Не тоа е 100ml vg и во него можеш по желба да бираш од 0 до 72mg nikotin (растворен)само ако мислиш да земаш никотин тогаш подобро тој да е во pg
Мислам дека ги купив 12те исти батерии некаде во 2015, кога точно не се сеќавам. Ако не те мрзи, прелистај во темава ќе најдеш кога сум ги купил (има и слика постирано).Бато @DennyMK колку време беше во ред батеријата? И оваа мистерија околу Potatoe Starch го има во секој поголем маркет.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Ви ги прочитав предупредувањата од претходно, фала за загриженоста@Jobel Тоа е поради Директивата за тутунски производи на ЕУ.
Многу европски продавници од кои земавме веќе не продаваат никотин што не е во „капки за очи“, или затворија, или не продаваат во странство. Овие се едни од последните што се држат, ќе видиме до кога. Знам дека веќе не продаваат во Шпанија, иако се од таму (ако имаш шпанска адреса на нарачката, ќе ти ја откажат и ќе ти ги вратат парите).
Овде мора да се спомне задолжителното плашење (но вистина е) дека никотинот во вакви големи концентрации (накај 100 мг/мл) е отров и мора многу внимателно да се ракува со него. Особено почетници никако да не се доближуваат до него пред да добијат искуство (неколку/многу пати да смучкале помали концентрации).
Ви ги прочитав предупредувањата од претходно, фала за загриженоста
Јас сега за сега порачав готови течности, после тоа планирам да пробам да си правам со мала концентрација, а за ова ме интересираше ептен за во иднина (уште не ми стасала ни ендурата, а јас си планирам :hay.
А гледам имаат и со помали концентрации интересни понуди, незнам колку е поефтино од кај нас, ама не е лошо да се проба ако се има можност.
Нема забранети се и ги нема. Бар 10 пати сум баралГледав ододамна на реклама 5 имаше ваги само пишете Дигитална вага ке ви излезат неколку што мерат до 2 децимали мада се малку поскапи од фасттек. А и на битпазар би требало да има такви ваги што мерат по 2 децимали ( за "брашното" ги користат најверојатно ).
Извини ако те измалтретирав да пишуваш/бараш, го читав тоа од индексот и планирам од таму да нарачам (Полска), ова за од Бугарија беше ако одам некогаш, па да купам, а не планирам да нарачувам онлајн.@Jobel Тоа е поради Директивата за тутунски производи на ЕУ.
Многу европски продавници од кои земавме веќе не продаваат никотин што не е во „капки за очи“, или затворија, или не продаваат во странство. Овие се едни од последните што се држат, ќе видиме до кога. Знам дека веќе не продаваат во Шпанија, иако се од таму (ако имаш шпанска адреса на нарачката, ќе ти ја откажат и ќе ти ги вратат парите).
Овде мора да се спомне задолжителното плашење (но вистина е) дека никотинот во вакви големи концентрации (накај 100 мг/мл) е отров и мора многу внимателно да се ракува со него. Особено почетници никако да не се доближуваат до него пред да добијат искуство (неколку/многу пати да смучкале помали концентрации).
Едит: Најчесто не се исплаќа повеќе одошто од кај Пољаците, поштарината е поскапа.
Од Пољаците нешто слично на ова, само што за Ендурата земаш само шестка и арома (некоја од спомнатите во тој пост, на пример). Понатаму можеш да земеш и нула (за разредување) или 12-ка (за појачување).
Со самото тоа што сите се со ист однос ПГ/ВГ (најдобар за Ендурата) не мора да земаш посебно ПГ или ВГ и да пресметуваш колку треба да додадеш од едното или другото. Ако разредуваш/појачуваш со овие бази, секогаш си останува 50/50.
Па законот вика така. Ги има во златари само мора да се баждарени а највеќе се забранети зошто мерат на нив други забранети работи. Ова го дознав скороЗошто забранети?
Туу, таман го направиле пиково да може да го затне, да пуштеле душа уште 1-2 мм...@DeJaVu Внатрешниот прстен на Пикото (обичното) е 18 мм, мерено со шублер. Пробав да сликам, но незгодно беше за држење (да се види и прстенот и екранот на шублерот, дури и со две раце, а мобилниот на држач) и се откажав.
Погледнете го атачментот 62800
Инаку, имаме дискутирано со @Sharlovski за проблемот со воздухот на Ендура на други модови (спомнат 1, 2) и тој предложи едно решение кое ми изгледа најбезболно, без стругање:
Погледнете го атачментот 62799
Да се стават гумички кои ќе го оддигнат атомизерот од батеријата, а сепак да не се наруши стабилноста и да не се затворат каналите. Или пресечен о-ринг кои ги имаме 50234 по дома, или некоја друга гумичка или друг материјал. А моето мислење е дека и стругањето (продлабочувањето на каналите) нема премногу да го нагрди атомизерот затоа што нема да се гледа (во најголем дел). Мое преферирано решение би било да се наврти атомизерот, да се види каде завршуваат каналите и таму да се сецне МОДОТ, но не е испробано во пракса.
Проблемот е реален, ми се жалеше корисник кој има и Т18 и Т22 (комплети) дека Т22-ката многу послабо влече. Прво го посоветував да го отшрафи малку атомизерот и рече дека е многу подобро, но тоа не е добро решение за почетници затоа што се губи стабилноста (ако падне, се држи само на шрафот од 510 конекторот и ќе се скрши), а и почетниците често одвртуваат таму каде што не треба. Иако, ретко се одвртува, само при менување глави.
Јас набрзина го пробував Т18-ката на Пико и на Его Оне батерии и на неговата батерија и се` ми беше исто (многу тесно), па не знам да кажам точно, но веројатно и онака на Т18 нема проблеми.
Можеби „проблемите“ се разлики во тоа каде завршува дупчето за воздух по зашрафувањето и се различни на различни примероци.
Во секој случај, ова не би требало да ги одврати почетниците од Ендура, делумно мислам дека и ова е проблем за корисник кој ја „надраснал“ Ендурата и бара повеќе воздух. И дека за „најпочетниците“ дури и подобро е помалку воздух.
Па да, така ги рекламираат.Вагите за нашите потреби треба да мерат барем до 2 децимали 0,00.
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден