Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ентер отсега на Канал 5

Кое Списание за вас е подобро?

• Вкупно гласале
    20

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Ентер деновиве пушти реклама на Канал 5 ,што значи наскоро ќе ги гледаме на Канал 5

Исто така гледам и на списанието дизајнот на насловнат е малку подобрен
ENTER%20FLAT.png

а и веб страната www.enter.net.mk е подобрена одамна ја немав посетено нити пак имав купено ентер списание нити имам гледано на телевизија
се мислам да ѕирнам деновиве дали се подобриле:D

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Уште подобро што отсега ке биде на канал 5,бидејки А2 е сателитска телевизија и не може баш секоја да ја гледа. Незнам дали е излезен 50-тиот број на Ентер,ама според нив во 49-ката ке биде подобар и јубилејен.:) Се надевам дека ги имаат исфрлени, или го најголема мера намалено оние огромни реклами за Витаминка и АМЦ пошо страшно ме иритираат, btw што бара прехрамбена фирма во списание за ИТ??:ua:

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.489
5.599
Не знам што бара прехрамбена фирма во ИТ списание, но знам дека ИТ списанието бара пари ;)

Инаку се надевам дека содржините сега ке бидат подобри, не дека беа многу лоши, ама...

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
требале цд то да го стават во опаковка двд а не вака им се гребе и после не го чита

инаку дај боже да се подобриле задни неколку години додека беа на а1 тапа беа повеќе страни со многу реклами а да не зборам за квалитетот на хартијата на корицата увек коај сум купувал ми се виткала и кинела

еве ја насловната на списанието целосна да ја видите добро им е середена не е со тие сајбер ужасни девојки кои им беа уназат години и години
58115_437013452031_322206377031_5737218_6298242_n.jpg

Busav

lurker
10 ноември 2008
595
21
Ќе се емитува на канал 5 бидејки а1 кога се одржуваше WGC-то јадеа го**а за одржувањето на турнирот демек кантерот била насилна игра ја играле и мали деца...ако била до толку насилна цел свет би требало да ја забрани... а тоа го напишаа бидејки град Скопје и Коце Трајановски ни го овозможија турнирот и ни дадоа шатор (сменија власт и почнаа да мрчат ) :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.849
34.072
roka.mk
Научее да го респектирате вложениот труд.Дали знаете вие колку време е потребо да се напише една статија,да се разработи оделна тема или хардвер?.Ја мислам дека списанието си беше ок,ако не за професионалци тогаш за почетници беше преубаво.На почетокот мноогу имав научено од ентер.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Научее да го респектирате вложениот труд.Дали знаете вие колку време е потребо да се напише една статија,да се разработи оделна тема или хардвер?.Ја мислам дека списанието си беше ок,ако не за професионалци тогаш за почетници беше преубаво.На почетокот мноогу имав научено од ентер.

и јас имам доста работи научено со Ентер но некако задни 10 години зафркнаа емисијата им трае многу помалку отколку што траеше порано ги нема тие видеа што ги испраќаа Кантер играчите кој правеа добри филмчиња исто така многу малку се зборува за ИТ ситуацијата во македонија

а за списанието многу го намалија на помалку страни не она кое беше дебело списание од едно 99 страни или колку и да имаше ,во двд то даваат програми кој се бесплатни и се од оние како сјап,мсн... барем можеле на цд то да додадат видеа од емисијата и многу др програми како што Bug хрватското списание тоа го прави

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
418
78
Времето ги гази списанијата за ИТ. Порано кога се имаше dialup конекција, беше друго време. Сега со денешниов интернет, се што ме интересира од ит областа можам да најдам, од рецензии, видеа, итн...направени од луѓе на кои тоа им е главна професија, плус поголемиот дел од работите што ги презентираат во македонските списанија или емисии се или со слики или видеа од интернет, или пак некои никакви модели на хардвер од македонскиве фирми како Gembird или Sweex, за кои на крај ке заклучат дека се супер. Зарем ке добијат некогаш на тест 20 матични со П55 за да ги истестираат, или пак 40 модела на разни графички, или пак 30 модела на монитори итн.

За се си треба стандард, кој ние го немаме, за жал.

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.650
Зарем ке добијат некогаш на тест 20 матични со П55 за да ги истестираат, или пак 40 модела на разни графички, или пак 30 модела на монитори итн..

само кога ке почнат Ентер да прават вакво нешто.. тогаш би го купил.

Real

Баниран/a
18 септември 2010
127
7
Јас не знам како ќе опстане ова списание. Со самиот факт што цената му ја направија на 77 денари може да видите колку е купувано.

Зашто се случува ова?
Едноставен одговор затоа што се разви интернетот во македонија.
Заради истава оваа причина пропаднаа ЕДЕН ЦЕЛ КУП на интернет кафиња. Порано ги имаше на секое ќоше а сега се бројат на прсти.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Јас не знам како ќе опстане ова списание. Со самиот факт што цената му ја направија на 77 денари може да видите колку е купувано.

Зашто се случува ова?
Едноставен одговор затоа што се разви интернетот во македонија.
Заради истава оваа причина пропаднаа ЕДЕН ЦЕЛ КУП на интернет кафиња. Порано ги имаше на секое ќоше а сега се бројат на прсти.
Цената ја направилја 7 денари,пошо цената од 150 како што беше претходно беше фантомска,т.е кродажбата по таа цена им беше на минимум. Сега откако го направија 77 ден.мислам дека за некој процент мрднаа од мртвата точка на која беа тогаш. Во глобала ИТ списанијата во Македонија се тапа.За пример ке го земам последниот број од Click ,и во него ништо особено,рецензија за некои рутерче,финти и трикови за Windows 7,бла,бла...гола вода. Ако сакаат да се промента од ова ниво треба да работат ,а не само ке го превземеме од некоја веб страница информацијата copy/paste и станавме газди...еее не оди тоа така..

Nokia

hello world
18 декември 2009
55
52
Цената ја направилја 7 денари,пошо цената од 150 како што беше претходно беше фантомска,т.е кродажбата по таа цена им беше на минимум. Сега откако го направија 77 ден.мислам дека за некој процент мрднаа од мртвата точка на која беа тогаш. Во глобала ИТ списанијата во Македонија се тапа.За пример ке го земам последниот број од Click ,и во него ништо особено,рецензија за некои рутерче,финти и трикови за Windows 7,бла,бла...гола вода. Ако сакаат да се промента од ова ниво треба да работат ,а не само ке го превземеме од некоја веб страница информацијата copy/paste и станавме газди...еее не оди тоа така..

Мислам дека цената од 150 денари беше висока и предпоставувам дека имало помала продажба. Зошто? Затоа што јас ако идам до трафика да си купам цигари немаше така лесно да се одлучам да дадам уште 150 денари за списание, а вака 70 денари воопшто не е скапо. Е сега математиката си е нивна како што заработуваат.

Јас го читам ентер и мислам дека е ОК списание ако сакаш да поминеш некое време и да прочиташ нешто ново. Е сега тоа што велиш дека луѓето земаат информации од интернет и ги преведуваат тоа верувам дека е точно. Ама ајде ти кажи ми како би напишал некој текст за технологија? Сам ќе ја измислиш? :D Таа технологија мора пак некој голем ум да ја измислил и да напишал нешто за неа. Разликата е што ние нема да се мачиме да копаме по интернетот што е ново, туку го имаме на тацна. А за понапредни читатели во средината има еден ентерПРО дел кај што може да се прочита и нешто повеќе од стандардните информации.

Јас ги почитувам, пошто е сепак македонски производ. И клик се ОК. Кај клик ми се допаѓа што кај тие хардверските текстови имаат и табелички со цена, каде се продава и слично. И нив ги читам но со ентер си фатив уште од почетокот и си го купувам секој број. Да не се клик и ентер тогаш со што би се пофалиле во нашава ни земја?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
јас си купувам Click и стварно се добри но мислам дека се ептен малку со број на страни ,ретко може да се прочита поголем текст се е онака на кратко напишано Верувам дека во иднина ќе се подобрат

инаку деновиве пак ќе почнам со ентер да видам што како има во тоа списание па ќе пишам тука дали ми се допаднало и др забелешки и критики :D

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
денеска го купив ентер и помалку сум задоволен од тоа што го добив.
Списанието е малку подобрено во дизајнот но не ми се допадна тоа што има многу бели празнини кај текстовите ми се допадна тоа што напраиле рекламите да им се во потврда корица така можеле и насловната да ја средат,првата страна каде се вестите има многу малку а за месецов може да се напишат и две страни друго што ептен ме радува е тоа што барем кај делот со игрите страниците (дизајнот) е подобрен повеќе слики има
Гледам ставиле и ценовник за рекламирање(можда го имало и порано не сум приметил) па ако сте заинтересирани да им помогнете рекламирајте се
ЦД то не ми се допадна бидејќи е исто во дизајнот како и на почетокот кога почнаа со реклама од Витаминка
можеле да го средат ептен подобро Цд то
Сепак јас ќе продолжам да го купувам па се надевам дека во иднина ќе го подобрат списаниево

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
денеска го купив ентер и помалку сум задоволен од тоа што го добив.
Списанието е малку подобрено во дизајнот но не ми се допадна тоа што има многу бели празнини кај текстовите ми се допадна тоа што напраиле рекламите да им се во потврда корица така можеле и насловната да ја средат,првата страна каде се вестите има многу малку а за месецов може да се напишат и две страни друго што ептен ме радува е тоа што барем кај делот со игрите страниците (дизајнот) е подобрен повеќе слики има
Гледам ставиле и ценовник за рекламирање(можда го имало и порано не сум приметил) па ако сте заинтересирани да им помогнете рекламирајте се
ЦД то не ми се допадна бидејќи е исто во дизајнот како и на почетокот кога почнаа со реклама од Витаминка
можеле да го средат ептен подобро Цд то
Сепак јас ќе продолжам да го купувам па се надевам дека во иднина ќе го подобрат списаниево

Благодарам што ги сподели импресиите за новиот Ентер :) Значи сепак нема драстична промена како што најавуваа во ентер 49. Сеуште ги има големите реклами за витаминка...а цд-то класика...истите free,trial програми итн. Барем би можеле првата страница да ја направам подебела,колку да не се уништува списанието:ha:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Благодарам што ги сподели импресиите за новиот Ентер :) Значи сепак нема драстична промена како што најавуваа во ентер 49. Сеуште ги има големите реклами за витаминка...а цд-то класика...истите free,trial програми итн. Барем би можеле првата страница да ја направам подебела,колку да не се уништува списанието:ha:

мора да нудат free,trial програми него мене ми беше за дизајнот истиот ко од почетокот ме нервираше тоа што морав да го местам да не биде хероглифи текстотна цд то и

а за рекламите имаше на две страни како постер реклама од витаминка за некој ресана :LOL:

мислам дека треба да им помогнете вие од it.com.mk со тоа што ќе ставите нивна реклама и ќе соработувате со нив

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
www.ibiz.mk
за поквалитетно списание би го издвоил хрватското баг
доста добри рецензии, споредувања,.. едноставно на ниво
подобро еднаш на 3месеци ке купам едно списание баг отколку секој месец по 77денари за ентер да ги фрлам
бтњ престанав да го купувам после 10тиот број, и гледам од тогаш не мрднале ич, во квалитет

подобро да го оставиле 150ден а да вработат стручни лица за зголемување на квалитет отколку да намалиле цена :ua:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
за поквалитетно списание би го издвоил хрватското баг
доста добри рецензии, споредувања,.. едноставно на ниво
подобро еднаш на 3месеци ке купам едно списание баг отколку секој месец по 77денари за ентер да ги фрлам
бтњ престанав да го купувам после 10тиот број, и гледам од тогаш не мрднале ич, во квалитет

подобро да го оставиле 150ден а да вработат стручни лица за зголемување на квалитет отколку да намалиле цена :ua:

нормално дека се што не е наше е поквалитетно мое мислење е да се спојат Click и Ентер заедно ќе напраат едно добро списание

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
www.ibiz.mk
немора да значи, во овој случај споредба ентер + клик <<<<<<< Баг
неможат ни вода да му носат со квалитетни содржини

а за уздружување знаеме до тоа нема да дојде

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Одамна го немам купено Ентерот.Последниот пак кога го купив можев да забележам како списанието едноставно не е интересно за читање.

За BUG никогаш и не би дал пари:Прво зашто е доста скапо.И второ ,малку ми е безврска да плаќам и купувам нешто што тешко го разбирам т.е што се мачам да го разберам.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Одамна го немам купено Ентерот.Последниот пак кога го купив можев да забележам како списанието едноставно не е интересно за читање.

За BUG никогаш и не би дал пари:Прво зашто е доста скапо.И второ ,малку ми е безврска да плаќам и купувам нешто што тешко го разбирам т.е што се мачам да го разберам.

Незнам колку е BUG ама сигурно под 150 ден.не е..така да освен што е скапо,уште потешко ке го разберам:rolleyes: Ако го споредиме BUG со некое си светско списание за IT технологија, тогаш тоа е PC World. дефинитивно најдобро до сега. Нема досадни реклами итн. Само што не е достапно за нас,т.е се продава по србија можеби....или пак го има во пдф верзија по торентиве.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
www.ibiz.mk
околу 300е
не сум го купувал неколку месеци

иначе не правиме споредба светски, туку балкански

а за јазик незнам за вас но јас немам никаков проблем, сум израснал со српски серии, хрватски и останати од разни форуми,

свака ви час ако седнете да гледате филм и чекате македонски превод а не гледате сс некој ју

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
што знам,можеби да е српски некако ќе разберам,али ова во хрватскиве кога ќе читам некако многу зборови не ми се јасни.Како да е различен од српскиот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно