Фала за инфото чекаме повеќе инфо .... денес бев во сет немале 12 сите ги купиле ....
Немаше и пред 3 недели, мојата е од излог.
Фала за инфото чекаме повеќе инфо .... денес бев во сет немале 12 сите ги купиле ....
Јас искрено го препорачувам Sonoff POW R2 за таа намена. Прецизен е и кошта исто колку овие за на штекер.
Маната е што треба да си го правиш сам, нема дисплеј туку треба да читаш на мобилен ама затоа имаш далеку повеќе информации за потрошувачката.
Во Енергија нема? Сет преку нив земаат или сами носат лагер?Фала за инфото чекаме повеќе инфо .... денес бев во сет немале 12 сите ги купиле ....
Во Енергија нема? Сет преку нив земаат или сами носат лагер?
Испратено од Pixel 3 XL преку IT.mk форум апликација
Сами сме криви што чекавме, пред еден месец два и Ломото беше 20к на попуст не го зедов.. сеа ќе чекаме новии пратки лето 2019Сетек се увозници и имаат попусти. Кога и да препорачам некому Тундра на попуст, ја нема на лагер. Милиони фатија со Haier-ов по се изгледа.
pow r2 пошто гледам пишува 3500w, мене климата што ми е 5.5кw игра улога ли ке работи све како што треба?
дали преку апликацијата има местење за потрошена енергија ефтина скапа струја и дали го има кај нас?
Христос се роди.
Он-оф старудијава од Мидеа ака Фонко, ја оставив за празников да работи на 19 степени и сабајлево кога доаѓав си викам, дала душа. Ама нее несака да цркне, дури кога влегов внатре од -12 надвор внатре бања. Ја покачив на 26 степени и после 2 часа работа прв пат направи дефрост. Митот дека он-оф неможе да работи на температури пониски од -5 е надминат, најверојатно разликата е само во заштедата на инвертерот со ниската модулација.
Да бидеме на чисто не е внатре топло, за на кратки ракави, ама донесовме и припомош панелака од 3кв ако загусти да ја пуштиме и нејзе.
Најголем проблем е честото отварање врата, се чувствува продор на ладен воздух одма.
Еве еден совет не ги гасете климите оставете ги 24/7 нека вртат ефектот е одличен, споредено со панелка која ја оставав да работи на * за да не замрзне хемијата(лепила, пур-пена и силикони) кои ги чувам во канцеларија.
Или пак немаат ниедна на лагер, само ги рекламираат дека имаат, за да појдиш и да ти понудат Мидеа „што и за внуци ќе ти остани“. Тоа се дел од пофалбите за Мидеата што ќе ти ја понудат кога ќе им побараш Тундра... месеци наназадСетек се увозници и имаат попусти. Кога и да препорачам некому Тундра на попуст, ја нема на лагер. Милиони фатија со Haier-ов по се изгледа.
Koлкав простор и како изолиран, и со која клима?Мислам дека е задоволителна климата во овие услови освен можеби потрошувачката 1.3 kWh.]
Koлкав простор и како изолиран, и со која клима?
Инаку сега се најладните денови во годината. Ако си загреан со 1.3 kWh а знаеш дека едно калориферче од 800 денари влече 2 kWh... Мислам дека немаш простор да бидеш незадоволен.
За дополнителни заштеди, ако имаш можност за програмирање тајмер - програмирај ја климата да симнува до 20с во времето кога не си дома, и да дига накај 26-27с кога е евтината тарифа на струјата а навечер колку ти е пријатно, ако не ти смета многу топло ставај нека грее на потопло. Просторот и ѕидовите акумулираат топлина, и добро е да се искористи евтината тарифа.
Сплит клима само ќе акумулира. Keep on dreamingПросторот и ѕидовите акумулираат топлина, и добро е да се искористи евтината тарифа.
Просторот е 9м должина, 4, ширина и 2,6м висина и плус отварам врати за да се загрее ходник со спална дополнително а тоа се одприлика 25 квадрата
Изолација немам како овие модерните што се стават сега, живеам инаку во кука на 2ри спрат, на 1 ви и 3ти не се грее. Добро е што прозорците диктуваат беспрекорно пвц со двојно стакло.
Климата е Daikin FTXF-50A, инаку потрошувачката не ме засега, нека троше само нека го затоплува просторот![]()
Нормално дека има. Дури не се загреат околните предмети се вртиш во круг.Флегма сакаш да кажеш, самата просторија (домот) - дека нема термален капацитет?![]()
Пробај ти не греј со клима 2-3 саати на овие температури и истото ќе го повториме кај мене па ќе правиме муабет потоа.Ај пробај не го греј домот неколку дена, и кажи го пак го истово.
Живее во куќа со три спрата од кои два не се греат (под него и над него) и можете тие демагогии да му ги продавате на друг дека можеш да постигнеш рамномерна температура во 35 квадрати.Само пази да не те чуе Флегма, прво ќе те праша да не ти треба шило за да го скршиш мразот што дома ви се нафатил окулу стопалата.
Ако постигне над 16-17 степени на подот јас црн ќе се исфарбам![]()
Hansol издув моментално:
![]()
Навечер подобатр избор е електрично парно од 3000 денари што троши 1KWh да одржува темепература, многу
На колку е вентилаторот?
Колку е усис?
Колку троши?
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
MB 1200 H510M H2/M.2 SE ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, VGA,HDMI, PCIex16, PCIex1, 4xSATAIII, 1xM.2, 4xUSB 3.2 Gen1, 2xUSB 2.0, 7.1 Channels, H510M-H2/M.2 SE
4.200,00 ден