Така е, треба да се истражува прво. Јас го напишав пошо видов дека има, а кој планира да зема, нека истражи која му е најдобра опција. Не треба да се брза, еве јас така избрзав со нарачката за Ендурата, па после испадна дека ја имало и поевтино (не дека е огромна разлика ама сепак).Го едитирав постот над тебе.
Сепак ако не е работата за брзање, може да се најдат подобри понуди на FT, Али, ибеј e.t.c ....
Кога сме кај дигиталните ваги, се подновив со нова за 11.11 фестивалот и оваа е моја препорака, има 7400 порачки.
500g x 0.01g Portable Mini Electronic Digital Scales Pocket Case Postal Kitchen Jewelry Weight Balanca Digital Scale With 2 Tray-in Weighing Scales from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group
Старата шо ја имав од Ибеј не беше толку осетлива ко оваа и ја баталив, а оваа новава е одлична, регистрира капка во секундата, додека другата регистрираше на 3-4 па и 5 капки.
Тукушто направив пињау на 2*5Л ВГ и 1*5Л ПГ од кај аромашите. Имав малце забуни со адресите и им пишав мејл. За рок од 15ина минути разменивме 4 мејла, ги платив и одма стигна потврден мејл "Order Realized". Дечкиве се топ.. одговараат експресно на мејлови и се надевам пакетот ќе тргне сабајле накај братјата.
Споредив со иста количина од Амбрелата и излегува поскапо за 800денари од кај Аромашите, ама затоа квалитетот е Инавера (пробав 100мл) и знам кога ќе го имам, за разлика од Амбрелата шо спомна Шарло дека се влечеле по месец дена, а квалитетот... кој да ми каже.![]()
Прашање за PG/VG ratio и Endura/eGO.
Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.
Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.
Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).
@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниотПрашање за PG/VG ratio и Endura/eGO.
Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.
Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.
Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).
Ендурата можиш да ја тераш на 10/90, лично ја имам пробано само ќе треба после 2 тргања да и дајш малце да се соземи, на ова ставам и 4-5% дестилирана вода така да би дошло повеќе како 15/85.
30/70 нема никаков проблем и греачите траат стандард.
Егото немој на повеќе од 30/70 посебно со чести тргања, и таа сум ја имал, дур научив од шо мака ми траат малце греачите... касно беше. Идеално за неа е 40/60.
Колку повеќе им даваш на нубци да пробаат што е тоа електронска цигара, толку помалку ќе ти траат греачите, кажи им 2-3 збора пред да им ја дајш.
Ако бараш тесен отвор како Ендурата а да се готови греачите... нема да најдиш некоја што ќе вози со многу ВГ освен Наутилусот.
@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниот
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.
BTW дали е ова наутилусот: Aspire Nautilus Mini - Aspire® Official Site
Ти благодарам и тебе. Ми прати повеќе танкови па сум изгубен. Извини но кој танк ми го препорачуваш уште еднаш ако може линк.
И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:
iStick Power-Е-цигари
Поидеално ми е вградена батерија отколку овие 16500 или како и да беа.
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела.Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.
И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:
iStick Power-Е-цигари
Поидеално ми е вградена батерија отколку овие 16500 или како и да беа.
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела.
За истите пари ќе си земеш два од Фасттек.
Погледнете го атачментот 62824
Или еден мод и еден атомајзер + пакување греачи (ако одиш со Наутилус 2).
Ако нешто не се погоди, гаранцијата во ФТ е подолга и посигурна од таа во Амбрела (ако нашиве воопшто и даваат гаранција).
Инаку и јас го користам тој мод повеќе од една година, работи одлично. Финишот е квалитетен, има добра ергономија и за таа класа доста е лесен. Вградените батерии се квалитетни и траат ли траат (5000mAh). Дисплејот е мал, ама лесно се маневрира во менито. Температурната контрола работи одлично.
Ако бараме маани, батериите се полнат околу 6 часа и предвиден е за атомајзери со ширина од 22 мм. Мада и тие од 24 мм не штрчат видливо.
Што се однесува до соодносот на ПГ/ВГ во течностите, би било добро да појасниш зошто инсистираш на максимум ВГ. Ако си алергичен на ПГ, тогаш ок. Најголемиот дел од нас сме на 50 - 70% ВГ. Глицеринот прави повеќе облаци и е "помазен" на грло. Но затоа го намалува вкусот на аромите и треба да се разредува со вода поради густината.
Кога се парат течности со доминантно ВГ во затворен простор се создава и повеќе густа бела пареа, па треба да се проветрува почесто, а сето тоа може и да не им биде пријатно на другите што го делат истиот простор со тебе...
Зависи дали течноста е тутунска, овошна, тортеста, со засладувач или без, начин на тргање... Ај ќе земам просек... Треба да ти трае од 7-10 дена ама да знаеш дека некој греач можи да е од мајка... не баш погоден па да го смениш после 5мл.Дечки, на колку време се мења греач на Ендура ако динамика на вајпање е отприлика 10мг дневно?
Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.Вака. На секој нов му препорачувате Ендура. Како само тоа да постои. Пак ќе кажам како Аналгин за сите болести. Еве сега @bicikle проба од мојот сетап OBS engine Nano со 0.30ома греач на 35W со 3мг. Повлече и Колегата кажа дека тоа му одговара. Срекја за Атомизерот што му го препорачав.
Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.
Маните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.
АIO на Aspire,kит од Kanger,wismec, Smok...има стартер китовиМаните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
NB STAND MANHATTAN 10"-15" foldable 5 levels, 462129
1.290,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден