Сори, ама те дрибла продавачот (ирелевантно е дали е инвеститор или не, во случајов е оној што ги земал парите, т.е. продавач). Ти обеќал гаранција а не ти ја дал. Побарај ги документите од станот и провери ги точните услови на гаранција. Немаш ништо со третата страна - по македонски закони одговорен за гаранцијата е само продавачот. Ти можеш доброволно да прифатиш друг да сервисира во негово име, но и не мораш. Во ситуацијава и не знам што си се гњавел уопште со сервисот...
(На еден колега не му го поправаат течењето у купатилото, па уште продавачот и мајсторот го убедуваат дека сѐ е во ред „само немој да влегуваш по чорапи“ и будалиов излегол од купатилото и ги заклучил - „додека не го поправите не искачате“![]()
Кога го купив станот, точно дека продавачот на станот не ми обезбеди документи, но секако гаранцијата беше истечена според гарантниот рок кој што го имаше Gree тоа време, но тоа не значи дека главниот дистрибутер не треба да обезбедува резервни делови за уредите кои што ги увезува, едноставно со повеќе од 4 сервиси ми потенцираа дека, дистрибутерот нема резервни делови за овој модел и они се сведувале да вадат од едно место за да монтираат на друго место, бидејки моделов се покажал дека 1 во 10 клими, за жал ја има оваа мана. За мене тоа е несериозност и лош квалитет.