Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Zimrie Тогаш ќе ти се свиѓа и овој top coil, легенда http://www.fasttech.com/p/1362802 (најди го преку страната за попуст од линкот горе).

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
А за љубителите на долни глави и нежни бои (леле, леле, колку погрешно звучи ова :innocent:), овој е клон на Протанк 1, единствената разлика со Двојка е што дрип типот не се одвојува, што за мене е предност. Користи Протанк глави. Преку страната за попуст е $3.98.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Не бе, зошто погрешно да звучи, баш е cool ! Така ни звучи Македонскиот јазик :)
Требаше јас да и кажам на колешката „колешке пробај од овој мојов со botom coil“, гарант нема ништо да разбере. А ако и кажам „пробај од мојов (мод) со долна глава да видиш што значи вкус“ - веднаш ке те разбере :D

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
@goki1990 сепак мислам дека Метузалем ти даде подобар избор затоа што заборавив на главите на мегата дека се со двоен греач, мојот протанк 2 ги користи главите на обичниот евод и е прелесно да се обноват, исчистат, наполнат со памук место силика, и премотаат. Со здравје новата куповина, па пиши ни импресии кога ќе стигнат и кога ќе имаш прилика да ги пробаш.

Од скоро видов дека во амбрела донеле атомизери со дуал коил, вака ценовно се ок, ги имам пробано (тестерите за течности се опремени со вакви), само се гледа дека им треба барем vv twist батерија за да се покажат во право светло.
http://ekocigari.mk/index.php/delovi/prestige-energy/atomizer-premium-a2.html
http://ekocigari.mk/index.php/delovi/prestige-energy/greach-dual-coil-premium.html

Само што дојдоа глави со двоен греач на пазарот (нешто како година?) веќе излегуваат од “мода“. Од мое искуство аеротанкот е бонбона но гледам производителиве пак се навраќаат на единечен греач со последниве саб-ом атомизери.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
17 track викаат дека Сабтенкот стигнал во македонија, ајде секој ден го очекувам па да го истестирам детално. Посебно РБАта пошто имало проблем кај некој со изолаторот, бил неквалитететен и се топел па да видиме што ке испадне.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
17 track викаат дека Сабтенкот стигнал во македонија, ајде секој ден го очекувам па да го истестирам детално. Посебно РБАта пошто имало проблем кај некој со изолаторот, бил неквалитететен и се топел па да видиме што ке испадне.

Тоа го чув, али не сакав да ти го расипувам меракот... Терај го на мали снаги и без егзотични џусеви. Како што веројатно знаеш, Кангер делат резервни изолатори, но не и за тие купени од ФТ затоа што им рушат цена. Јас мислам дека ФТ ќе мора да понуди некое решение...

Како да провериш дали е добар:

на 33.30 минута во видеото, бел = лош, проѕирен = добар.

Или пак да го изгориш намерно, па да им бараш рекламација... (Не намерно, туку да не пазиш).

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Да да, видов тоа со бојата на изолаторот па одма тоа и поланирам да го проверам.Ако не ке се снајдам ке му напрам изолатор сам некако, ако не го бива. Е сега на 1,2 ома не верувам дека ке се топи и тој неквалитетниот но ке видиме.Да малку ми се скрши мерак со тоа но да ме здрави и живи, ако не го бива ке си нарачам кајфун или лемо и готово. Но нарачав и 5 глави плус па секако со глави ке можам доста време да го користам а главите барем се супер, ако не ми стигне некој стар модел само. Ама ако ми стигне стар со првите глави што не се OCC ке им го вратам.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сликата е наменета за бизнисмени што соработуваат со кинески фирми, не е баш за ФТ, ама тука некаде е...

XoYZHaj.png

И официјално од ФТ:

https://www.fasttech.com/forums/stickies/t/1546990/2015-cny-holiday-schedule

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.066
Скопје
Ја не сум ја читал темава ама едно ќе кажам а тоа е дека Е цигара НЕ помага, од лично а богами и туѓо искуство. Цигари се оставаат само со воља и ништо друго, наеднаш. Погодна прилика кога си болен. Единствена добра ствар на овие е цигари е што можеш сегде да ја дуваш осим у авион. И притоа не мисира.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не е целта да се остави, туку да се ужива во/користи никотинот на помалку штетен начин. Секој што се нафатил сериозно со ел.цигара (не да купи прескапо ѓубре и кога ќе му откаже, да го фрли и да се врати на цигарите) чувствува благодети во здравствен поглед. Баш пишува во темата, од повеќе луѓе.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Ја не сум ја читал темава ама едно ќе кажам а тоа е дека Е цигара НЕ помага, од лично а богами и туѓо искуство. Цигари се оставаат само со воља и ништо друго, наеднаш. Погодна прилика кога си болен. Единствена добра ствар на овие е цигари е што можеш сегде да ја дуваш осим у авион. И притоа не мисира.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
И јас така мислев и гледав луге кој купуаа абрели и разни глупости и пак се враќаа на тутун. Но јас си нарачав ЕВОД и од две кутии на ден тутун цел месец не запалив цигаре, немам ни желба, дури и грозно ми е а се дешава ко ке останам батерија да запалам тутун( два пати досега ми се има десено) и ке тргнам 2-3 пати и ми се гади и одма ја гасам. Јас дури не ни сакав да го откажам тутунот, туку само да намалам пошто пушев 2 кутии на ден но ете успеав скрос да ги откажам. Сега да ми стигне новата нарачка со резервни батерии и атомајзери и нема ни едно да запалам, ке си имам резерна батерија и све што ми треба за да не останам кус па да морам да запалам тутун. Друга битна работа е што нема веке гадење и задишување кога се качувам по угорници и кога пешачам, нема кашлање на сабајле и слично. Си париш, осеќаш добар ефект на чад а сепак ги немаш тие проблеми кој ги набројав. Све што треба е да си го погодиш цигарето, да е ОК, да не тече , батеријата да држи барем 2 дена, течност саглам да си одбереш која ке ти ја задоволува никотинската доза а исто и ке ти дава добра арома и нема никаква потреба да имаш за тутун.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Ја не сум ја читал темава ама едно ќе кажам а тоа е дека Е цигара НЕ помага, од лично а богами и туѓо искуство. Цигари се оставаат само со воља и ништо друго, наеднаш.
Ќе кажам за мене а верувам дека и доста други ќе се најдат во ова: НЕ НИ САКАМ (барем не сеуште) ДА ПРЕСТАНАМ да пушам туку да го правам тоа на некој поздрав начин, а секако дека ќе бидам пресреќен да не мора да ја дувам и електронската (се надевам некој убав сончев ден и тоа ќе биде)!!!
Не е целта да се остави, туку да се ужива во/користи никотинот на помалку штетен начин. Секој што се нафатил сериозно со ел.цигара (не да купи прескапо ѓубре и кога ќе му откаже, да го фрли и да се врати на цигарите) чувствува благодети во здравствен поглед. Баш пишува во темата, од повеќе луѓе.
Инаку на 25-ти направив два месеци како чурам/парам и благодетот на префрлањето го осетив на после одприлика некои дваесетина дена кога се качив на 6-ти по скали (онака брзо качување како дечурлана кога сме трчале нагоре) и се задишав онака добро дури на 3-4-ти... Со качакот после 1-2ри нормално качување јазикот беше до земја... ЗАТОА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ДЕКА СЕ ПОШТЕТНИ ОД ТУТУНО!!! фала многу пријатно...

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
инаку да ви се пофалам, после неколку неуспешни обиди од вчера парам Protank на првиот официјално успешен 100% памук coil + wick сетап
решение - прво намотав 1.8ом NR-R-NR како што треба на модифицирана чепкалка за заби :) памукот добро го затегнав - навртев и го протнав низ намотката. Потоа wick како што е редот и со врела вода ja попарив цела глава - си се рашири тамам и го исушив после тоа.
Еве веќе 2-3ml без проблем / загорување пројдоа, вкусот убавини, се надевам ќе го репродуцирам резултатот

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ќе кажам за мене а верувам дека и доста други ќе се најдат во ова: НЕ НИ САКАМ (барем не сеуште) ДА ПРЕСТАНАМ да пушам туку да го правам тоа на некој поздрав начин, а секако дека ќе бидам пресреќен да не мора да ја дувам и електронската (се надевам некој убав сончев ден и тоа ќе биде)!!!

Инаку на 25-ти направив два месеци како чурам/парам и благодетот на префрлањето го осетив на после одприлика некои дваесетина дена кога се качив на 6-ти по скали (онака брзо качување како дечурлана кога сме трчале нагоре) и се задишав онака добро дури на 3-4-ти... Со качакот после 1-2ри нормално качување јазикот беше до земја... ЗАТОА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ДЕКА СЕ ПОШТЕТНИ ОД ТУТУНО!!! фала многу пријатно...
Ма што се замарате со тоа дали се поштетни, јас ниту читам за тоа ниту се замарам. Јас си гледам по мене како се осеќам подобро, а со електронски се осеќам многу подобро него со тутун така да и официјално со факти да излезат и да кажат дека електронското е поштетно јас пак ке си пушам електронско пошто јас лично се осеќам подобро а тоа ми е битно.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ма што се замарате со тоа дали се поштетни, јас ниту читам за тоа ниту се замарам. Јас си гледам по мене како се осеќам подобро, а со електронски се осеќам многу подобро него со тутун така да и официјално со факти да излезат и да кажат дека електронското е поштетно јас пак ке си пушам електронско пошто јас лично се осеќам подобро а тоа ми е битно.

@dejan_str со тебе најмногу се гордеам :hay:

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.770
Пушев кутија и ситно дневно тврдо марлборо црвено, па црвно и црвено. Моментално 10мл ги трошам три недели, батерија ми трае по една недела :) Е кога ќе се запијам по гости или кафани тогаш и цигара палам, ама тоа во шест недели мислам дека 3-4 пати се деси а сите празници ги протерав и цела недела по бачила се бафтав...
Инаку после 26 години пушење, издржав шест и пол години без цигара и ете, потклекнав 2 и пол години пушев, ама парањево е ТОП. Не ми влијае на вкусот, подобро дишам, спијам, кондиција топ. На почетниот комплет сум, второ шишенце трошам (кобожемски поострото марлборо од амбрела у сити мол, ама ќе се вратам на обичното). Најважно - не морам да искачам надвор на димче (одамна не пушам по дома) и не морам цела цигара да испушам кога ми се пуши. Негативна работа ми е кога ќе загледам филм па со егото у рука како со цуцла... Па ќе ми текне и ќе станам и го оставам над телевизорот за да морам да станувам и за димче и две :) Втора негативна работа - многу е нестабилно егото, каде и да го оставам гарант паѓа. Да измислеа некаков држач, не ќе беше лошо..
99,99% не се враќам на цигари. Не мислам да пребирам многу, ама ако имам шанса би пробал други течности/уреди, па може и ќе потрошам некој денар.
И ајде веќе организирајте дружба, сериозна екипа се собравме :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Да да, затоа и коментирав, и јас бев истиот и негативно настроен кон електронскиве. Демек тутун си е тутун и неможе ништо да го замени но ете како можело со совети и препораки од вас поискусните и тоа да се деси. Затоа секој кој ке напише таков пост се гледам себеси пред два месеци :D. Тоа е тоа, све што треба е да се послушаат посикусните и да се почитува тоа што ке ти го предложат а подоцна сам ке си експериментираш. Еве, мене ако ми препорачавте некоја лоша комбинација на атомајзер-батерија и течност ке се разочарав и емаше да експериментирам, ке си мислев тоа е тоа, не бива и готово(како што и повекето направиле). Но со добар избор на комплетче за почеток све се може, и да се намали тутунот и целосно да се батали. Уште ако ентузијастички се настроиш кој парењево! уште повеке шанси ке имаш никогаш тутун да не запалиш. Штом јас со 30 години од кој 16 години активно пушење( тоа е повеке од пола живот) по кутија па подоцна и две на ден можев да ги откажам, односно заменам со електронски тогаш секој треба да може.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Сликата е наменета за бизнисмени што соработуваат со кинески фирми, не е баш за ФТ, ама тука некаде е...

XoYZHaj.png

И официјално од ФТ:

https://www.fasttech.com/forums/stickies/t/1546990/2015-cny-holiday-schedule
И сега, до која дата е најдобро да се направи нарачка од FT а да не се пробијат овие рокови за шипинг?
Фала :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3