Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Не се прави разлика изгледа помеѓу мнозинство и мала гласна група членови на драмската секција при ИТ Форум.

Никој не може да ме убеди дека седнале и решиле "Миле ми текна! Ај ќе земеме кинески полначи и ко мрморци ќе им лепиме Леново налепници. Ќе ќариме 10-20 илјадарки".

Ако сакаме веќе да ја тераме драмолеткава, јас нигде не видов доказ дека потекнува полначот од ДДКом. Фактура, испратница, сериски број, сметка, сервисен налог... Нада!
Мене ова ми делува на личен антагонизам.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Мене ова ми делува дека некој лепел налепница а продавачот ги продал без да знае ама не прифаќа одговорност.
Јас не видов дека е побарана одговороност. Пишаа да проверат, се глумеше лудило. Ама луѓето изгледа повеќе сакаат лајкови да збираат, него ли проблем да решат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Јас не видов дека е побарана одговороност. Пишаа да проверат, се глумеше лудило. Ама луѓето изгледа повеќе сакаат лајкови да збираат, него ли проблем да решат.
Јас знам повеќе факти и ми делува дека не прифаќаат одговорност. Продавачот знаел дека е продадено со компјутер во 2020 г. (го имаат во систем), сега се расипало и нормално нема гаранција и друг го отворал и што ќе види…

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Светлана ти си, светлана@ддсторе.мк???
Не, Шерлок.
Мислењето е автоматски споено:

Јас знам повеќе факти и ми делува дека не прифаќаат одговорност. Продавачот знаел дека е продадено со компјутер во 2020 г. (го имаат во систем), сега се расипало и нормално нема гаранција и друг го отворал и што ќе види…
Видиш јас па имам и други факти, ама не ми е намерата да дискредитирам "ценети" членови на форумов. Рекла-казала муабети не ми се омилен спорт.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Емтое. Продадено 2020 не го заменуваат без пари. Не се ни притресуваат. И фирма не е лице. Фирма е законски начин повеќе лица да избегнат одговорност то инаку едно лице би ја сносело.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Податоците си се одговорност на сопственикот. Стварно нема што да се замара со саати и денови некој во сервис за некој што бил неодговорен и не си направил бекап. Посебно ако е замена на диск во гарантен рок, сервисерот треба да го замени дискот и стариот да го врати кај вендорот, нема ни опција да му рече на пациентот, еј абе иди во систрум и они ќе го расклопат и ке ти средат се. Не гледам кај е проблемот со ова, ти купуваш хардвер од продавница, а не емоции и доживотно тинтрење затоа што не знаеш да користиш компјутер.
Абе се слагам дека сервисот нема обврска, ама треба да има доблест и етика, да рече што ви е поважно податоците или 50 евра за диск...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.810
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ме разоткри да сибеш тоа! Секоја чест, "Шерлок".

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.810
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ваууу реплика на годината! Како јак фраер нели остави на нас да донесеме заклучок. Сега заобиколи...
Немаш појма како функционира оваа наша заедница нели? Тебе изгледа се мора да ти се црта. Ај ти заобиколи.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Видиш јас па имам и други факти, ама не ми е намерата да дискредитирам "ценети" членови на форумов. Рекла-казала муабети не ми се омилен спорт.
Ако не примети, и ти истото го направи. Кажа дека имаш некои факти, ама ни ти не ги приложи... Чим никој нема намера ништо да приложува, останува работата на дофрлувања и трачови. Дајте од вакви поситни проблеми да тргнеме и да ги оправаме работите полека полека. Инаку, не е важно дали ДД (доколку навистина е купен од нив адаптерот) држи свои залихи или само е во улога на препродавач/посредник, одговорноста пред купецот е кај нив. Па после тие можат и требаат да си ја бркаат работата понатака ако некој им подметнал фалсификат или е од внатре во компанијата, али тоа никако не е проблем на купецот.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Какви факти да ти приложи Маша, таа не нападна никој без аргументи.
Гледаш дека во темава еден ист член континуирано напаѓа фирма која што се занимава со хардвер без никаков доказ.
Се е на рекла казала.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Какви факти да ти приложи Маша, таа не нападна никој без аргументи.
Гледаш дека во темава еден ист член континуирано напаѓа фирма која што се занимава со хардвер без никаков доказ.
Се е на рекла казала.
Не знам, некакви други факти..
1681056973284.png

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Ако не примети, и ти истото го направи. Кажа дека имаш некои факти, ама ни ти не ги приложи... Чим никој нема намера ништо да приложува, останува работата на дофрлувања и трачови. Дајте од вакви поситни проблеми да тргнеме и да ги оправаме работите полека полека. Инаку, не е важно дали ДД (доколку навистина е купен од нив адаптерот) држи свои залихи или само е во улога на препродавач/посредник, одговорноста пред купецот е кај нив. Па после тие можат и требаат да си ја бркаат работата понатака ако некој им подметнал фалсификат или е од внатре во компанијата, али тоа никако не е проблем на купецот.
Купецот не е "гуруто". За разлика од него не трачарам јас со "факти" што не сум ги видела или доживеала во прво лице еднина. Тие од прво лице ако сакаат нека се оправаат, ако не сакаат не мораат. Не е на мене. Јас реплицирав само на трети, пети, седми страни што се расфрлаат со "факти". Така да исто е, ама не е исто.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Да потсетам дека темава не е некаков суд, туку споделување на искуства и придонес кон севкупната информираност, не кого му е битно.

Ако Даниел рекол пазете превара, друг рекол сум немал никаков проблем со ДДСтор, едиствен заклучок е дека знаат да имаа и добра услуга и лоша услуга/роба. Толку.
Освен ако не се дополни нешто на досега кажаното не гледам поента во тоа некој некому да реплицира воопшто. Не се жарете тики-туку-така без веза.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.810
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
едиствен заклучок е дека знаат да имаа и добра услуга и лоша услуга/роба. Толку.
Токму тоа ми беше поентата, па кој сака да си продолжи со нив, слободно, кој не, исто слободно. Некој вложил труд и знаење да го обелодени ова, ама очигледно на некои членови не им е јасно дека немам ништо од ова, апсолутно никаков бенефит, дури може и да ми наштети.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
616
1.505
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
дури може и да ми наштети.
И те како може, си правиш непотребни непријателства.
Да не бегаме од темата, јасно си напиша во првиот пост, кој сака нека верува, кој не може слободно да си ја продолжи соработката со нив.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Јас мислам дека најдобро ќе беше во старт оштетениот да постираше сметка (минус деталите со лични податоци), без разлика што го однел производот на сервис и што се пожалил кај продавачот. Вака имаме ситуација каде whistleblower-от не може (не смее) да објави туѓи сметки/документи, а ние другите не знаеме што да мислиме во недостиг на факти.

Во случајов не верувам дека некој измислува вакви ситуации, реални се (дури и без фотографиите). Сеедно е дали продавачот е излажан од набавувачот, одговорноста е кај него. Па дури и по истек на гарантниот рок... Требало веднаш да му го заменат оштетениот полнач (во надеж дека купувачот нема да оди во јавност). Купувачите пак, во вакви ситуации секогаш треба да јавно да ги покажуваат ваквите малверзации, за на продавачите да им се даде поттик да отворат четири очи што продаваат.
Конкретно кога нешто во набавка е преевтино за да биде реално, веројатно нешто не е во ред. Оној полнач прво и прво веднаш се гледа дека ќе биде прелесен уште на осет, во рака. Тоа треба на продавачите да им даде инцентива да отворат еден полнач и да видат дека продаваат неквалитетен производ со минимум компоненти (и евтини). Во случајов и фалсификуван производ, што неговото продавање конкретно го прави кривично дело.

Така да случајов открива проблем во двете страни од паричката - што е реална слика за ситуацијата овде. Продавачите не се замараат што продаваат (сѐ додека има профит), а купувачите патат од фалусоболие и неразбирање дека работите нема да се оправат магично сами од себе, не без малку труд од сите нас.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Да потсетам дека темава не е некаков суд, туку споделување на искуства и придонес кон севкупната информираност, не кого му е битно.

Ако Даниел рекол пазете превара, друг рекол сум немал никаков проблем со ДДСтор, едиствен заклучок е дека знаат да имаа и добра услуга и лоша услуга/роба. Толку.
Освен ако не се дополни нешто на досега кажаното не гледам поента во тоа некој некому да реплицира воопшто. Не се жарете тики-туку-така без веза.
Извини другар ама едно е споделување искуство, друго е клеветење "пазете уште еден скам од дотичнуве, вакви, онакви, никакви" за нешто што нит си го купил, ниту си го контактирал продавачот да го рекламираш ако сметаш дека доставено ти е едно, а фактурирано друго. Макар и пред три години.

Тука некој што барата со фактите, велеше купен бил со конфигурација и се барало гаранција. Па после дојде витезот на бел коњ, со неговата пожртвуваност, на сопствена штета да не спаси од преварите на ДДКом.

Го чекаме за 7 годони пак, жив и здрав само нека е...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Токму тоа ми беше поентата, па кој сака да си продолжи со нив, слободно, кој не, исто слободно. Некој вложил труд и знаење да го обелодени ова, ама очигледно на некои членови не им е јасно дека немам ништо од ова, апсолутно никаков бенефит, дури може и да ми наштети.
Тоа затоа што едните ги мрзи да прочепкаат низ темиве да видат што значело твоето присуство на форумов за неговиот развој, а другите очигледно заборавиле...

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Тоа затоа што едните ги мрзи да прочепкаат низ темиве да видат што значело твоето присуство на форумов за неговиот развој, а другите очигледно заборавиле...
Ова ти е ко да браниш некој што си ја млати жена му затоа што е доктор на науки.

Респектот мој е 0. Така да who cares...

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ова ти е ко да браниш некој што си ја млати жена му затоа што е доктор на науки.

Респектот мој е 0. Така да who cares...
Ми звучиш премногу засегната...
Сум купувал од ДДком, го знам Даниел лично. А ти?

btw, споредбата беше малку невкусна, никогаш не релативизирам семејно насилство

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Извини другар ама едно е споделување искуство, друго е клеветење "пазете уште еден скам од дотичнуве, вакви, онакви, никакви" за нешто што нит си го купил, ниту си го контактирал продавачот да го рекламираш ако сметаш дека доставено ти е едно, а фактурирано друго. Макар и пред три години.

Тука некој што барата со фактите, велеше купен бил со конфигурација и се барало гаранција. Па после дојде витезот на бел коњ, со неговата пожртвуваност, на сопствена штета да не спаси од преварите на ДДКом.

Го чекаме за 7 годони пак, жив и здрав само нека е...
Купувачот го користел 3-4 години. Му се расипал и нормално друг го отворил да види да не може да се спаси некој денар. Излегува дупла налепница на видело и бидејќи добро соработувале со продавачот им викаат што е ова? Објаснението е - компјутерот е од 2020, нема гаранција, сакате да ви продадеме нов адаптер?
И сега? Внимавајте. Ако така ви подвалат - правец ДПИ. Пошто они го средија Матејле, Липково, Арачиново и сл. сега и овде ќе средуваат.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно