Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

IT.mk Огласник [change log, информации, забелешки]

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com
Мада што е за право никој што сме платиле, не сме ја добиле рекламираната услуга целосно. И се сведува на еве не донација, ама поддршка ќе да е.

Sent from my Telefon using Tapatalk

Што не е добиено од услугата?
За ебилтенот за жал увидовме дека немаме ресурси соодветни за да го почнуваме и неколку пати го одложуваме дури да се екипираме соодветно за таа услуга, меѓутоа за другите наведени работи, плс наведи што не е добиено.

Btw, кој сака да му бидат вратени парите и да му се прекине членството, слободно нека пише на [email protected].

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Пак ќе повторам дека нема ароганција, бизнис одлука e. Како ќе влијае, ќе видиме...
Веќе еднаш ти кажав за ова, ама еве да не биде само јас, ако ти кажуваат и повеќе луѓе смени го пристапот, очигледно до тебе е нешто.
Инаку повеќето од вас кои што на премиум членство гледате како на некоја услуга што ја купувате и не добивате бенефит, очигледно не рационализирате дека премиум членството е само давање поддршка на IT.mk.
Овде си контрадикторен - ако е поддршка на IT.mk, тогаш зашто се тргаат бесплатни опции и се ставаат позади paywall? Има разлика од донација за поддршка и „изнудување“ на членство и очигледно дека овој дел не ти е јасен што го комуницираат членовите.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Во тој случај, не знам зошто си трошиш свое лично време на таков сајт што не вреди ни 10 ден/год. Има покорисни работи на интернет што можеш да ги правиш. Не сте на линија со корпоративен оддел за поддршка кај што треба да глумиме љубезност дур некој те омаловажува, туку со луѓе што 15+ години инвестираат свое време, труд и љубов и се обидуваат да направат нешто од IT.mk - каков и да е... искрено не знам како очекувате да реагираме на вакви изјави. Ако не ти одговара, иди на други форуми, ако ги нема, ете ти почни, има open source и бесплатни платформи колку сакаш.

Пак ќе повторам дека нема ароганција, бизнис одлука e. Како ќе влијае, ќе видиме... би ни било жал ако форумов дочека иста судбина ко forum.gsm.mk, меѓутоа и без ова за да опстане форумот треба промени.

Никој не го трга делот огласи. Воведуваме лимит на месечно ниво или плаќање за тие што сакаат повеќе од 1 оглас месечно.

Инаку повеќето од вас кои што на премиум членство гледате како на некоја услуга што ја купувате и не добивате бенефит, очигледно не рационализирате дека премиум членството е само давање поддршка на IT.mk. И за тоа да не биде донација, бидејќи не ни се допаѓа тој збор, особено на комерцијален проект, нудиме нешто екстра за тоа како месечни giveaways, премиум содржина итн итн. Ако не согледувате вредност во тоа, ОК, кажете си го мислењето и move on без емоционално да навлагате и предвидувате апокалипси.

Секако дека на секое поле може да се подобруваме, меѓутоа за тоа си треба ресурси, за да има ресурси треба средства.
Темава ја направивте "нема правда" фазон и се испомешаа баби и жаби и се предвидоа апокалиптични сценарија.
Bro just went full Elon.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
За ебилтенот за жал увидовме дека немаме ресурси соодветни за да го почнуваме и неколку пати го одложуваме дури да се екипираме соодветно за таа услуга, меѓутоа за другите наведени работи, плс наведи што не е добиено.

Btw, кој сака да му бидат вратени парите и да му се прекине членството, слободно нека пише на [email protected].
Горд си со маркетот демек? Тука со Нексио не се екипиравте?

За Премиум статиите, најискрено освен онаа што ја дисецирав дека е копија преведена од друг портал, други не ме ни заинтригирале да ги отворам. Џабе се баснословни во големина, кога се досадни. Може е подобро да ни давате early access некаков на интересни статии (како таа за влада) место да се мачите со вакви долги и неинтересни статии за 115 луѓе. Секако интересните ги ставате паблик за да се читаат.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

Еве и едно нека е, значи не е исполнето, од комерцијална гледна точка. А не е едно. Премиум содржините кај се? Немој молимте да ми ги спомнеш оние 2 статии месечно превземени и преведени после некое време од интернет. Па тие 95% веќе сум ги прочитал додека вие ги објавите. Како со Маркетот или како и да ви се вика со попусти? Задоволен си еве лично ти од тоа што е достапно во него? Нема ни лагер (уствари има тек гога ќе влезеш у производот, а рековте ќе напраите). Сега има едно привремено решение (кое кој знае ќе знае за друг е збунувачко), изгледа од траен карактер.
Да нема забуни сум мислел и сеуште мислам дека можам и затоа сум го поддржал ИТ.МК. Да не го рачунав како поддршка него чисто комерцијално купување на услуга одамна ќе барав враќање на парите.
И пак. 1 оглас месечно е срамота. Така јас мислам, а од дискусијава искача и поголемиот дел од членовите, било претплатници или не. Ама големи сте вие си знаете.

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com
Горд си со маркетот демек? Тука со Нексио не се екипиравте?
Задоволен си еве лично ти од тоа што е достапно во него?

Далеку од горди и задоволни сме од тоа што го имаме направено... меѓутоа знаеме дека можеме подобро. За тоа да го постигнеме, потребна е поддршка од заедницата со цел да може да дедицираме ресурси кои може да го оддржуваат тоа на потребното ниво.

Веќе еднаш ти кажав за ова, ама еве да не биде само јас, ако ти кажуваат и повеќе луѓе смени го пристапот, очигледно до тебе е нешто.

IT.mk не сум само јас, стои поголем тим зад ова. Јас сум тука тој што ја пренесува пораката и на своја иницијатива се труди да објасни зошто и како. Кој сака да разбере, ќе разбере. Кој сака да напаѓа, омаловажува и не знае да сподели критика или сугестија без лични навреди, не знам што очекува... како што реков, не е ова корпоративна линија за поддршка.

Дел од членовите погоре, како @StalkeR , споделија валидни критики без да напаѓаат и омаловажуваат. Другиве терате некои пасивно-агресивни коментари со нота на "нема правда" и се понашате ко некој да ве краде за нешто што велиме дека ке го тестираме и ке видиме како ке функционира. Да не збориме дека повеќето од вас немаат во просек ниту еден цел оглас во последните 12 месеци објавено. Ако сакате да испукате дневни фрустрации, да префрлиме темава во Боречки клуб па терајте...

Ќе ве замолам да си го кажете мислењето без лични навреди и што е можно поконструктивно. Тоа што пар членови (скоро во секоја поголема промена на IT.mk, претежно едните исти) го мислите, не значи дека секогаш е правото мислење, потенцирав погоре примери со non-IT огласите и ИТ кариера.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Далеку од горди и задоволни сме од тоа што го имаме направено... меѓутоа знаеме дека можеме подобро. За тоа да го постигнеме, потребна е поддршка од заедницата со цел да може да дедицираме ресурси кои може да го оддржуваат тоа на потребното ниво.
Ова е moo point - не сте задоволни, ама знаете дека можете подобро? Па нормално де. За поддршка да не навлагаме, дадов порано пример за MX Master 3 - кога сакав да го купам од кај вас за да дадам поддршка, стоеше НЕМА НА ЛАГЕР. На крај имало во Нексио, јас го земав во Грција.
И да, бев спремен да дадам + средства за тоа.

Да не заборавиме, паричката кај мене врти зашто направивте Октар маичка, купив по фул цена од 50 евра.
IT.mk не сум само јас, стои поголем тим зад ова. Јас сум тука тој што ја пренесува пораката и на своја иницијатива се труди да објасни зошто и како.
Јас не ти зборам за корпоративно ниво, туку за индивидуално. Не ја пренесуваш пораката убаво, земи го како пример тоа што низ неколку наврати потенцираш „емоционално“ однесување кај членовите, а и дискусијата ти ја започна со такво меме во репликата кон @toshex . После се осеќаш навреден што (пример) сум ве ребрал јас со некои реченици...повторно си контрадикторен.

Не сме ние на корпоративен состанок за бизнис идеја. Ова се членови кои и може 5 огласи во наредните 5 години ќе стават, ама ги навредивте со постапката и дадовте слика дека воопшто не ги цените нив.

Најсериозно ми делува низ твоите резонирања како ова видео да си го гледал пред да влезеш во дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
За тоа да го постигнеме, потребна е поддршка од заедницата со цел да може да дедицираме ресурси кои може да го оддржуваат тоа на потребното ниво.
Сега не си ми ни мене јасен. Комерцијален проект е или Донаторско-поддржан. Ако е комерцијален како што сакаш/те да го претставите онда знаеш како, и еден да платил не му е гајле што вие немате доволно претплати, па не сте екипирани, и било кое оправдување. Комерцијален проект се тера со инвестиција, не со поддршка.
И бар за мене ќе си кажам. Немам никаква агресија у моментов, дури ни пасивна, ни кон тебе ни кон другите од тимот, ни кон ИТ.МК како комерцијален проект. Солуции понудивме, кој како мислеше, ама ете вие решивте по ваше да си остане.
И не е дали сум огласувач па да се бунам, туку баш напротив, треба да ве замисли што реагираат многу корисници кои воопшто не се огласувачи на големо. Кога ми требало од време на време, сум ставал или барал по нешто и готово. А стандардните огласувачи нема што да се бунат, тие и така се гарант премиум пошто им треба и заработуваат од тоа :)
Ама, 1 оглас месечно е смешно и ќе го повторам уште 100 пати низ дискусииве ако треба.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
И не е дали сум огласувач па да се бунам, туку баш напротив, треба да ве замисли што реагираат многу корисници кои воопшто не се огласувачи на големо. Кога ми требало од време на време, сум ставал или барал по нешто и готово. А стандардните огласувачи нема што да се бунат, тие и така се гарант премиум пошто им треба и заработуваат од тоа :)
Ама, 1 оглас месечно е смешно и ќе го повторам уште 100 пати низ дискусииве ако треба.
Кои се тие што реагираат ? Како обичен ПЦ корисник кому повеќе од еднаш месечно би му затребало надградба на компоненти ? Има такви секоја недела процесор што менуваат па стариот да си го огласи ?
Мое мислење - Доволно е еднаш месечно . Па ако веќе зорт е мора брзо нешто да продадеш - има и други огласници :sneaky:
Или плати си членарина - другите огласници џабе да не се ?

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Кои се тие што реагираат ? Како обичен ПЦ корисник кому повеќе од еднаш месечно би му затребало надградба на компоненти ? Има такви секоја недела процесор што менуваат па стариот да си го огласи ?
Мое мислење - Доволно е еднаш месечно . Па ако веќе зорт е мора брзо нешто да продадеш - има и други огласници :sneaky:
Или плати си членарина - другите огласници џабе да не се ?
А ако сакам да продадам процесор што не го користам и да речам грамофон? Ми стојат ете така и сум решил баш сега му е времето.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
А ако сакам да продадам процесор што не го користам и да речам грамофон? Ми стојат ете така и сум решил баш сега му е времето.

Процесор може . Грамофон не е поврзано со ИТ - не може ;)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Во тој случај, не знам зошто си трошиш свое лично време на таков сајт што не вреди ни 10 ден/год.

Па не вреди, што толку се вреѓате? Бесплатен е форумов и затоа 99% од луѓево се тука. Форумов вреди заради членовите, не заради вас, заради Блек Фрајдеј попустите или заради самиот хостинг.
Ова е реалноста, а вие можете да почнете да воведувате и пакети за постови, тоа е ваше право кој никој не ви го одзема, ама како тргнавте - ќе почнете и помасовно да си ги одземате членовите.

Се понашате како да го водите Гугл, не бесплатен форум. Како ние тука да сме на милостиња, Боже сачувај.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.698
12.551
Skopje
www.wemaxa.com
Да се укине огласување, наместо тоа да има линк кон ЕКСТЕРЕН сајт (не поддомен на ит.мк) за огласи кој ќе се плаќа, одржува и се останато. Решен проблем.

Премиум акцес на форумов наместо глупи лотарии да спонзорира ексклузивни написи, длабоки истражувања, туторијали и сл кои нема да може на друго место онлајн да се најдат.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Еве молба до вас кои реагирате во овој стил, да ни потенцирате што е лошо во одлуката со Огласникот? Би сакале да чуеме...
Бесцелно е да се потенцира, дискутира и контрира на нешто кое веќе е донесено како одлука. И не е злонамерно реагирање, туку реално во една реченица сумирано тоа што администрацијата им го говори членовите кои се трудат да ја променат одлуката.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Колку е долг тест периодот?

Има некој форум што знаете да прави пари?

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да не се заборави дека живееме во Македонија, btw голем дел активиравме YouTube Premium на Аргентина или Индија за багатела цена од по 80 па до 300 денари месечно, а тука зборуваме за претплати од над 500-600 денари месечно... nonsense

Каква врска има дали живееме во МК?

Кога купуваш графичка од 700 евра, истото го збориш (пример?)

Не е дека е толку скапо, него не ви одговара дел од буџетот да насочите на ова.

Тие што имаат такви акаунти тоа најчесто го прават од шпарање не дека немаат + 100 денари на месец, ајде малку со усул со глумење сиромаштија.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Не е дека е толку скапо, него не ви одговара дел од буџетот да насочите на ова.
Не се работи овдека за дали сакаме или неќиме дел од буџетот да го даваме туку се работи за тоа што бесплатна опција која, на некој начин, се стекнувала со долготрајно членство и придонес одеднаш станува „со платно“ и за истата треба да се плаќа или пак овој дел подолу....

Basic членството е тука за тебе. Ова членство нуди пристап до премиум содржини, пристап и можност за постирање во секцијата за огласи, статус на верификуван огласувач

Болдираното, според мене, е најразочарувачки дел во целава прича. Доаѓа преварант од мичкеси патерин, плаќа 1500 денари (или повеќе, whatever) и веднаш добива беџ на поштењачина.

Подобро целосно укинете ги бесплатните огласи но беџовите, IMHO, треба да се заслужат. Ова не е добро.
Гледам дека со главата одите во ѕид и не може човек да ве разувери.

Дозволата за 3-4 бесплатни огласи месечно за долгогодишни членови е добар гест и ништо повеќе. Цената од 150 денари за 5 огласи месечно версус 120 денари на реклама5 за цела година не ја коментирам.
А закоментирање е затоа што ако треба да бирам сервис за огласување кој е за пари ќе одам на поевтината варијанта.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не се работи овдека за дали сакаме или неќиме дел од буџетот да го даваме туку се работи за тоа што бесплатна опција која, на некој начин, се стекнувала со долготрајно членство и придонес одеднаш станува „со платно“ и за истата треба да се плаќа или пак овој дел подолу....

Болдираното, според мене, е најразочарувачки дел во целава прича. Доаѓа преварант од мичкеси патерин, плаќа 1500 денари (или повеќе, whatever) и веднаш добива беџ на поштењачина.

Подобро целосно укинете ги бесплатните огласи но беџовите, IMHO, треба да се заслужат. Ова не е добро.
Гледам дека со главата одите во ѕид и не може човек да ве разувери.

Дозволата за 3-4 бесплатни огласи месечно за долгогодишни членови е добар гест и ништо повеќе. Цената од 150 денари за 5 огласи месечно версус 120 денари на реклама5 за цела година не ја коментирам.
А закоментирање е затоа што ако треба да бирам сервис за огласување кој е за пари ќе одам на поевтината варијанта.

А Netflix кога бил free?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Грешка се разбравте.
Ти мислеше за Нетфликс, Флегма за тука.

За штедење зборам и за личен избор на што ќе се даваат пари, во ред е да се каже,

МЕНЕ ЛИЧНО приоритет ми е клима, графичка, процесор, телефон па не сакам да трошам на премиум или какво и да е членство.

А не одма hur dur Македонија, нема пари, скапо е итн. Се знаеме повеќето тука, 95% можат лесно да си дозволат да платат, ама бираат тие пари да ги дадат на друго место.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Процесор може . Грамофон не е поврзано со ИТ - не може ;)
По ново може има не-ИТ огласи. Ама пошто тупиш ајде еве да речеме десктоп процесор, лаптоп меморија и екстерен цд режач. Или телефон и Слушалки. Ете толку за цела година, ама нема да може. Оли да ги ставам во еден оглас? Ама и тоа не можело по ново.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно