Веќе една недела.Почнавте со ладење? Како до вчера да греевме![]()
Јас почнав и тоа заради влагата. Наместена на 24 степени со аутофан на надворешни 30, троши околу 330~350W константно.Почнавте со ладење? Како до вчера да греевме![]()
Не аери. Хаиер Тундра е за таму. Од Вивакс некој без греач.Здраво, ако може препорака за клима која ке се користи првенствено за ладење (стан со градско парно) и можеби догревање пред грејна сезона. Салон 25м2 со отворен дел (врата) кон останатиот дел од станот, 10цм стиропор изолација, 6 коморни 3 слојни стакла. Буџет ~500e. Доста пофалби добив за АЕРИ+ моделите конкретно VIVAX ACP-12CH35AERI+ R32 по супер цена од 29.990 ден.
Здраво, ако може препорака за клима која ке се користи првенствено за ладење (стан со градско парно) и можеби догревање пред грејна сезона. Салон 25м2 со отворен дел (врата) кон останатиот дел од станот, 10цм стиропор изолација, 6 коморни 3 слојни стакла. Буџет ~500e. Доста пофалби добив за АЕРИ+ моделите конкретно VIVAX ACP-12CH35AERI+ R32 по супер цена од 29.990 ден.
Здраво,во што е поентата дали е без грејач или со грејач?јас ги имам и 2те 3.5 и 5.5 Vivax Aeri.Не аери. Хаиер Тундра е за таму. Од Вивакс некој без греач.
Генерално не ја брка работата, знае да остане вклучен или да се вклучува кога не треба.Здраво,во што е поентата дали е без грејач или со грејач?јас ги имам и 2те 3.5 и 5.5 Vivax Aeri.
Sent from my GM1910 using Tapatalk
Јас ги имам мерено и двете подоле слика од Vivax Aeri 3.5+ 2023 купена зимово, потрошувачката на некој си -2с-3с-4с,ставена на фан 2 и 24с внатрешна во 20м2 соба,оди од 270w до 360w на постигната температура,додека ја постигне троши 450w до 550w така нешто но брзо ја загрева имам добра изолација и пвц прозори,е сега за Vivax Aeri 5.5+ купена 2022 поставена во 42м2 одприлика цело време троши 750w до 850w на постигната температура,поставена на фан 2 на внатрешната 25с,е сега е оваа мое искуство генерално задоволен сум,но оваа не беше зимо за споредба ќе видиме во јако зимо каде Т ке бидат -10с-15с,најверојатно има и подобри клими и поскапи што мислите вие т.с за цената дали vivax aeri 3.5 i 5.5 ja оправдува цената,или за таа цена се добива подобра клима инвертер,секое мислење и искуство ќе ни добре дојде ќе научиме повеќеГенерално не ја брка работата, знае да остане вклучен или да се вклучува кога не треба.
По правило треба да се вклучува под 7 степени а имаше случаи каде што работи и на +12~15 степени и троши околу 70-ина вати
Мислам дека треба да вклучува кога температурата ќе падне под 2°.Генерално не ја брка работата, знае да остане вклучен или да се вклучува кога не треба.
По правило треба да се вклучува под 7 степени а имаше случаи каде што работи и на +12~15 степени и троши околу 70-ина вати
Јас знам под 0, а и на моиве две клими истите никогаш се немат вклучено над 0 степени.Мислам дека треба да вклучува кога температурата ќе падне под 2°.
Мислам дека треба да вклучува кога температурата ќе падне под 2°.
Или пак јас сум грешка нешто со бројкиве...Јас знам под 0, а и на моиве две клими истите никогаш се немат вклучено над 0 степени.
Јас знам под 0, а и на моиве две клими истите никогаш се немат вклучено над 0 степени.
Ми останало во сеќавање дека е 2°. Можеби грешам. А можеби разни брендови имаат разлика.Или пак јас сум грешка нешто со бројкиве...
Можеби се реферирам на пријавен проблем од жолтиот форум, не се сеќавам. Битно памтам дека на типот му се уклучуваше греачот на релативно висока температура
Никогаш не се исплати да се доплаќа за "понов" модел, туку само за "подобар" модел.Заради лошо искуство со евтина клима, а висока на уруру, даисекаи, лн изборот за оваа година е митцу sf 35 или ap 35. Дали се исплати да се доплатат 9000 денари за поновиот модел mitsubishi ap? Климата ќе се користи примарно за греење
Mitsubishi ap35 беше еден од подобрите модели кога јас правев избор за клима (пред нецела година) и верувам дека уште е така.Заради лошо искуство со евтина клима, а висока на уруру, даисекаи, лн изборот за оваа година е митцу sf 35 или ap 35. Дали се исплати да се доплатат 9000 денари за поновиот модел mitsubishi ap? Климата ќе се користи примарно за греење
~50w најниска модулација во мод ладење кај LN35 моделот, при надворешна ноќна темература околу 20С ама дома сепак имаше потреба да работи климата.Јас почнав и тоа заради влагата. Наместена на 24 степени со аутофан на надворешни 30, троши околу 330~350W константно.
Можам да претпоставам LN30 колку ниско знае да спушти (најверојатно до 120~150W)
Да не заборавиме дека двата вентилатора трошат 2x15W = 30W
Алтернатива да... ама не може да се поедначи со интеграцијата на Мицубиши со нивниот MelCloud.Јас најдов алтернатива за ова со универзално Wi-Fi даљинско (околу 25-30еур од Али, има и поефтини за 10тина еур) што го користам и за други намени и ми е сосем доволно. Имам пишувано конкретно за ова поназад низ темава.
Vivax Аери + е одличен модел за греење и ладење Ако сакаш клима без греачи тогаш овие модели за ( 25м2 твојот постот )
![]()
VIVAX ACP-12CH35AEMIS R32 по супер цена од 22.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 5 годиниklimi.mk
![]()
HAIER AS35RHBHRA / 1U35YERFRA Revive по супер цена од 26.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
HAIER TIDE PLUS AS35TAMHRA-C/1U35YEFFRA-C по супер цена од 20.000 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Фала многу за одговорите.Не аери. Хаиер Тундра е за таму. Од Вивакс некој без греач.
Бош климата не би ти ја препорачал подобар избор од Бош е ХаиерФала многу за одговорите.
Од тоа што прочитав греачот допринесува за надворешната единица во зимниот период на греење. Така да најверојатно не ми е потребен.
Е сеа од предложениве приметив дека HAIER AS35RHBHRA / 1U35YERFRA Revive по супер цена од 26.990 ден. оваа Haier без греач најверојатно би ја избрал, е сега дали има голема разлика со Тундрата и дали се оправдани плус 3000 за истата?
Исто така приметив Бош Инвертер клима уред BOSCH 5000 12000BTU, 3,25kW/3,30kW, R32 клими во Нептун, дали се споредливи со овие од погоре или воопшто да не ги гледам?
Мислењето е автоматски споено:
Како работна соба ја користам таа, инаку најверојатно нема да ставам воопшто ќе видам како ќе биде со оваа во дневната прво. Ќе ја разгледам таа што ми ја кажа, инаку според некоја пресметка што ја правеа таму најверојатно ќе треба 5.5kw, па затоа ми го понуди тој модел. Од амбер премиум+ 5.5kw е далеку над буџетот, така да ако задоволва 3.5кв можи ќе одам со тој модел.
Ако има некој друг било какво искуство со Gree како марка слободно нека пише.
www.elipso.mk
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден