Oktar
Хаќер без дрон
Oktar's setup
- Processor & Cooler
- Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
- Motherboard
- Asus Prime Z370-A
- Storage
- SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
- PSU
- Cooler Master Vanguard v850
- RAM
- Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Case
- BeQuiet Pure Base 600
- Mouse
- Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
- Keyboard
- Keychron Q2, Keychron Q6
- Monitor
- Dell U2725QE
- OS
- Windows 11 + MacOS
Како што реков на самиот почеток, потребно е да си види прикаската од двете страни и да не се избрзува со донесување закључоци. Го ценам и почитувам Даниел, исто колку што НЕ ги ценам и почитувам ДДСтор/ком или како и да се викаат, највеќе заради бизнис моделот кој сметам дека е, како да кажам, лешинарски, но изнесените факти беа еднострани и како што они тврдат, целата прикаска е далеку подраматична и поголема од лепенка на полнач за лаптоп. За воља на вистината, не мора да значи и дека нивната прикаска е целосна вистина, а што се однесува до мене... тотално непотребна драма е се ова тука што се случи. Ама класика, никој нејке да гледа документарец (темите на даниел за поправки на лаптопи имаат далеку помал интерес и дискусија) а сите сакаат да гледат задруга, фарма, велики брат (пост кајшто се изнесува "прљав веш" за некоја фирма).
Имам впечаток дека 100% од членството на форумот се смета себеси за непогрешливо и едвај се чека некоја грешка или нешто што е на граница на грешка поготово со нашиве фирми и тоа да прерасне во сапуница. Дајте ви се молам, се хејта сервис за компјутери затоа што не враќале податоци од расипани дискови! Ај прашајте го Даниел да не он случајно враќа податоци ако налета на расипан диск? Верувам дека враќа онака, бест ефорт. Тоа се саати работа и ризик, нешто за што систрум наплаќаат стотици евра, ама тука се смета дека сервисот бил лош затоа што не ги вратиле податоците само го замениле дискот под гаранција!
Дајте искулирајте и олабавете се, идеална услуга нема, идеална фирма нема, идеален производ нема (освен Голф, Голф је најбољи ауто све друго су пи4кице!). Не бидете принцези, освен Маша, она како припадничка на понежниот пол баш има право да биде принцеза, ама секако не мислам во таа конотација, и сега веќе ми избега мислата... батали...
П.С. Авид е срце чоек, ми дужи некои пари, ама верувам дека ќе ми ги врати и нема да има потреба да го возам во ѓепек до катланово.
Имам впечаток дека 100% од членството на форумот се смета себеси за непогрешливо и едвај се чека некоја грешка или нешто што е на граница на грешка поготово со нашиве фирми и тоа да прерасне во сапуница. Дајте ви се молам, се хејта сервис за компјутери затоа што не враќале податоци од расипани дискови! Ај прашајте го Даниел да не он случајно враќа податоци ако налета на расипан диск? Верувам дека враќа онака, бест ефорт. Тоа се саати работа и ризик, нешто за што систрум наплаќаат стотици евра, ама тука се смета дека сервисот бил лош затоа што не ги вратиле податоците само го замениле дискот под гаранција!
Дајте искулирајте и олабавете се, идеална услуга нема, идеална фирма нема, идеален производ нема (освен Голф, Голф је најбољи ауто све друго су пи4кице!). Не бидете принцези, освен Маша, она како припадничка на понежниот пол баш има право да биде принцеза, ама секако не мислам во таа конотација, и сега веќе ми избега мислата... батали...
П.С. Авид е срце чоек, ми дужи некои пари, ама верувам дека ќе ми ги врати и нема да има потреба да го возам во ѓепек до катланово.