ARMac
senior
Што бренд е лаптопов?
Делл пишува на плочата
Што бренд е лаптопов?
Не ја ни погледнав сликата, фала ти.Делл пишува на плочата
па ваљда на плочата пишува DELLШто бренд е лаптопов?
Dell Latitude 5590, тешко срање од лаптопи, кој што сака нека си мисли, најгадните дефекти ги имаат.Што бренд е лаптопов?
Делл пишува на плочата
Од телефон го прочитав само постот, не ја анализирав сликата. Во ред е...па ваљда на плочата пишува DELL
Dell ќе да е според плочатаШто бренд е лаптопов?
А таман мислев да прашам. Фала, а!Dell ќе да е според плочата![]()
На плочата пишува дека е Dell.Што бренд е лаптопов?
мене па по бојата ме асоцираше на асусНа плочата пишува дека е Dell.
Asus Rog i Dell се најчесто поправани модели кај човечево го пратам добри 2 години кој има кеиф може да разгледа ке ви биде од корист а и ке научете нешто повеќе.
View: https://www.youtube.com/watch?v=Sdw96Tb04dg
Знам дека кога некој не ја разбира комплетно работата, му се чини дека гледа генијалец на дело, но во реалност не е така. Го пратев и ја некое време just for science, а и да согледам некоја нова перспектива и искрено се разочарав. Ми наликува типот на Македонските "мајстори", не размислува многу out of the box и доста генерализира.Јас исто го пратам некое време како и https://www.youtube.com/channel/UCvDDbj3qJYg-5FSPFWJxqMw
Не би се согласил дека е преварант или неверодостоен ама работата е што тешко се учи од него зошто е брз како зајак што личи дека ја прави многу лесно и ефикасно работата, каде финтава е дека типот има години искуство и си дозволува да оди многу брзо. Јас повеќе следам вакви работи со тоа да знам какви дефекти може да очекувам и колку ми се исплати сам да ги поправам или да ги носам кај тебе или „работната рака на Сетек“ или „пластичното топење во Анхоч“. Факт е дека многу лаптопи и графички карти последниве 3 години страдаат од евтина изработка и неквалитетни кондензатори и мрежа на компоненти за струја и со тоа имаат доста избор сега овие канали за поправка.
Најсмешна реплика што не ја очекував ми беше дека добивал коментари да не ја користи фразата „Хирошима бомба“ зошто било навредливо за некого![]()
Значи според тебе дечкото е тежок скам и ладење муда на видео фушерај и хоштаплер, ок ајде да тргнеме од тоа дека го гледам бајааги време значи дечкото работи во УСА а е од арабските држави , значи не е со менталитет на американцијте и да тргнеме од тоа.Знам дека кога некој не ја разбира комплетно работата, му се чини дека гледа генијалец на дело, но во реалност не е така. Го пратев и ја некое време just for science, а и да согледам некоја нова перспектива и искрено се разочарав. Ми наликува типот на Македонските "мајстори", не размислува многу out of the box и доста генерализира.
Ајде да дадам примери и да образложам малку зашто гледам непрофесионалност кај него.
Користи short detector на VRM секција кој испушта околу ~3V и неограничена ампеража. CPU работи на ~1V, што мислите дека ќе се случи ако е некој мосфет пробиен и тие ~3V отидат директно во CPU? Ќе добиете одговор од него дека CPU е изгорен и лаптопот не може да се поправи, и нормално ќе му понуди нова матична од негови канали. Кој го ебе муштеријата нели.
Тестира мосфети на глупав начин, мерејќи отпор помеѓу Gate и GND, значи пак генерализира и мисли дека тоа е единствениот дефект што може да се случи кај еден мосфет, а има разни сценарија каде што мосфетот е полупробиен помеѓу Drain и Source или тотално пробиена диодата во него, а не е поврзано тоа со Gate-от.
Нашол изгорен кондензатор, ок, секоја му чест за тоа. Вади од фиока некои универзални, гледа да се физички исти, да речеме 0805 величина, и тоа е се, го става на местото на изгорениот, ниту чита вредности од шема ниту ништо, само гледа лаптопот да даде слика.
Расипан лаптоп, смее да го чепка една и само една личност за да има тотален увид во се што прави, а не Big Boss го растура, па му праќа само плоча на овој, овој нешто импровизира и враќа непроверена плоча кај Big Boss на составување и кобајаги тестирање. Ако не може да постигне се сам, постои опција да си вработи сервисен персонал и секој да си работи по една работа ама комплетно.
Јас го гледам тој канал како еден вид на реклама и себепромоција, и му успева како и да е, продава еден куп делови, собира потенцијални муштерии итн итн. Ми личи баш на типичен Македонски "сервисер".
Има уште примери за непрофесионалноста негова, само во моментов не можам на се да се сетам, последен пат го гледав летоска кога одлучив дека е тоа нешто од кое што не треба да се учи.
Ништо лично према тебе, само сакав да доловам некои ситуации коишто никој не треба да ги следи и да учи од нив.
Што да ти кажам бате, следи си го слободно и уживај во поправките, јас моето стручно мислење си го кажав.Значи според тебе дечкото е тежок скам и ладење муда на видео фушерај и хоштаплер, ок ајде да тргнеме од тоа дека го гледам бајааги време значи дечкото работи во УСА а е од арабските држави , значи не е со менталитет на американцијте и да тргнеме од тоа.
Јутуб каналот што го има и како што има и на многу видеа кажано и сам дека е веке 15 години во тој бизнис ,како секој нормален човек учи технологијата се менува од ден во ден а тој учи секој ден од нови компоненти кои за жал така ке го наречам ова никогаш нема ни да ги допреме и видеме во живо ние во оваја вукојебина .
Друга работа бројките, како што ти кажуваш дека е жива превара на каналот се се платени прегледи и субови или ???
Трета работа дечково работи на гпу само на плоча ( не сум стручен ,ама тоа што го снима се гледа не навлегувам во детали ) ја тестира на лице место што прави како прави дали менува мери прска бае од очи на крај дава слика на дисплејот зад него после поправка..... значи ги прави или?
Тој што го вика биг бос му е чичко на пакување кај него работи негова жена, а немаат вработено дополнително работници од што не доволно го пратиш на видеата и има кажано имал 2 вработени во последни 15 години за помош кој го скамнале и тоа доста добро и го украле на фин начин и стигнало до полиција и тужби , така да типчето не верува веке на локалните "Помошници и мајстори " а во неколку вида и сам кажува ако некој знае да го работи ова ве молам контактирајте ме ке го вработам со мене затоа што навистина ми треба помошм, иако се има издесено цела работа со тие 2 предходно.
Уште една интересна работа кај дечково е што баш сам кажа на вчерашното видео погледни го колку само данок плаќаат на држава и какви не лиценци им барале за да ги има урамено на зид , е сега не се разбирам правно и не знаам како и што се дешава али сигурно не се ефтини даноци и остали ствари во таква држава .
Уште еден итересен факт дечкото продава на нивна официјална страна цела галантерија на алати и све и свашта и има до сега доста задоволни муштерии и не задоволни за кој некогаш прави видеа и ги чита ревјус на лајв стрим .
Сума сумарум ако не е професионален и ако е скамер одамна ке бил затворен од државните институции оти знаеме дека во таа држава законите важат за разлика од кашава тегла со ајвар каде сите се екетричари по визби и гарантираат дека знаат повеќе од некој ( мое мислење без навреда ги има со лопата да ги ринеш пошто ние како нација сме стручњаци за се )
Ова е мое лично мислење како јас го согледувам целиот процес на дечково што го работи од поглед на човек што не е стручен али како што читам коментари и ревјус ,и како што и напоменав долго време го следам мислам дека човекот е легит и работи најнормално како "поправач" кој му успева некогаш а некогаш не а сега секој клиент е задоволен кога производот му работи ,не го интересира него дали тој ставал дел од кола или од бојлер битно гпуто работи латопот работи и за крај прочитај убаво на вебот негов, за секоја поправка дава и гаранција на поправеното неколку месеци до година дена.
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден