Mkdsime
read-only
- 28 февруари 2015
- 19
- 43
Znaci da idam so klima vo kujnata so trpezarija so ke bide i edna vo dnevna i tie zimno vreme konstantno da rabotat, i dali da stavam dve 3.5kw sti bi mi predlozil ti do toj budzet?Две, едно во дневна едно во спална.
А јас ако се прашувам зошто претпочитам поладна спална и без бучава од клима, би одел на една во дневна и една во трпезаријата. А во спалната колку си се загрее самата од вратата.
Blagodaram mnogu se mislam pak gree da zemam ama gree fairy novata ili vivax greeТоа е за мене лично како би направил. Ама може и во спалната една ако на луѓето не им смета да им бучи клима во спалната.
Инаку секој инвертер мора да работи 24/7, нормално.
Две 3.5 би било идеално, а какви ќе зависи од буџетот.
Незнам дали ги дава некаде во апликацијата, немам земено уште се заебав земав два sonoff pow r2. Но сигурно ги мери инаку нема како да израчуна колку вати влече. Со покажани вати можеш да си израчунаш колку ампера влече.
W=V*A
Мене ме изненади апликацијата кога ја видов на еден што мереше потрошувачка на клима зимно време, после тоа се отепав кај мене на тел да видам кај се наоѓа тој приказ на sonoff, за после да видам дека broadlink мерач има. Планирам да си нарачам следниот месец два мерачи од broadlink.
Незнам, моите не се стасани уште, кога ќе стасаат ќе можам пореална споредба да направам. Соноф-от ми е ставен на клима моментално и мери активно за ладење периодов, кога ќе стасаат броадлинк-от ќе ставам таков и ќе видам по една недела каков usability има во споредба со соноф.Ете моето стигна броадлинк мерачот, поголемо срање немам видено,па сонофот е измислен за ова,ова ти кажува моментална потрошувачка и толку,ако пример ја пуштиш климата 5часа мораш да чекаш 24часа да пројдат да видиш колку kw си потрошил,кај соноф не е така,јел да им е гллупа апликацијава на соноф ама далеку подобри информации дава од броадлинкот
Незнам, моите не се стасани уште, кога ќе стасаат ќе можам пореална споредба да направам. Соноф-от ми е ставен на клима моментално и мери активно за ладење периодов, кога ќе стасаат броадлинк-от ќе ставам таков и ќе видам по една недела каков usability има во споредба со соноф.
Ти треба GREE LCLH модел некој, а не LC.
Или Хаиер Тундра 5.5
Мислам дека околу буџетот ќе бидат. Е сега за викендица штом е убаво е да има 8ц греење за да не мрзнат работи внатре и да може да одржава 8ц скоро бесплатно климата. Или ако често одите да има 16ц избор на далечинското за температура па да си држи 16ц.
За ладење било која 5.5 ќе заврши работа.
Вивакс Аеви и аери се ист модел само со дизајн за аеви кој го преплаќаш. Така да од Вивакс само Аери.
Јачината е доволна. Подобри имаш неколку модели ако можеш да си дозволиш. Погледни Fujitsu, Mitsubishi, Toshiba или Daikin.Здраво, случајно налетав на групава и гледам дека тука има луѓе што навистина се разбираат а мене баш такви и ми требаат за помош ! Сакам да земам клима инвeртер ( Амбер 5.5 ).Просторот кој сакам да го загревам е 40 квадрати и спој на дневна кујна и трпезарија.Има внатрешна изолација кон надворешните ѕидови и плафонските со тервол од 10 и 15 cm.Дали е доволна јачината за истиот простор и дали има некоја подбра клима од грее ? Однапред ви благодарам за дадените одговори.
Над 500 евра одиш на јапонска клима.Здраво, случајно налетав на групава и гледам дека тука има луѓе што навистина се разбираат а мене баш такви и ми требаат за помош ! Сакам да земам клима инвeртер ( Амбер 5.5 ).Просторот кој сакам да го загревам е 40 квадрати и спој на дневна кујна и трпезарија.Има внатрешна изолација кон надворешните ѕидови и плафонските со тервол од 10 и 15 cm.Дали е доволна јачината за истиот простор и дали има некоја подбра клима од грее ? Однапред ви благодарам за дадените одговори.
TCT e starata poznata GREE Lomo so podobar daljinski.ТСТ, TCL никако
За тие пари VIVAX, GREE или Midea
Здраво дечки, нов сум на форумов, но ми треба ваша помош.
Ми треба инвертер за 17м2 соба со изолација, и гледајќи по нет ми понудија три, ама не можам нигде да најдам искуства реални од луѓе што ги користат овие клими да ми кажат како се задоволни.
Од овие кои би избрале вие :
1. GREE VIOLA GWH12RB-K3DNA3G по супер цена од 25.990 ден.
2. VIVAX ACP-09CH25AERI R32 по супер цена од 24.990 ден.
3. http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=72202&mfp=manufacturers[149]
VIVAX AERI 3,5-ка е поскапа од 2,5 за едно 1000~1500 денариОд овие кои би избрале вие :
Нема да е многу јака 3,5 за таа квадратура. Како што читав по нетов, важно е за помали квадратури климата да не биде оверкил (прејака) зошто ќе работи на принципот он/оф ?VIVAX AERI 3,5-ка е поскапа од 2,5 за едно 1000~1500 денари
Во Прилеп AERI 3,5-ка е околу 25.000
Дали собра инфо?Ке соберам инфо и ке ти пишам.
CPU INTEL G5925 Celeron 3,6GHz DUAL CORE 4MB s.1200 TRAY
2.415,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD Naruto Shippuden - Itachi Uchiha XL, 900 x 420 x 3, FNRMPSPEED24ITCXL
1.550,00 ден