Taurus
Модератор
Taurus's setup
- Processor & Cooler
- i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
- Motherboard
- Gigabyte Z68P-DS3
- Storage
- WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
- PSU
- 460W Gigabyte Superb Real Power
- RAM
- 2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
- Video card
- Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
- Case
- Gigabyte LUXO X140
- Mouse
- Zalman ZM-M300 Black
- Keyboard
- Sweex Illuminating
- Audio
- DeLux 2.1
- Monitor
- Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
- OS
- Win 8.1
Моментално користа
Моментално користам Winix U300 и сакам да го менувам баш затоа дека нема автоматски мод со сензор за честички. На мануел во поголема брзина е гласен за да биде цело време.
Му фрлив око на Xiaomi H3, освен што има ауто моде, читам си можел да го наместиш во одредена ситуација како да работи, if else...
Пример, ако е загадувањето 30, премини на мануел со поголема брзина, па кога ќе стигне до 10 да премине сам пак на ауто.
Или наизменично на одредено време, сам да преминува во мануелен мод на поголема брзина 5-10 минути, па сам да се врати во ауто мод.
Сакам да земам прочистувач за 30m2, се двоумам меѓу Xiaomi 3H и Winix Zero. Бев решен за Xiaomi, али ја најдов анализава, и вика дека сензорот за PM 2.5 детектира многу пониско ниво од присутното. Не знам дали Xiaomi 3H има боље детектор од 2-ката во анализава, и исто не знам колку е валидна анализата ( зашто е од Kickstarter, што продава прочистувачи).
Некој да сподели искуство од овие два, или предложи друг прочистувач
Моментално користам Winix U300 и сакам да го менувам баш затоа дека нема автоматски мод со сензор за честички. На мануел во поголема брзина е гласен за да биде цело време.
Му фрлив око на Xiaomi H3, освен што има ауто моде, читам си можел да го наместиш во одредена ситуација како да работи, if else...
Пример, ако е загадувањето 30, премини на мануел со поголема брзина, па кога ќе стигне до 10 да премине сам пак на ауто.
Или наизменично на одредено време, сам да преминува во мануелен мод на поголема брзина 5-10 минути, па сам да се врати во ауто мод.