Krkac
hello world
- 29 февруари 2008
- 181
- 198
Ќе ја испробам и таа веријанта, во меѓувреме еве денешни фотографии од сток и две верзии на Gcam:
Сток
Погледнете го атачментот 107788
Gcam Wichaya и XML
Погледнете го атачментот 107789
MTSL cam v3 и XML
Погледнете го атачментот 107790
И
Колкава е разликата помеѓу Гкам и сток камера? Од твое лично искуств
Во вечерните фотки најмногу се гледа разлика,макар што јас не се разбирам во фотографија, инаку има и OIS на GCAM...И
Колкава е разликата помеѓу Гкам и сток камера? Од твое лично искуство?
Можеби малку глупо прашање. Но дали има GCAM за Самсунг А40 ??
Телефоните кога ги купив имаа многу подобра камера. Но нешто со апдејтите се измести, и сега ниту фокус работи, ниту ги има тие бои убави. Па дали можам некако со GCAM да ја ПА работава или тешко. Читав на странски форуми и проблемов е глобален и го има во многу телефони, а решение незнам дали има да се средат
11 верзија,
a ако е битно и ова Верзија на one UI е 3.1
MTSL V4.1
![]()
Wichaja
Погледнете го атачментот 107885
Stock
Погледнете го атачментот 107886
MTSL V4
Погледнете го атачментот 107887
Wichaya
Погледнете го атачментот 107888
Stock
Погледнете го атачментот 107889
@psyside - Со што да го сменам Urnyx05 PXv8.1_GCam-v1.0?
Станува збор за Mi Note 10, секако
Верзијата на Urnyx e од 24.12.2020, би пробал нешто подобро ако има, мада и со оваа сум презадоволен.
Го инсталирав на Mi Note 10.
Направив Restore Configs (по упатството од тука) и ми го вчита модел-спефицичниот фолдер за XML, во кој веќе имаше MTSLCam_V4_Mi_Note_10_v211208.xml.
На брзина го споредив со Urnyx и ми изгледа послаб (а јас барам подобро).
Го симнав и вчитав вашиот.
Ќе сликам подоцна споредба со Urnyx05 PXv8.1_GCam-v1.1.
Нема потреба да споредувам со сток апликацијата, залудно е хах.
Инаку вратив dehaze_expo на 1.00 и sharpness на 1.00 и фотките се доста поубави.
Има ли некои финти за побрзо да иде процесирањето на сликите? Со поедноставните верзии е инстантно, а со MTSL + xml e ептен споро кај мене.
Инаку вратив dehaze_expo на 1.00 и sharpness на 1.00 и фотките се доста поубави.
@psyside
Дали MTSL е проверено да работи на A52s?
Одиме со слики на зајдисонце.
05. Urnyx's 8.1 v1.2
![]()
05. MTSLCam_V5 (плус xml од Psyside)
![]()
06. Urnyx's 8.1 v1.2 (crop)
![]()
06. MTSLCam_V5 (плус xml од Psyside) (crop)
![]()
07. Urnyx's 8.1 v1.2 (crop)
![]()
07. MTSLCam_V5 (плус xml од Psyside) (crop)
![]()
Хахах партали.
Да видиме ноќно како ќе е и може да го прогласиме портот на Urnyx за умрено.
@psyside - Не може некако да се додаде на .xml-от сатурација/vibrance?
Скоро перфектно би било да вади побогати бои, а да останат другите параметри непроменети.
Има ли некои финти за побрзо да иде процесирањето на сликите? Со поедноставните верзии е инстантно, а со MTSL + xml e ептен споро кај мене.
Без оштрина и некоја длабочина на сликата нема лепота. Исто е како верзијата на Рarrot со активиран LDR, наместо НDR.Не се поубави, пробај на кроп сам ќе видиш, ама тоа е преференца, од аспект на права фотографија, тоа е тотално непосакувано, ама ако ви прави мерак тоа е друго, скоро сите промени на овој XML се контрапродуктивни, заради тоа што корисниците тестираат 1, 2 сцени и неколку фотографии додека ние тестиравме стотици, во разно осветлување, разни локации, луѓе, животни, природа, хдр сцени, тмурни сцени, сончеви, облачно време, таман ќе помислиш дека си подобрил нешто ќе сфатиш дека на тој начин ги крши сенките (пример со dehaze) или зголемување на контраст кога ќе тестираш во друга сцена.
Изоштрување зголемува шум, артeфакти, деформации и ја прави сликата слична на сток телефони, би рекол да не идете над 0.4 максимум 1.0 е премногу, но ако тоа ви прави мерак go ahead.
Мислењето е автоматски споено:
Да
Мислењето е автоматски споено:
Не може, ќе гори црвената и зелената, ова е најдобро што може, ако ти изгледа добро на 1 сцена, на следната ќе горат боите, за да сфатиш дали работи одреден сетинг, мора да тестираш на многу различни сцени, мачна работа е.
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден