Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Мое мислење е дека е невозможно да најдеш арома
која ќе има ПА и приближен филинг арома/вкус на аналогна цигара,
мислам дека такво нешто непостои,
пошто дим и пареа се различни светови,
гори хартија,се ослободуваат други супстанци,плус катранот си го праи своето
---ова е мое мислење.

Мислам дека грешиш што ем париш ем пушиш
пошто така мислам дека внесуваш дупло повеќе никотин во крвта
без разлика што катранот(и 4000 останати непознати отрови од цигарата) ти е намален.
Најпаметно да ги фрлиш скроз цигарите што поскоро и да си вејпаш и свиркаш ;)
(ова е исто мое мислење...
може и да не сум у право,можно е да сум грешка ептен ;) )

Сум сретнал на едни e-juice ривјуа фалат едни течности
на други ривјуа фалат други течности кои наводно се приближно до аналогното.

Вкусот кај парење и парачи е ЕПТЕН субјективен,
на мене може да ми е најбоље у свет
на друг да му се повраќа од аромата која мене ми е најдобра.

Јас исто барав тутунска течност која ќе потсеќа на цигара
али таква не најдов
и на крај се откажав од барање на тутунска која ќе има вкус БАШ како на аналогна цигара.

Единствена тутунска aroma што ја парам е gold tobacco од Molin која е блашкаста и јас плус и додавам ванила.

се останато што парам е DIY клонови
десертно и овошно
и планирам и оваа една тутунска да ја баталам многу скоро.

Едит-
За љубители на АНАЛОГЕН вкус многу ги фалат
Black Note eLiquids

и добар RY4-

Halo E-Liquids поточно Tribeca

ова викаат дека е најприближно до аналогна цигара.
Не се баш ефтини,а и шипингот не е баш ефтин
(не сум ги пробал,така да,пишувам само она што сум читал)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@jovanha Не си узреан. :hay:

Пробај стегни се два-три дена само на електронска и ќе ти се огади аналогната. Иако, има различни случаи, некои парат 36-ка никотин во Сабтенк (пример) на над 30 вати. И да, ги има и што мешаат аналогна и дигитална, но најчесто аналогна со пиво, затоа што ТОА е тешко да се најде, течност што оди добро со пиво. Јас не би знаел да кажам, не пијам пиво. :innocent:

Што и да правиш, немој на сила, гарантирано добиваш контраефект. It's all in your head. (не само во твојата, на сите).

Или е едноставен случај на тоа дека не си нашол добра течност и/или ти треба посилна опрема.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Многу напредна дискусија на темава:) јас ке пишувам за моето почетничко искуство.
По неполн месец вејпање искрено немам дефинирана добра или лоша импресија.Она што го сватив е дека е многу тешко да се најде добра тутунка арома и ова мислам дека е најважниот момент врзан со електронскиве цигари едноставно овошните ароми се супер интересни но од тутунските 10 пробани ароми една само ми заличи на обична цигара (555 односно highway) но и таа има некој чуден афтертејст на бадеми/лешници(што немора да е лошо).Мислам дека најголемата причина за неприфаќање на електронските цигари е аромата едноставно мора на почеток да се пробаат повеке ароми за да се најде некоја барем да потсети на обична цигара јас ако не пробав повеке ароми сигурно ке ја баталев електронскава тоа не значи дека тотално ги откажав обичните моментално сум на 50/50 електронска/обична и за сега е добро што ги намалив обичниве на пола кутија едноставно истиот филинг неможе да го даде електронскава но е приближен па затоа ја користам и неа.Иначе имам emow го имам подесено на 4.3v за побрзо/кратко влечење и ок е досега ми има неколку пати треснато emowчево на бетон и паркет и гајле си нема:).

Ехх колку пати ќе напунам некоја нова течност и после 3-4 тегнења викам супер, ова ќе пушам денеска и утре, за после 30 минути да се најдам пред лавабо како го плакнам атомајзерот :)

Вкус е заебана работа. Мене на пример 555 (highway) на Хнагсен ми мирисаше на пцовисана мачка на почетокот (roadkill - highway се заебававме по дома). А сега ми е супер и редовно си ја конзумирам.

Е сега, она што сите почетници ги буни е тоа што електронска цигара никад не е, а нема ни да биде исто што и обична. Формулата е едноставна. Ако некој сака да се откаже од обичните, електронската многу ќе му помогне, ама ако бара само нешто заменско за „помалце да се труе“ нема да успее да ги остави. Имам неколку колеги со таква логика и ни еден од нив не се откажа. Сите скоро даваат исти коментари: "друже, па ова не е исто".

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
@jovanha мене во почетничкиот сет од умрела (амбрела :D) за кој се опичив 2200 денари, со 650мач батерија и ce4 атомизерче ми дојде 24мг cuban supreme на флејворарт, и ептен ми помогна да ги баталам цигарите. Во денешно време за тие пари можеш ад земеш и те како многу подобра опрема која може да пружи поголемо задоволство.

Е сега, вкусот како што е општо познато е субјективна работа. Тоа што им фали на скептичните пушачи е мирисот на чад, нешто да гори. „Мора да е поблиску до обична цигара, инаку ништо, не пушам јас ова.“ И јас, како и сигурен сум многу други членови на форумов го помислиле тоа на почетокот. Мора да ми оди со кафе, пиво, после јадење, и сите тие добро познати комбинации. Франциското луле (или french pipe) од флејворарт мене многу добро ми одеше со пиво, иако после тоа собата мириса на чарапи така убаво устоени едно месец дена у кондури.

За да ги поттикне скептиците да се откажат од цигари (ваљда намерно е ова направено), ФА имаат извадено “зачадени ароми“ на течности кои би им помогнале, а тоа се овие 3:

- black fire - оваа арома треба да има интензивен вкус на чад (како што има во некои вискија кои што сум ги пробал, за мене рај) со подтонови на карамела

- dark vapure - исто ептен темен вкус на тутун со малку какао

- perique black - најоштриот вкус на тутун што имаат да го понудат, многу го барав овој да го купам баш затоа што ми фалеше тоа чувство на аналогна цигара, ама умрела никогаш не го донесоа

сите три ги имаше порано во Србија ама сега имаат гледам само дарк вапор, ако можеш да ги начекаш од негде, вреди да се обидеш. со тек на време ќе си преминеш на други ароми :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
за одвикнување постои само една арома која е многу многу блиска со аналогна REAL CIGAR OD VZ само мора да е 60 пг и 9+ nikotin, мирис на сецкан тутун со примеси на смрдена пепељара

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
мене во почетничкиот сет од умрела (амбрела :D) за кој се опичив 2200 денари, со 650мач батерија и ce4 атомизерче ми дојде 24мг cuban supreme на флејворарт, и ептен ми помогна да ги баталам цигарите.
И јас бев скептик на почеток и кога порачував, во комплетот побарав 24мг никотин и знам дека беше тутунска, ама мене повеќе ми даваше вкус на "лабораториски" мед отколку на цигара. 24мг беше оверкил за мене и едвај го извејпав шишенцето (разредувајки го со 18мг од останатите 5 ароми што ги купив со првиот комплет).
Последната вистинска цигара пред да почнам да вејпам ја испушив на 14 февруари 2014 во 10 часот, почнав со електронска и никогаш повеќе не ни помислив да се враќам на вистински цигари.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Покрај Unicorn,Mothers,Maiden клоновиве и Strawberry Ripe(TFA)/Sweet Strawberry(Cap)/Red Touch(FA) вкусовиве,
искрено не ми доаѓа на памет НИ да помислам на аналогна цигара.

Па уште ако се потсетам дека сабалјечки во уста сум имал вкус како да сум лижел пепељара :)
и покрај тоа што сум ја рибал устата/забите со 3 врсти каладонт и средства за плакнење уста
,Пепељарата била секогаш присутна сабајлечки
а сега
сабајлечки имам под-тонови на јагодка и ванила сладолед хаха :)
Се што ми останува е да си парам и да си свиркам
(Сега за сега аналогните се за мене минато)

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
^
Мое мислење е дека е невозможно да најдеш арома
која ќе има ПА и приближен филинг арома/вкус на аналогна цигара,
мислам дека такво нешто непостои,
пошто дим и пареа се различни светови,
гори хартија,се ослободуваат други супстанци,плус катранот си го праи своето
---ова е мое мислење.

Мислам дека грешиш што ем париш ем пушиш
пошто така мислам дека внесуваш дупло повеќе никотин во крвта
без разлика што катранот(и 4000 останати непознати отрови од цигарата) ти е намален.
Најпаметно да ги фрлиш скроз цигарите што поскоро и да си вејпаш и свиркаш ;)
(ова е исто мое мислење...
може и да не сум у право,можно е да сум грешка ептен ;) )

Сум сретнал на едни e-juice ривјуа фалат едни течности
на други ривјуа фалат други течности кои наводно се приближно до аналогното.

Вкусот кај парење и парачи е ЕПТЕН субјективен,
на мене може да ми е најбоље у свет
на друг да му се повраќа од аромата која мене ми е најдобра.

Јас исто барав тутунска течност која ќе потсеќа на цигара
али таква не најдов
и на крај се откажав од барање на тутунска која ќе има вкус БАШ како на аналогна цигара.

Единствена тутунска aroma што ја парам е gold tobacco од Molin која е блашкаста и јас плус и додавам ванила.

се останато што парам е DIY клонови
десертно и овошно
и планирам и оваа една тутунска да ја баталам многу скоро.

Едит-
За љубители на АНАЛОГЕН вкус многу ги фалат
Black Note eLiquids

и добар RY4-

Halo E-Liquids поточно Tribeca

ова викаат дека е најприближно до аналогна цигара.
Не се баш ефтини,а и шипингот не е баш ефтин
(не сум ги пробал,така да,пишувам само она што сум читал)
Gold and silver, cuban cigar, oriental tobaco, virginia ovie se blisku do analogna i iday so pivo, vino rakija i koka kola:) dokolku sam pravis tecnosti minimum 3 nedeli da odlezat na temno i kje vidis razlika i efekt. Ne se otkazuvaj i ne mesaj so analogni ova e druga dimenzija na mnogu ubavi i zdravi vkusovi. Ne ja spomnav i pirate malboro od fastech ti e bliski do kacak, provereno so mnogu uspesno otkazani pusaci :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Бидејќи тука највеќе порачки правите.

Како е во последно време со данок/царина, и ако веќе споделите искуство наведете од каде ви била нарачката (која пошта) и која цена била истата. Мене ме утепаа у последниот период, све живо и диво се царини....

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Бидејќи тука највеќе порачки правите.

Како е во последно време со данок/царина, и ако веќе споделите искуство наведете од каде ви била нарачката (која пошта) и која цена била истата. Мене ме утепаа у последниот период, све живо и диво се царини....
Mnogu zavisi od gabaritot na pratkata, se sto e vo paket odi po default na carina i ja otvaraat pratkata. A za ocbratni slucai pominuvale i skapi mali raboti bez problem. Jas praktikuvam do 22e ako e mala pratka ne baram od dobavuvacot nisto, se sto e gabaritno eftino ili ne da ima na nego f-ra. Se sto ide od eu nema somnez za deklariranata vrednost, a ostanatite zemji kako sto se kina po difolt se sto i e somnitelno na carina proveruvaat i baraat poteklo i iznos.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Последниве 20-30 ден е катастрофа, од 50 пратки од кина порано 1-2 проверене, сега сите 103 ден проверка и на многу и царина и данок лупаат. Избори се ближат...

Аха така и мислев......невероајтно е на царина у последно време...многу тешко да поминеш.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во последно време малку нарачував во споредба со порано. Не забележав промена, односно ниедна од кинеските не беше исцаринета. Сите беа во плико, во едно од нив доста голема кутија (а внатре мал предмет) на почетокот на неделава. Од европски не бев нарачувал, освен од Ebay некои ситници со големина на пенкало.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Мене 4 пратки овој месец ми стигнаа од кои 3 беа над 30$. Најголемата (нај габаритна) беше со 3 шишиња од 100мл и 6 од по 10мл. Не ми ги прегледуваа.

Едит, 3 се од прошлиот месец (Ноември), а само една пред два дена.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Мене ecigexpress(средно голема кутија) 70$ вредност
ми пројде со 130.денари царинска проверка,
Се претворив у прашалници коа видов дека нема царина.

Сигурно ќе ме "казнат" на следната пратка од Молин :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За нештата да станат појасни...

9p61dme.jpg

Не знам колку е проверена табелава, но мене ми изгледа добра. Проверив на други места и се совпаѓа за челиците, а и другите ми изгледаат добри. Овој температурен коефициент се внесува во модовите што го имаат тоа мени без првите две нули, така што за никел е на пример 62, за титаниум 35 и така натаму.

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.209
1.673
Скопје
Како е вејпери ;), морав да паузирам од вас малку пошто многу скап ми стана спортов, а у темава почнав да се осеќам ко алкохоличар у бар на хепи аур, иди не земи :D.Башка никој не вика немој воздржи се , доста ти е... :p
Сте се распишувале неможе човек да дочита све пропуштено, а и гледам доста нови регрути, фино фино , нека да се множиме.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
@DeJaVu имаш неоправдани, ќе мораш да надохнадиш :hay:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.209
1.673
Скопје
@DeJaVu имаш неоправдани, ќе мораш да надохнадиш :hay:
Јeбига шо да правам, ќе мора да надокнадам да ми избришете неоправдани да не паѓам година :).
Мада не е дека баш мирeн седев у меѓувреме.
Ствари што ми пројдоа низ раце а не сум споделил мислење - , Presa tc40, , ,
1.I'nax nano - Најмало цефче што постои за 18350 батерија (43мм), одличен за дечки ко мене што гледаат што е можно повеќе милиметри да скратат од должина на модот :).
2.SMPL Kit 18350/18500/18650 - СС верзија , бојата на 18350 не ми правеше ќеф(аквамарин плава) па со демол се тргна ко ракавица, а другите 2 уште се под знак прашање(бела и црна). Може да идат и они доѓавола пошто под бојата мирор финиш има сс-от и искрено ми прави ќеф.Одлично копче и минимална големина(48мм со 18350 батерија), не е инакс ама ако се земе во предвид дека ги има сите 3 големини би рекол дека ми стана фаворит за мех мод. Мислев дека ќе има проблем со ставање кик ама искочи дека без многу проблем може да се пикне, само треба да се има од тенкине клешти(needle nose) за вадење.
3.VTC mini - Што да кажам, екстра модче и би рекол еден од бест бај модови во моментов(ако се има полнач и батерии), ама после пресата нема да погледнам мод со друго копче.
4.Presa TC40W - Поудобен мод не сум држел, филингот е ептен блиску како цефче да држиш, не е многу подебел отприлика третина.Арно ама едно паѓање на тепих од 1-1.5 метро се скрши горе копчето кај што се држи да не изрипи. Дали се сите толку осетливи на пад или јас баш сум му го погодил аголот... Си функционираше најнормално после тоа, али морав вејп банд(ластиче) да му ставам да го држи копчето. Користи нестандардна батерија 60мм, така да ако отиде батеријата неможе да се замени за 18650 и е генерално многу тежок(во споредба со ајстик) за отварање/поправање(ако на некој му значи ова).Покрај лошово искуство со нежноќава негова, а грепка немав на него, па прво па мушко,сепак евикот го дадов и ќе земам кај и да е преса TC75W. Никако неможам да преминам преку перфектниот дизајн на копчето според мене, евикот не ми правеше толку ќеф а реално е истиот мод во друго паковање.
5.Uwell Crown Clearomizer - Малку време го имав, ама мислам дека е досега најдобар атомајзер на вкус што сум го пробал, едини термин што ми доаѓа на памет е најиздефиниран вкус од сите атомајзери што сум ги пробал.Не го задржав пошто преширок ми беше за гизмото и скроз се затнуваа дупките за воздух.Со фабричките глави(0.25 и 0.5сс,0.15Ni) може устодробно ама не е тоа тоа, премногу воздух а со дебел тељ се главите и мора на повисока ватажа и премалку дим дава и жеже. Рба-то не дочекав да му го пробам, али во комшии е увелот така да со следна нарачка ќе биде и тоа. Добар момент му е што дупките за течност се ептен ниско на главите и комотно може да се влече дур не се исуши резервоарот.
6. Subtank mini - Ништо посебно на вкус, отприлика ист со гоблин минито.Лемо дропот е каде каде подобар. Едино што ептен прави ќеф се рба главите и леснотијата на мењање, правам 3 комада и одмарам месец ипол. Така да клиро факторов со рба ми стана фаворит , само да се најде нешто на ниво на Uwell за вкус и положбата на дупките за течност.
7. Crown Kick - Изгор цена, али пусти мерак. Ептен е слим. На Гизмото со него и со SMPL копче може да се стави 18500 батерија,кај што со стандарден кик би идела 18350. Јес да не ја мењам често ватажата али додаден бонус е дека немора да се вади него може да се регулира со копчето од модот. Генерално ништо посебно по перформанси, ист е како киковите од 8 долари на фастек.Ако не е пресуден фактор големината или евентуално контролирање со копче онда нема резон да се зема ова чудо.

Надокнадив колку толку ? Ќе бришете неоправдани ? :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
За вкус пријателе може да пробаш Squape R(s) или Ubertoot V2
двата топло ти ги препорачувам пошто знам дека немаш кеиф на kayfun :)
Исто и Tilemahos
Сквејпот и Tilemahos-от со гаранција ќе пасуваат на Гизмото
пошто кај мене на Xvostick немам никаков проблем со отворите на воздух на ниеден атомизер
(единствен што не гои збира е Taifun ради AFC прстенот)
Мислам дека е Ubertoot ќе го збира (ќе пробаме наскоро :) )

Мислам дека ќе ти се допадне вкусот кај било кој од овие 3 атомизера,
башка трите се АПЛА MTL атомизери со можност за рестриктив/белодробно.

убертут има тенкче да го претвориш во микро верзија
а за сквејп има ѕвонче
тилемахосот од старт е микро,така да,
мислам од визуелен апсект ти се таман пошто сакаш минијатур :)

е сеа трите се класични RTA,
нема RBA глави ала-субтенк или его оне,
мора класичен ребилд од време на време :)

aли мислам дека тешко да се извади вкус
кај SUB-тенк варијанта на тенк
како што вадат RTA

поздрав

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
РецептиЧка кој сака да проба :)
(рецептава е од e-liquid-recipes.com
и малку прилагодена по мој вкус пошто оргиналот имаше 22.5% aroma,
јас малку намалив арома пошто беше претеризам)

Банана-Јагода крем

(Сите ароми се од The Flavor Apprentice)

1.Bananna Cream 2%
2.Bavarian Cream 5%
3.Cheescake (Graham Crust) 3.5%
4.Graham Cracker (Clear) 1%
5.Strawberry Ripe 6.5%
6.Acetyle Pyrazine 0.5%-ПО ЖЕЛБА

Вкупен Процент на ароми е 18% + додаток 0,5% acet.pyraz-по желба
пошто рецептот е VG-75% PG-25% nicotine-3mg

Доколку сакате да направите VG-50% PG-50% nicotine 6mg или повеќе никотин од 6mg
тогаш намалете по 0.5% од секоја арома.
на пример Banana Cream наместо 2% ставате 1.5% ,
Bavarian Cream наместо 5% ставате 4.5%
итн итн итн итн итн...

Steep-инг минимум 7.дена ,мада не е лошо и shake and vape но после 3-4 дена
бананата и јагодата се добро изблендани со кремовите и чизкејкот и целиот микс добива друга димензија.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@DeJaVu Што се однесува до мене, помина, само уште некое сликче да ставеше... Не знам дали професорот ќе сака да те потпраша уште нешто за конечна оценка. :hay:

Edit: Од кај го ископа ова Crown Kick, првпат слушнав.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно