Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Прв самостоен билд и вик на dwarf MTL rta на кубоид мини,мнооогу потесен на влечење од hussar rta(заушки да фати човек ама интересена арома има).
Погледнете го атачментот 73036
Погледнете го атачментот 73037

Има 1,2мм аирфлов пин.Или ке го оставам со овој аирфлов пин колку за спротивност од hussarot додека да сватам уствари што повеке ми одговара,или ке ги порачам пошироките аирфлов пинови. Моожда и сум ставил малце повеке памук,незнам како ке се одрази на парењето,ке видам. Ја чекам и сирената уште не е стигната.. :(

1.2мм ти е одличен избор за запознавање со вистински, тесен, МТЛ цуг, а Џуџето за арома е закон, во заби ги носи скоро сите РТА атомизери, особено за тутунски џусеви.

Немој да се откажуваш од тој сетап, продолжи уште недела - две минимум, бидејќи ти треба време за привикнување и друга техника за вејпање - не влечи како кај Хусарот, туку чекај го Џуџето кога ќе почне само да пари и тогаш нежно дегустирај ја пареата.
Пред тоа, качи ја ватажата на 13 вати.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@nikolceeeeee Заборави Smok VFin (анализа од Mooch, богот за батерии). Ај што се 6600 mAh батериите, тоа не е проблем, ама слабо ампери даваат: „10A-12A if it’s a LiPo and 15A-17A if not“.

Во најлошиот случај, ако се 10 ампери, даваат 84 вати на полно, 60 на празно (без загубите во електрониката).

Освен тоа, Смоковци се познати по проблеми. Цело време штанцаат нови работи и немаат ни поддршка за старите, ни квалитет на изработка.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И пак за шипингот на Фастек... Колку повеќе доларес оставиш во корпа, поевтин е шипингот, па некои пошти почнуваат да бидат бесплатни, но тие се најнеповолните/најбавните. Ова е со 177 долари во корпа.

Clipboard01.png

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Николче ако ти праи ќеф дтл слободно терај си, не дека ако тераш дтл и готово, отиде плуќата, точно дека повеќе пареа значи полошо, но дтл пакмповеќе заситува може ќе тргаш поретко, многу битна е температурата, никотинот, жицата, има многу параметри. Ете јас пробав 120 вати, ама ми беше премногу. 80 вати за почетак ти се сосем доволно. @Metuzalem е не сум приметил дека 200 ватната верзија на ајпауерот е тргната, али ете и икууу не би требало да е лошо ако баш ете некој сака 200 вати, ама ќе видиме како ќе се покажи.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
1.2мм ти е одличен избор за запознавање со вистински, тесен, МТЛ цуг, а Џуџето за арома е закон, во заби ги носи скоро сите РТА атомизери, особено за тутунски џусеви.

Немој да се откажуваш од тој сетап, продолжи уште недела - две минимум, бидејќи ти треба време за привикнување и друга техника за вејпање - не влечи како кај Хусарот, туку чекај го Џуџето кога ќе почне само да пари и тогаш нежно дегустирај ја пареата.
Пред тоа, качи ја ватажата на 13 вати.

Дефинитивно dwarfot има подобра арома за нијанса од hussarot. Баш така повлеков како што посочи,на 13w,и почекав малце пред да повлечам за да излезе пареата(без да почекам малце џабе тегнам нема пареа), уживање ама многу тесен цуг и добра арома. Е сега ама па на тој начин дрип типот ми загрева и треба да пазам ма усните. Можеби треба друг дрип тип да најдам
(сугестии се добредојдени) кој не ја пренесува топлината толку бргу. Инаку треба и на husarot да го ставам потесниот аир пин,овој кој е на него е премногу отворен за мене и морам аир флов контролорот на минимум да го отворам. И друга работа на dwarfot ме утепа никотинот,иако има помал процент никотин во споредба со поотворениот hussar кој има манџа со повеке никотин,колку потесен е цугот најверојатно треба многу помалце процент на никотин.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
а ова Baby што му знаши, инаку 28ммм е диаметар па сега... ваљда ќе го ујдисам.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Дефинитивно dwarfot има подобра арома за нијанса од hussarot. Баш така повлеков како што посочи,на 13w,и почекав малце пред да повлечам за да излезе пареата(без да почекам малце џабе тегнам нема пареа), уживање ама многу тесен цуг и добра арома. Е сега ама па на тој начин дрип типот ми загрева и треба да пазам ма усните. Можеби треба друг дрип тип да најдам
(сугестии се добредојдени) кој не ја пренесува топлината толку бргу. Инаку треба и на husarot да го ставам потесниот аир пин,овој кој е на него е премногу отворен за мене и морам аир флов контролорот на минимум да го отворам. И друга работа на dwarfot ме утепа никотинот,иако има помал процент никотин во споредба со поотворениот hussar кој има манџа со повеке никотин,колку потесен е цугот најверојатно треба многу помалце процент на никотин.

Моето Џуџе има тефлонска муштикла, можеш да ја загрееш само со упаљач :D
Ова тебе ќе ти заврши работа.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
а ова Baby што му знаши, инаку 28ммм е диаметар па сега... ваљда ќе го ујдисам.
Кај сите три што ти ги посочив има мерка:
Depth 28 mm
Height 11 mm
Width 28 mm

Baby,
вероватно за неговиот помал брат, според мене имат исто стакло, едино кај тебе можеби имаш стакло како бубрег за да може да собир 7ml пошто гледам според спецификации вели 2 и 7ml (две стакленца у комплет).

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Кај сите три што ти ги посочив има мерка:
Depth 28 mm
Height 11 mm
Width 28 mm

Baby,
вероватно за неговиот помал брат, според мене имат исто стакло, едино кај тебе можеби имаш стакло како бубрег за да може да собир 7ml пошто гледам според спецификации вели 2 и 7ml (две стакленца у комплет).
се става еден марифет и станува повисоко, за тоа е другото стакло, уствари е повисоко другото стакло, ова(што го окршив) е 11мм... со повисокото ќе ми се изгуби топлината а и повеќе прска... ќе го земам ова па за 100-тче ќе видам али сум го погодил :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ништо не ми е јасно... Овде ги гледам разликите меѓу Каскада и Каскада Бебе, а овде вика дека ЅЕ верзиите се пошарени и со поголем капацитет. На сите други места ги викаат различно/мешано/кој како сака.

Може да се сите (комбинации) со различни стакла, може да се со исти. :rolleyes:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
базата е 25, 24,5 и 22 мм...и да го грешам, да не не‘ се најде :)
него кој бренд за сс , и која легура (316, 316L,... )

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Јас знам за 316L дека е боље, и да UD бренд, sирни во индексот.
Мада искочија многу различни брендови.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сите тие се кинески „брендови“, си лупаат имиња како сакаат, а најверојатно земаат материјали од исто место (на пример челичарница).

Одиш според популарност, читаш ривјуа и се надеваш дека не смениле во меѓувреме.

316 наспроти 316L има многу мала разлика, во TCR-то последната децимала, а демек (општо) била поотпорна на корозија (се користела за бродови), ама со нашава корозија ќе држат практично исто, кога ќе и` дојде време на едната ќе и` дојде и на другата. :hay:

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Сите тие се кинески „брендови“, си лупаат имиња како сакаат, а најверојатно земаат материјали од исто место (на пример челичарница).

Одиш според популарност, читаш ривјуа и се надеваш дека не смениле во меѓувреме.

316 наспроти 316L има многу мала разлика, во TCR-то последната децимала, а демек (општо) била поотпорна на корозија (се користела за бродови), ама со нашава корозија ќе држат практично исто, кога ќе и` дојде време на едната ќе и` дојде и на другата. :hay:
Па и не мора да е ТЦР јас не користам ТЦР 0.19охм на 36.5В Терам и Еептен ме бендиса :)

Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мала е веројатноста дека ќе го терам на тцр, значи 316 без „L“ е подобар ?

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно