Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

ГЛОБКО - капут!

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Преку македонски пошти, пратка од Виница до Штип патуваше нешто повеќе од недела дена, па направете ја сами математиката. Можеби ептен малер ме фатил, поима неам.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Заборавете македонски пошти, од Кина до СК за 4 дена пратка од пошта до адреса во СК 15 дена.
Брза пратка се добри само за исток слабо покриени и поскапо ги доставуваат.
Карго стандардно како и претходните 5-6 г, проблем мора до 13ч даги превземат пратките, за големи пратки габаритни, убедливо најдобри.
Глопко за никаде се знаеше уште од пред 2 год дека се на лош пат, 30 агенти вработени 40 администрација, откуп се чекаше по 50-60 дена, 2-3 пати парите не ги дадоја.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.370
12.007
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Без да одам офф-топик, моето искуство засега со Карго Експрес било секојпат без никаков проблем, било да се работи за нормална достава на пратка или откуп. Парите биле секогаш достапни за подигнување наредниот ден после доставата.

Од друга страна, ГЛС често го користиме службено (никакво искуство со откуп), па во однос на достава на пратки засега не сме имале некои проблеми, или барем не за некои кој јас знам.

Така, завршив со фалење :)

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
615
Овие глобко да не видат пари луѓево.Одма си ги земаат за трошење

Во фирма Приморани сме да го користиме,бидејќи ролни за печатење купуваме секоја недела,а набавувачот избрал да праќа преку глобко.
Стига навремено,веројатно бидејќи веќе постојано ни носат и знаат каде се наоѓаме.Но пари им плаќаме директно на жиросметка на фирмата од која ги набавуваме ролните.Ништо не оди преку глобко.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.248
5.571
Скопје
Абе и нас мислев дека изгинале, ама на брат ми нарачка телефон од Телеком пред недела дена по Глобко му ја пуштија што значи дека сепак работат.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Јас пратив пратка на 16.11.2015 и сеуште не ми донеле пари и покрај тоа што бев у тоа базичето у центар, и се јавив на печеснаес броја...

Практично, тоа ми е последен пат да праќам на некој нешто по карго и да чекам откуп...Памет за друг пат, но добро е да се знае! Глобко ГЛС се срање, најверојатно ко се останато! Во иднина ќе се погрижам да не праќам ништо по нив за казна за тоа што курташак си играат со мои пари(а не ми е до парите, ама ич, туку инат ме фаќа)!

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Карго не ги носат парите на врата него треба да идеш да си ги земеш во ќерамидница.

До сега мене не ми направиле проблем. После 7-8 дена стално ги давале парите.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Овие не ги даваат во тоа канцеларијата! Наводно ги носеле на адреса. Еве месец дена уште не ги донеле...

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Мизерија. А и ГЛС рекоа дека мин. за зимање пари е 30 дена!! Неспособни!

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Инаку колку за инфо, пред месец дена е однесена пратката, а уште ги нема да ми ги донесат парите. Минатата недела бев до тоа куќарката, па ми дадоа броеви, па никој не се јавуваше на броевите два дена, третиот ден таа шо ми крена ми даде други броеви да барам некоја си одговорна за финансии, па неа ја барав. Ми крена па наводно системот и бил блокиран неможела да провери, па ќе ме барале, па еве од тогаш поминаа 5 дена и не ме бараа.

Сега и се јавив и ја напнав таа од колцентар! И викам шо треба да направам за да ми ги дадете парите? Во која институција треба да пријавам? Ми вика пак, да се јавам во финансии и незнам што. И викам немам намера да се јавувам, ви пренесувам на Вас, а вие како сакате пренесете или не, ако денес до крај на ден не ми донесете пари јас вас ќе ве пријавам во пазарна инспекција. Она пак, ама јас не знам дали можам да ви помогнам, и викам не знам ни јас, само ви кажав да си знаете, а вие како сакате пренесете им на тие вашите или не, пријатен ден.

За неполна минута, ми се јавува некоја теткица со битолско-прилепски говор и ме прашува каде можи да ми ги донесат парите. WTF? Треба ли јас вака да се замарам за да ми ги донесат парите, услуга која им е платена пред скоро месец дена?

Инаку се работи за 1000 денари, сума која е незначителна за мене и пари до кои стварно не ми е дојдено и не се замрам. Она што ме изреволтира е непрофесионалниот однос каде некој си игра к*рташак со мене за мои пари.

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Само со сериозни закани се освестуваат. Еднаш исто ме мафтаа месец дена ми прек*рчија и кажав утрето им доаѓам зимам парите и дека некој ќе биде тепан. Послето се јавија одма од финансии, и утредента ги донесоа парите.

kirev

senior
31 мај 2010
9.117
7.802
...
Инаку се работи за 1000 денари, сума која е незначителна за мене и пари до кои стварно не ми е дојдено и не се замрам. Она што ме изреволтира е непрофесионалниот однос каде некој си игра к*рташак со мене за мои пари.
Сепак пријави ги. Пошто и онака никад више нема да ги користиш.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Па мислам дека пријавувањево на темава е поефективно. Нека бидат информирани членовите каква услуга ќе добијат ако го користат нив.

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
Во моментот Карго експрес растураат по Македонија, парите ги даваат за еден ден до два, зависи од тоа кога купувачот ќе ја подигне пратката и ќе си плати за пратката.
Маана им е тоа што малку се неорганизирани и дуќанчињата (базите) им се во хаос, ако малку воспостават ред и организација можат да бидат лидери за брза пратка во МК.
GLS дефинитивно парите ги даваат после месец (а може и повеќе) дена, факт е тоа што пола од вработените им побегнаа бидејќи со месеци немале земено плата, незнам што им е политиката во работењето но дефинитивно знам дека кога би бирал кој сервис да го искористам за праќање, би го одбрал Карго Експрес.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.210
16.362
Се крчка се крчка, многу наскоро: http://www.novaposta.mk/
Ќе можете онлајн да организирате пратки, да го следите статусот на пратките и слично.

Се работи на случајот, за мнооогу кратко време.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Чим вака пишува значи Астро е газдата на новата пошта. :-D

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Треба да имаш газ за да бидеш газда

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Се крчка се крчка, многу наскоро: http://www.novaposta.mk/
Ќе можете онлајн да организирате пратки, да го следите статусот на пратките и слично.

Се работи на случајот, за мнооогу кратко време.

Тоа се бара. Ако се професионални и не фаќаат кривини би ги користел.
И тракингот константно да е апдејтиран,да не е:

1. Земена пратка 2. Предадена пратка

Полошо од немање тракинг е само неапдејтиран тракинг.

Мое искуство од пред недела дена:

Брза пратка - во понеделник ја пуштам пратката со откуп, во четврток ми се јавуваат да дојдам да си ги земам парите.

Не е 1 ден, 3 се ама мене ми врши работа. До сега немало проблеми.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.210
16.362
Чим вака пишува значи Астро е газдата на новата пошта. :-D
Хаха, ова ти е како она: имаш аквариум? Немам. Мрш педер еден :D

Иначе не е Астро газда, тоа е за педери :p . Астро друго нешто праитаму не е битно сега за сега што, битно ќе биде тоа што Глобко и останативе не се.

@smole изгледа нема да има за почеток real time тракинг на пратката а за подоцна ќе видиме.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.845
5.010
Писти Охту
ууу ако е тоа шо мислам, ќе биде интересно да видиме како ќе се движи се :) ајде ајде, чекаме официјално инфо и нормално, да го видиме квалитетот на дело :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно