Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.219
- 1.193
Во добивка си. Ќе дојде, ќе ти каже дека може, ќе купиш... Какви им се монтерите, ќе ја постават како не треба. Кај мене ја залепија десната страна во ѕид, потоа јас сум виновен, така сум сакал. А имаше десетина центиметри простор да се помести, ама тоа е. Јас не сум знаел, монтерот уште помалку.па горе доле околу 40-45к планирам да дадам. инаку мое искуство со грее, идам во салон и им викам, дојдете кај мене, собата е со спуштени плафони и малку е терсене да се стави клима т.е. нема баш добар простор за главата да се монтира, ама кога ке дојде мајстор ке види каде може да се стави и каква може да се стави и после тоа заедно со мајсторот доагам во салон, ви плакам и нели кога ке договориме ке ја наместите. и ми вика, ааа не, ние така не правиме, многу луге идат собираат понуди и која највеке им одговара таа ја местат. прво му викам тоа е нормално, цел нормален свет оди, гледа, собира понуди, и која е најдобра таа се одлучува. ама настрана од тоа, јас тоа не правам, јас ви велам, дојди кај мене, кажи ми оваква и оваква клима тука и тука може да се стави и веднаш од кај мене облакам патики, одиме во салон и плакјам. значи не ти викам ни иди ти јас ке дојдам после или утре или за 5 минути, па да не дојдам, туку заедно идеме. еве сега у момент и капар ти оставам колку што кошта монтажа па ако не се нафатам на тоа што ке ми предложиш кој ти дава пари за монтажа а ти само до дома треба да дојдеш и кафе да пиеш. бонус, зградата ми е толку близу до салонт да треба само да премине улица, едно добри 1-2 минути пешки одење.... и не дојде.... епа сеа не грее... епа не грее....