Браќата од Дхо намерно или ненамерно при компарација ги зедоа ајфон х и гугл пиксел 2 но не и до сега најдобриот според нив с9 плус.Чепкав еден P20 Lite во Сет и ми се допадна многу. Наместив „рачна“ камера ISO 100, 1/125 и останати ствари и изваде перфектна фотографија на вештачко светло (нормално, со темна позадина заради шатерот)
Прилично брз со одличен екран.
Гледам тестни примероци/слики од P20 Pro и можам слободно да кажам дека S9+ треба да легне и да се преправа дека е умрен.
(кој, btw, го победува секој и неговиот брат)
На мене сликата фотографирана со Р20 ми изгледа подобра, ама само за нијанса. Нема некоја драстична разлика споредено со сликата фотната со С9.P20 Pro
![]()
S9
![]()
Според мене е доста подобра. Посебно во деталите на асфалтот и околу уличните светилки. Позитивно сум изненаден. Е сега не можеме да очекуваме драстична разлика од с9 кој важи за телефон со најдобра камера за вакви услови (и пикселот)На мене сликата фотографирана со Р20 ми изгледа подобра, ама само за нијанса. Нема некоја драстична разлика споредено со сликата фотната со С9.
Иако во детали губи малку, бокето е ептен подобро од Pixel 2 и iPhone X.Хммм, по се изгледа не е се така розево како што мислев.
Сликиве со оглед на тоа дека се преку ден, и се сликани со 40MP сензор, се мизерни.
P20 Pro,
![]()
Pixel 2,
![]()
Iphone X,
![]()
Видето исто така е тапа, пазете ја косата на девојката - еден тон артефакти/aliasing
@psyside
Понекогаш ме изненадуваш со површноста.
Мене па ми е ептен безвеза однапред олкаво гомце да има за еден фингерпринт и да го грди телефонот. Одзади под камерата е најубаво.Голем респект за фронт фингерпринт ридер, искрено после Галакси С7 и Ноте 7 ФЕ (Р.И.П) мислев дека веќе никогаш нема да видиме фингерпринт од напред (во случајот на иПхоне икс воопшто).
Meh... вкусови се тоа. Ништо не може да го замени фингерпринтот напред. Ќе видиш сега кога ќе почнат да го ставаат под екранот ќе биде супер.Мене па ми е ептен безвеза однапред олкаво гомце да има за еден фингерпринт и да го грди телефонот. Одзади под камерата е најубаво.