за тоа што ја имам земено. И грее И лади ОДЛИЧНО.Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Да ова е точно, изолација мора кога се грее со клима. Ама мислам пиша дечкото дека нема изолација.Клима и изолација одат заедно. Јас пак имам во 20тина кв ставени Вивакс АЕРИ+ 9ка. Си врши одлично работа за тоа што ја имам земено. И грее И лади ОДЛИЧНО.
Е сега не ти викам да си земе ВИВАКС ама ќе ти кажам да размислиш прво за изолација а потоа за клима ако сакаш да се грееш со неа. А за ладење, ќе те излади било која.
Зидови од камен ширина пола метар?Куќата ми е 150 квадратни вкупно на два спрата тогаш навремето така се праеле куќите без изолација куќата е изградена во 1969 година
На таванот имам изолацијаЗидови од камен ширина пола метар?
Со душеме на таван трска со малтар без никаква изолација?
Ако е таква џабе клима што бараш.
Барем на таванот да има изолација, таму се најголемите топлотни загуби затоа што топлиот воздух се крева нагоре.
На таванот имам изолација
И и плус јас не сум за да ставаме клима со години собата се грееме со шпорет на дрваЗидови од камен ширина пола метар?
Со душеме на таван трска со малтар без никаква изолација?
Ако е таква џабе клима што бараш.
Барем на таванот да има изолација, таму се најголемите топлотни загуби затоа што топлиот воздух се крева нагоре.
Сопругата се запна клима да се купи?И и плус јас не сум за да ставаме клима со години собата се грееме со шпорет на дрва
Поубо е да си купиме едно каминче
Ете како изгледаMontaza nova 5000
Demontaza stara 1200
Ja gleda Galanzot I vika bolje klima nema![]()
![]()
![]()
Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04