Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Зае*ани се кинезиве, мора очи да се отвара кога се прави нарачка. Инаку истиот тој ред марлборо со 12 или 18 mg/ml е 70/30 PG/VG :D
Пак ќе кажам, крајот не можеш да им го најдеш! Како и да е очи отварање и детална проверка на секој производ што го ставаш во корпа :)

btw @7n00dle7 Дали имаше протекување од оваа пакување за време на транспортот ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
ух што батерии донесоа на фастек, се мислам да ја откажам нарачката на клоперот додека не го пратиле
http://www.fasttech.com/products/30...thentic-smok-xpro-m45-45w-2200mah-vw-variable
I
http://www.fasttech.com/products/30...entic-innokin-itaste-mvp-20w-variable-voltage
Ама посебно првата, 45W Снага и 0,2 ома трпи.

Првото не, има неколку маани (ривјуто на Twisted420). Како и кај сите вакви кутивчиња во последно време, може да се правиме слепи на нив ако ни го прават меракот, но...

Второто можеби, нема нешто негативни коментари за него, само дека е „застарен“, веројатно поради малата снага, но и цената е доволно ниска. А Инокин прави квалитетни работи.

Дури и Клаупор мини не го препорачувам безрезервно, еве сега почнаа да се појавуваат извештаи за кутивчиња што изгореле. Пу, баш кога човек ќе го купи. Дали се подметнати од конкуренција, дали се од билмези што не знаат да ракуваат, дали се статистичка грешка при толку многу продадени примероци... кој ќе го знае. За секој случај, ја полнам батеријата на полнач, многу лесно се вади.

Кога би немал никаков мод а би сакал да купувам, би почекал само уште малку на Ајстик 50 W (поради големиот капацитет на батерија што носи голема автономија и пливачкиот пин) или Сигели 50 W (во надеж дека ќе биде поевтин од 100/150-ватните, кои инаку се единствен сигурен тип во моментов, но се скапи).

Ако цената не е проблем, во моментов Сигели 100W+ е убедливо најдобар (3 долари поскап од обична стотка, но многу предности - заоблени рабови, пливачки пин, 8 магнети, вклучена футрола).

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
@7n00dle7 Кај ја најде таа 100% VG... :D
Таква само имаше од 24 милиграми/милилитар, односно сеа глеам дека е 100% VG иако ништо не ми значи тоа искрено-немам баш многу време да читам истражувам...
Дали имаше протекување од оваа пакување за време на транспортот ?
Нити од ова, нити од било кое друго од се што досега ми стигнало, дали било 100 или 10 милилитарско а стигнати ми се во 4-5 пратки петнаесетина течности...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Првото не, има неколку маани (ривјуто на Twisted420). Како и кај сите вакви кутивчиња во последно време, може да се правиме слепи на нив ако ни го прават меракот, но...

Второто можеби, нема нешто негативни коментари за него, само дека е „застарен“, веројатно поради малата снага, но и цената е доволно ниска. А Инокин прави квалитетни работи.

Дури и Клаупор мини не го препорачувам безрезервно, еве сега почнаа да се појавуваат извештаи за кутивчиња што изгореле. Пу, баш кога човек ќе го купи. Дали се подметнати од конкуренција, дали се од билмези што не знаат да ракуваат, дали се статистичка грешка при толку многу продадени примероци... кој ќе го знае. За секој случај, ја полнам батеријата на полнач, многу лесно се вади.

Кога би немал никаков мод а би сакал да купувам, би почекал само уште малку на Ајстик 50 W (поради големиот капацитет на батерија што носи голема автономија и пливачкиот пин) или Сигели 50 W (во надеж дека ќе биде поевтин од 100/150-ватните, кои инаку се единствен сигурен тип во моментов, но се скапи).

Ако цената не е проблем, во моментов Сигели 100W+ е убедливо најдобар (3 долари поскап од обична стотка, но многу предности - заоблени рабови, пливачки пин, 8 магнети, вклучена футрола).
И то шо викаш, јас ке нарачам нешто и одма гледам ново подобро излегло или првото негативно ривју ке излезе тогаш лол, секако ми го одложија клуперот за бајаги време(13.02.2015) и се мислам да го откажам и да нарачам друг 30W модел но како демек клоперот наиспробан од тие со посебни батерии. Инаку ајстик 30W ке си земев, не е многу поскап но пошто веке го нарачав 20W мопделот а сакав да имам и со посебни батерии затоа се решив на ајстик 20W + клупер.И ете немесисот твој ке ми се најде. Одвај чекам сабтенкот да ми стигне да го пробам на немесисот и да почнам да користам па коп ке стигне и ајстикот ке сум хепи
.
Eve Сега и ова излегло нма фастек http://www.fasttech.com/products/30...hentic-smok-xpro-bt50-65w-vw-variable-wattage

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Еве нешто интересно и моќно http://www.cvapor.com/kamry-200w-vw-mod-for-pre-order.html
Дизајнот ми се допаѓа ептен само јас стварно не разбирам до кога ќе оди битката за повеќе вати, кој ли само ќе оди толку високо? И тие што имаат сигели 100ка не отишле до крај, барем не познативе рецензенти на јутуб. Практичните геометриски облици се веќе употребени (цилинар и квадар), има и други чудни облици ама се покажале како непректични, така што таму иновацијата нема многу порстор каде да оди. Сабоминг стана секојдневие, едноставно не може да се оди подолу од тоа, освен ако не почнат да се глупираат со готови греачи под 0.5 ома. Така што баш ме интересира на каде ќе затераат производителиве.

Прашање: @Metuzalem за колку време ти стигна клаупорот од цвапор? Гледам мене ми тргнал стикот на 22ри од Холандија, а пред тоа недела дена беше статус кво.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Еве нешто интересно и моќно http://www.cvapor.com/kamry-200w-vw-mod-for-pre-order.html
Дизајнот ми се допаѓа ептен само јас стварно не разбирам до кога ќе оди битката за повеќе вати, кој ли само ќе оди толку високо? И тие што имаат сигели 100ка не отишле до крај, барем не познативе рецензенти на јутуб. Практичните геометриски облици се веќе употребени (цилинар и квадар), има и други чудни облици ама се покажале како непректични, така што таму иновацијата нема многу порстор каде да оди. Сабоминг стана секојдневие, едноставно не може да се оди подолу од тоа, освен ако не почнат да се глупираат со готови греачи под 0.5 ома. Така што баш ме интересира на каде ќе затераат производителиве.

Прашање: @Metuzalem за колку време ти стигна клаупорот од цвапор? Гледам мене ми тргнал стикот на 22ри од Холандија, а пред тоа недела дена беше статус кво.
Премногу непотребна моќ. Незнам за кого се наменети овие котии со над 50W моќност! Некако претерано ми е за 99% од корисниците, исто со самата моќност иде и големината и стварно се прегломазни. Реално не гледам потреба за повеке од 30W моќност, ајде нека бидат 50W за да ги задоволи и нај пребрливите со 0,2-0,3 омски сетинзи и дуал коили но 100-150W? Ми изгледа претерано. Замене најсовршено кутивче е некое со големина на Ајстик до моќност до 30W и да трши атомајзери со сетизни од 0,4-5Ома и притоа да е квалитетно и да трае години. Батеријата да има над 3000 милиапер часа, односно да трае барем 3 дена интензивно користење и да се полни брзо, 2 саати одприлика. Тоа е совршено за мене а 80% од модовиве ми се претерани. Мене искрено ми е незагодно во кафич или ресторан да извадам 100-150W бокс со големина на кутија за накит на маса, се мислам дека ке се осеќам глупаво. Сепак Цигарето покрај примарната намена е еден вид на моден детал и треба да изгледа елегантно а и да биде мобилно, сепак заменува цигаре а не телевизор па треба да биде малечко но сепак до некоја граница да не се изгуби на квалитет. Така да ајстиковите ми се супер, тамам се, па дури и големи се за тие што не се влезени во светот на е цигарите и очекуваат да биде големо колку нормално цигаре но сепак затоа реков до граници да не се изгуби функционалност! А атомајзерот како атомајзер сепак поголем-повеке парење, тоа се знае но сепак е помалиот дел од китот.90% од лугето кој сакаат да прејдат на парење или планираат да го откажат тутунот кога ке влезат во аптека и разгледуваат го купуваат најмалото пошто им изгледа најелегантно нели. Така се продаваат амбрела срањата кај нас, јас сум жив сведок за тоа. на неколку луге им препорачав што да купат за на крај кога ке ги видат викаат "Што е овааа? ова е кашикара" и слични коментари oд типот "Треба да биде мало, да личи на цигаре" Па јас им викам, да во право сте но нема да го добијате бараниот ефект со малите што личат на цигари но не секого можам да го убедам. И најчесто тоа е причината за негативните коментари околу е цигарите. Ке одберат е цигаре по изглед ( малечко, на лик на цигаре, елегантно) за после 1 недела максимум да го фрлат во џубре затоа што џадот е преслаб и не ги задоволува, вкусот е за никаде, батеријата ја полнат 3 пати на ден и после тоа искуство нема да си ја пробаат среќата по втор пат со саглам е цигаре како да речеме EVOD,Protank + Его батерија која трае барем 2 дена.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Има и кашикара за тие што сакаат :hay:
coolfire2_1689420298.jpg.pagespeed.ce.ZcgJuKlzFD.jpg

Дригариве мои ме заебаваа едно време “пушиш батерија, кој знае што има у тоа“ и стандардни муабети кои се веќе милион пати пречуени, и еве ги сега после скоро година дена од кога ја земав првата електронска цигара (за која се опичив 2100 денари :rolleyes:) и двајцата ми глумат Шерлок со електронски лулиња :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

21 ден вкупно, од кога ми дадоа тракинг број.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
во umbrella има кангер протанк 2 за 499 ден, денес земав еден таму од центар (кај работники универзитет)
цена интересна кога ќе се спореди со fasttech
http://www.fasttech.com/products/0/10004861/1429700-authentic-protank-ii-clearomizer-w-pyrex-glass

да ги пофалам и ritchy liqua им се по 140ден 10мл, добро за sample дегустирање

Vaping at 400 Watts
View: https://www.youtube.com/watch?v=cill_IbtXiw

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Овој протанк 2 што си го земал за 499 денари е поевтин од тој на FT !
Прашање, да не е тој од амбрела „Клон“, „копија“ или навистина е автентичен !?

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
би требало да се проверува лесно тоа со тој грепка-кодот

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Имаат попусти промоции абрела и затоа може да си приуштат пониски цени, инаку не би требало да е Клон.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122

100% изгледа ист со тој на FT. А инаку има и едно мало ливче со гребка за проверка на szkanger.com ама толку е мало тоа делче (и ситно) не си ни замарам да проверувам

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
100% изгледа ист со тој на FT. А инаку има и едно мало ливче со гребка за проверка на szkanger.com ама толку е мало тоа делче (и ситно) не си ни замарам да проверувам
LoL :eek:h: многу смешно звучеше ова

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Фала за инфо @Metuzalem

Инаку и јас купив Протенк 2 од амберла пред една недела точно, проверено на страната дека е автентичен производ на Кангер. Ми недостигаше поголемиот капацитет отколку на Аеротанк минито, плус rewicking е ултра лесно. :)

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
@xnickx мислам дека спомна дека и си земал 5+1 RL течности за 700 ден. (ја потсвесно ја вртев таа порака у ум) ама не ми дадоа 5+1.
Нема гајле и таа цена од 140 е скоро „битпазарска“ земав 3 шишенца само. Тенкју за информацијата за протанк-2, кога бев таму реков, сте имале убав а ефтин клиромизер (не ми текнуваше у момент на модел), го земав, дома сфатив дека е поефтин оф FT.
Кога го спомнав битпазар има еден дечко што дава 30мл шишенца од ritchy liqua по 200ден, земав неколку, шишенцата изгледаат оригинал (а и вкусот им е) [само нема избор што се погоди тоа е]

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Како почетник планирам да набавам нешто готово па понатаму ќе гледам и модификации. Дали може некој да ми даде препорака која е -цигара која се продава кај нас е добра за старт.. Буџет до 50 еур.
Јас ги гледав следните:
http://ekocigari.mk/index.php/elektronski-cigari/joyetech-e-cigari/ecab/ecab-pack.html
http://ekocigari.mk/index.php/elektronski-cigari/joyetech-e-cigari/ego-cc/ego-cc-1000-pack.html
http://ekocigari.mk/index.php/elekt...ari/prestige-energy/prestige-energy-1300.html
Знам дека на форумот има доста информации за почетници.. ја имам исчитано скоро цела тема... но ме интересираат баш готови е-циг. :)

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
ја би земал комбинација, не готово, батерија најјака што имаат (мислам 1300mah), со усб кабел и додаток за во штеќер и протанк 2 и туркиш тобако течност 24мг. Се на се би те фатило ~2000ден.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@goki1990 Ако баш си решил да фрлаш пари, првите две се „женски“ модели, повеќе се за елеганција, а даваат слаба пареа, без оглед на јачина на батерија, и не можат или многу тешко можат да се поправаат/одржуваат/чистат, што е често потребно кај било која ел.цигара. Третата е еквивалент на оваа http://www.fasttech.com/products/3031/10005170/1372611, само плус адаптерче од 2 долари и шишенце течност. Па види ти цена. Но тоа што е лошото кај оваа третава е што нема заменлива глава, па по две недели до еден месец ќе се „запуши“ и ќе мора да купуваш нова. Така беше кога јас купив (да, и јас имав купено :please:), сега можеби е нешто сменето, но се сомневам.

Ќе ја повторам уште еднаш препораката за почетник: http://www.fasttech.com/products/1411/10004998/1390807 затоа што ти се потребни две батерии (една се полни 3-4 саати), а и не е лошо да имаш резерва атомизер ако се случи нешто. Ако мислиш да купуваш од овде, не знам како стојат со делови и батерии. Тој Протенк 2 е единственото нешто што би го препорачал од кај нив, види дали имаат Протенк 2 Мини случајно.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
@Zimrie Сега со попустот што го имаат во амберла не се исплатат да се земаат во комбинација течностите, а кога беа стандардни цените се земаа 5+1 за 875 денари што му доаѓа ~145 денари по шишеце што е прилично евтино ама вака е малку поевтино :) Е сега, јас кога го купив протанкот земав и три течности од Ликва и продавачката сакаше да ми го наплати пакетот на “попуст“ со старите цени што изнесува 470 денари, а со попуст цените ќе беше 420, и јас го посочив тоа и ми ги наплати посебно. Истото го направи продавачката што работи во сити мол на еден дечко што сакаше да си купи 5 течности Флејворарт мислам, и го фати 1000ка ама не сакаше да му го даде пакетот 6+1. Тоа е, малку ги има кај нас па си извољеваат како сакаат.

@goki1990 Ако имаш трпение па да чекаш, тие 50 евра можат да земат повеќе и подобро од тоа што се нуди тука. Доаѓа време кога цигари како таа од последниот линк што ја има ставено е веќе стара технологија, барем испарувачот, батерија ко батерија таа е основната.
http://www.fasttech.com/products/0/10007320/2000603-authentic-kangertech-evod-mega-1900mah
http://www.fasttech.com/products/3007/10009412/1727001
Тоа ти е 28 долари, и имаш уште толку станато да се наполниш со течности или нешто друго :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Многу луѓе ми го поставуваат истото прашање за купување опрема од тука. Можеби во прашање е моментот „да има продавница каде што можам да влезам“, па да се има техничка поддршка или гаранција. Меѓутоа, барем со моето искуство, а гледам и на другите, не надевајте се на техничка поддршка затоа што поголем дел од продавачките се ставени поради pretty face или затоа што не бараат голема плата, како што е и на повеќето други места во земјава. Јас кога почнував и кога неколку пати им отидов во продавницата, немаше ништо освен готови комплети и течности (што не им се потрошиле), сега барем има нешто од нешто делови, колку што гледам, но и на тие цената им е голема (ако ги изземеме попустиве, баш ме зачудија). И за гаранција, кога луѓе прашуваа, гледаа да ги откачат дека тоа што им се расипало е по нивна грешка (тогаш, за сега не знам; а можеби и тоа е моментот на неписмени продавачки, но сепак....) Или ќе речат дека делот спаѓа во потрошни. На што даваат гаранција? Само на батерија?

Ќе си речеш, голема цена затоа што имаат давачки, оригинални производи... НЕ! За првото не можам да коментирам затоа што не знам точно колкави се, но не е можно да ја дигаат цената 300% па нагоре (некои работи чинат до 500% и уште повеќе од реалната вредност). Истата ситуација е и во Србија и другите балкански земји, а кај нас би требало да биде директен увоз, немаат посебни трошоци за ништо. Немаат фрлено ни 100 евра на некое дете да им ја среди веб страната. А тоа дека се „оригинали“, на српскиот форум имаат потврдено дека се со ист квалитет како кинеските работи, само што имаат отпечатено нивно лого. Значи, не е ни европски квалитет, туку баш кинески. (исклучок МОЖЕБИ се овие ejoy и ecab, тие евентуално да се оригинали).

Ама ај објасни им на луѓето...

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
не е проблем времето... не ми се брза уопште... значи кога би бирал помеѓу двете опции и тоа:
на metuzalem
http://www.fasttech.com/products/1411/10004998/1390807
и
на xnickx
http://www.fasttech.com/products/0/10007320/2000603-authentic-kangertech-evod-mega-1900mah
+
http://www.fasttech.com/products/3007/10009412/1727001

што е подобар избор?
и што дополнително ми е потребно да се порача се од еднаш :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Машала, се наполниле со делови... http://ekocigari.mk/index.php/delovi/prestige-energy.html Но сепак се прескапи, и не знам дали имаат се` на лагер... Не најдов само Usb полнач што би одговарал, тој на сликата е 120 mA, што е премалку. Не знам зошто го ставиле... Или е стара слика.

Сепак, останувам на мојата препорака, како наједноставна и се` што му треба на почетник. Таа Мегата користи нов тип на глави, кои тешко или невозможно се чистат/премотуваат, а и dual coil се, поголеми компликации и можеби прејако за почетник.

Скромно ќе се цитирам самиот себеси (ти требаат уште и глави за почеток):

Вака сега, заборави се` ова погоре, останувам на препораката:

1. http://www.fasttech.com/products/1411/10004998/1390807 - комплетот

2. Глави - еден или повеќе од следните комплети (на нивниот форум велат дека пасираат за него):

2.1. http://www.fasttech.com/products/1634200 најдобар вкус, најбрзо трошење на течноста (ако се секираме за тоа)
2.2. http://www.fasttech.com/products/1634300 малку послаб вкус, поспоро трошење на течноста
2.3. http://www.fasttech.com/products/1634400 уште послаб вкус, уште поспоро трошење на течноста
2.4. http://www.fasttech.com/products/1634500 најмногу послаб вкус, најмногу поспоро трошење на течноста :)

2.5. http://www.fasttech.com/products/1387600 (исто како 2.1, ама за 0,3 милиметри подолга - не знам од каде до каде мерат - би требало подобро да дихтува, но разликата е мала, веројатно помалку од половина круг зашрафување на базата, така што исто ти се фаќа - со честото отшрафување поради полнење никогаш не ти е свртено до ист дел на милиметарот).
2.6. http://www.fasttech.com/products/1387600 - по перформанси исто како 2.3, а по димензии како 2.5.

Значи, 1. земаш сигурно, а од овие другите ти препорачувам 2.5, евентуално дополнително и некои од другите (2.2 ?) за проба, иако нема да направи голема разлика.

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Морам да го подржам @Metuzalem со онаа информација за 300+% поскапи работи овде... ја така не можејќи да чекам „фрлив“ ~8000ден во опрема. Btw metuzalem ни е незванично гуру тука на ова поле ( @kjosmofon ќути во последно време), а и приметливо е младина напредуе

Значи ако се работи за брзина има на битпазар за 500ден пакет, ќе врши работа да се види како иде (е сега пишува таму на батерии 1100mah ама уствари се некои 300-500mah) клиромизерот е CE4 (не се менува грејач) филингот не е ист при повлекување зависно од клиромизерот. (ама чудно батеријата ќе врши работа 2-4 часа тука нема гајле, сепак времето е прекратко)

За озбилно само fasttech и слични места

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно