Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Го едитирав постот над тебе.
Сепак ако не е работата за брзање, може да се најдат подобри понуди на FT, Али, ибеј e.t.c ....

Jobel

read-only
20 февруари 2017
38
34
Го едитирав постот над тебе.
Сепак ако не е работата за брзање, може да се најдат подобри понуди на FT, Али, ибеј e.t.c ....
Така е, треба да се истражува прво. Јас го напишав пошо видов дека има, а кој планира да зема, нека истражи која му е најдобра опција. Не треба да се брза, еве јас така избрзав со нарачката за Ендурата, па после испадна дека ја имало и поевтино (не дека е огромна разлика ама сепак).

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
@Jobel
Така е,
Често отпосле ќе налетаме на поевтини цени, но никогаш не можеме да знаеме дали во догледно време истиот продукт ќе го има за пониска цена.
Но добро, стартувај како што треба, па подоцне ќе следиш празнични попусти по продавниците од каде што пазаруваме, а во меѓувреме ќе собираш парички,ќе следиш овде и ќе истражуваш.
Секој почеток е тежок, во нашиот случај малку поголема почетна инвестиција.

И како што пишав во неколку наврати, “битно е да му избегаме на ѓаволот“.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Кога сме кај дигиталните ваги, се подновив со нова за 11.11 фестивалот и оваа е моја препорака, има 7400 порачки.
500g x 0.01g Portable Mini Electronic Digital Scales Pocket Case Postal Kitchen Jewelry Weight Balanca Digital Scale With 2 Tray-in Weighing Scales from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group

Старата шо ја имав од Ибеј не беше толку осетлива ко оваа и ја баталив, а оваа новава е одлична, регистрира капка во секундата, додека другата регистрираше на 3-4 па и 5 капки.

Тукушто направив пињау на 2*5Л ВГ и 1*5Л ПГ од кај аромашите. Имав малце забуни со адресите и им пишав мејл. За рок од 15ина минути разменивме 4 мејла, ги платив и одма стигна потврден мејл "Order Realized". Дечкиве се топ.. одговараат експресно на мејлови и се надевам пакетот ќе тргне сабајле накај братјата. :)
Споредив со иста количина од Амбрелата и излегува поскапо за 800денари од кај Аромашите, ама затоа квалитетот е Инавера (пробав 100мл) и знам кога ќе го имам, за разлика од Амбрелата шо спомна Шарло дека се влечеле по месец дена, а квалитетот... кој да ми каже. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не е поентата само во децималите, него отстапки(колку навистина има маса, а колку покажува) и дисперзија(колку често вагата ги прави отстапките). Другмуабете стапката, на пример може да покажува 5,10,15 милиграми, може и 0.1,0.2,0.3...
Edit:
Јааа мајката
Liquids with nicotine can sell to persons who:
- confirm that they have a business,
- have either set up a business account
- have NIP number

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Мојата вага освен на батерии работи и на уезбе, не би ја мењал ни за било која друга. :D

Sent from my ипхоне using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Него мн побитно, ако не е веќе дискутирано. Во едно пакетче од 10 милилитри има (6-ка) 6 милиграми никотин. На пакло од тој и тој бренд пишува 0,6мг никотин. Е сега цело пакло(20 цигари) би било еквивалентно на две шишенца џус од 10 милилитри со концентрација од 6милиграми, али за математика сум амди ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не може да се спореди никако. Гледај по себе, ако имаш забрзан пулс, биење на срце, заматен вид и други симптоми на никотинско труење (кои би требало да ти бидат познати од аналогните), прекини и направи пауза, легни, одмори. Поминува за саат време.

Ако ти е премалку, пак би требало да осетиш дека ти бара телото никотин.

Повеќето намалуваме % на никотин со тек на време, но зголемуваме милилитри „испиени“ дневно.

Но секој човек е различен и не значи дека ако сите други реагираат така, и тој ќе реагира исто.

ПГ-то и ВГ-то го дехидрираат организмот, пиј повеќе вода од обично.

Плус, некаде читав (но не дочитав, односно заборавив) дека тоа што го лепат на кутиите цигари (милиграмите) врска нема - тоа е некој просек што се добиваше на некој чуден начин и (мислам дека) ни две цигари во една кутија немаат исти милиграми никотин и оние другите работи.

Од ова следува: и секоја цигара е различна (како и секој човек). :hay: Да се нашалиме малце.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не дека сум имал некои симптоми, ама да си знам до кај сум, т.е. некоја евиденција да водам, да не ја претера со џусов ептен. Мада на почетак 12-ка ми беше таман, ама сега гледам 6-ка ме заситува ем палце ја користам т.е. на почетак ми беше како цуцле, сега 2-3 паи на 10-15 минс ќе тргнам. Е ќе чурна некое цигарче ама... Се надевам дека скроз ќе ги оставам ама... Пак е поарно него цигара на секој пола саат, ем не е само никотинот и катранот, има уште многу пропратни нус појави. Беља работа ама тоа е.
Сепак никотинот е отров и не е лошо да се намали по можнос да се вејпа само база и арома без нилотин, али да не се преценувам :)
П.с.(пак :) ) аии ова 100-ткава никот опак (опасен) бил... Јас на овие 6-12 ич неим се замара али ќе не покапит:) таман си е 18-ка, што ќе ми да чувам ланати дома.. Ене го пипсон бркат работа :)

Последна промена:
28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Кога сме кај дигиталните ваги, се подновив со нова за 11.11 фестивалот и оваа е моја препорака, има 7400 порачки.
500g x 0.01g Portable Mini Electronic Digital Scales Pocket Case Postal Kitchen Jewelry Weight Balanca Digital Scale With 2 Tray-in Weighing Scales from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group

Старата шо ја имав од Ибеј не беше толку осетлива ко оваа и ја баталив, а оваа новава е одлична, регистрира капка во секундата, додека другата регистрираше на 3-4 па и 5 капки.

Тукушто направив пињау на 2*5Л ВГ и 1*5Л ПГ од кај аромашите. Имав малце забуни со адресите и им пишав мејл. За рок од 15ина минути разменивме 4 мејла, ги платив и одма стигна потврден мејл "Order Realized". Дечкиве се топ.. одговараат експресно на мејлови и се надевам пакетот ќе тргне сабајле накај братјата. :)
Споредив со иста количина од Амбрелата и излегува поскапо за 800денари од кај Аромашите, ама затоа квалитетот е Инавера (пробав 100мл) и знам кога ќе го имам, за разлика од Амбрелата шо спомна Шарло дека се влечеле по месец дена, а квалитетот... кој да ми каже. :)

Имам две вакви и зависи каква капка, ако е од Инавера шишенце тешко дека ќе ја регистрира бидејќи тие се 55-60 капки за милилитар, ако е од пошироките 30-33 за мл нив да, ги регистрира. Најуба опција ако играш на толку ситно е го ставаш шишето на вага, tare, го тргаш, капиш пример 5 капки и го враќаш назад, така најмалку ќе те излажи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Прашање за PG/VG ratio и Endura/eGO.

Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.

Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.

Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен

Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.

Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.

Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).

Ендурата можиш да ја тераш на 10/90, лично ја имам пробано само ќе треба после 2 тргања да и дајш малце да се соземи, на ова ставам и 4-5% дестилирана вода така да би дошло повеќе како 15/85.
30/70 нема никаков проблем и греачите траат стандард.

Егото немој на повеќе од 30/70 посебно со чести тргања, и таа сум ја имал, дур научив од шо мака ми траат малце греачите... касно беше. Идеално за неа е 40/60.

Колку повеќе им даваш на нубци да пробаат што е тоа електронска цигара, толку помалку ќе ти траат греачите, кажи им 2-3 збора пред да им ја дајш.

Ако бараш тесен отвор како Ендурата а да се готови греачите... нема да најдиш некоја што ќе вози со многу ВГ освен Наутилусот.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниот

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Ендурата можиш да ја тераш на 10/90, лично ја имам пробано само ќе треба после 2 тргања да и дајш малце да се соземи, на ова ставам и 4-5% дестилирана вода така да би дошло повеќе како 15/85.
30/70 нема никаков проблем и греачите траат стандард.

Егото немој на повеќе од 30/70 посебно со чести тргања, и таа сум ја имал, дур научив од шо мака ми траат малце греачите... касно беше. Идеално за неа е 40/60.

Колку повеќе им даваш на нубци да пробаат што е тоа електронска цигара, толку помалку ќе ти траат греачите, кажи им 2-3 збора пред да им ја дајш.

Ако бараш тесен отвор како Ендурата а да се готови греачите... нема да најдиш некоја што ќе вози со многу ВГ освен Наутилусот.

Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.

BTW дали е ова наутилусот: Aspire Nautilus Mini - Aspire® Official Site

@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниот

Ти благодарам и тебе. Ми прати повеќе танкови па сум изгубен. Извини но кој танк ми го препорачуваш уште еднаш ако може линк.

И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:

iStick Power-Е-цигари

Поидеално ми е вградена батерија отколку овие 16500 или како и да беа.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.

BTW дали е ова наутилусот: Aspire Nautilus Mini - Aspire® Official Site

Ти благодарам и тебе. Ми прати повеќе танкови па сум изгубен. Извини но кој танк ми го препорачуваш уште еднаш ако може линк.

И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:

iStick Power-Е-цигари

Во овај пост ти е Наутилусот, овај е постариот. Со вградена батерија и овај мод неможиш да згрешиш, година дена го имам истиот (додуша јас само 2-3 месеци, си шета де ваму де таму) и гајле нема, да забореш кога си го наполнил посебно на 15-20 вати и да за сите танкови ти шо планираш да ги земиш е супер.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080

iStick Power-Е-цигари
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела. :)
За истите пари ќе си земеш два од Фасттек.
iStick 80W.JPG
Или еден мод и еден атомајзер + пакување греачи (ако одиш со Наутилус 2).
Ако нешто не се погоди, гаранцијата во ФТ е подолга и посигурна од таа во Амбрела (ако нашиве воопшто и даваат гаранција).

Инаку и јас го користам тој мод повеќе од една година, работи одлично. Финишот е квалитетен, има добра ергономија и за таа класа доста е лесен. Вградените батерии се квалитетни и траат ли траат (5000mAh). Дисплејот е мал, ама лесно се маневрира во менито. Температурната контрола работи одлично.

Ако бараме маани, батериите се полнат околу 6 часа и предвиден е за атомајзери со ширина од 22 мм. Мада и тие од 24 мм не штрчат видливо.

Што се однесува до соодносот на ПГ/ВГ во течностите, би било добро да појасниш зошто инсистираш на максимум ВГ. Ако си алергичен на ПГ, тогаш ок. Најголемиот дел од нас сме на 50 - 70% ВГ. Глицеринот прави повеќе облаци и е "помазен" на грло. Но затоа го намалува вкусот на аромите и треба да се разредува со вода поради густината.

Кога се парат течности со доминантно ВГ во затворен простор се создава и повеќе густа бела пареа, па треба да се проветрува почесто, а сето тоа може и да не им биде пријатно на другите што го делат истиот простор со тебе...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела. :)
За истите пари ќе си земеш два од Фасттек.
Погледнете го атачментот 62824
Или еден мод и еден атомајзер + пакување греачи (ако одиш со Наутилус 2).
Ако нешто не се погоди, гаранцијата во ФТ е подолга и посигурна од таа во Амбрела (ако нашиве воопшто и даваат гаранција).

Инаку и јас го користам тој мод повеќе од една година, работи одлично. Финишот е квалитетен, има добра ергономија и за таа класа доста е лесен. Вградените батерии се квалитетни и траат ли траат (5000mAh). Дисплејот е мал, ама лесно се маневрира во менито. Температурната контрола работи одлично.

Ако бараме маани, батериите се полнат околу 6 часа и предвиден е за атомајзери со ширина од 22 мм. Мада и тие од 24 мм не штрчат видливо.

Што се однесува до соодносот на ПГ/ВГ во течностите, би било добро да појасниш зошто инсистираш на максимум ВГ. Ако си алергичен на ПГ, тогаш ок. Најголемиот дел од нас сме на 50 - 70% ВГ. Глицеринот прави повеќе облаци и е "помазен" на грло. Но затоа го намалува вкусот на аромите и треба да се разредува со вода поради густината.

Кога се парат течности со доминантно ВГ во затворен простор се создава и повеќе густа бела пареа, па треба да се проветрува почесто, а сето тоа може и да не им биде пријатно на другите што го делат истиот простор со тебе...

Одлична информација. Ќе се сретнеме со Шарловски да го видам модот во живо и да пробам такнови. Ќе експериментирам со течностите во меѓувреме (да видам што ме закашлува нкт или ПГ повеќе). Откако ќе се стекнам со овие сознанија одмиме во шопинг. Најверојатно ајстик, наутилус 2 и грејачи. Ама ај сепак да видиме или што би рекол Шарловски - стрпи се и не трчај :)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Дечки, на колку време се мења греач на Ендура ако динамика на вајпање е отприлика 10мг дневно?

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Дечки, на колку време се мења греач на Ендура ако динамика на вајпање е отприлика 10мг дневно?
Зависи дали течноста е тутунска, овошна, тортеста, со засладувач или без, начин на тргање... Ај ќе земам просек... Треба да ти трае од 7-10 дена ама да знаеш дека некој греач можи да е од мајка... не баш погоден па да го смениш после 5мл.
Кој трга 10мл денот на Ендура?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Вака. На секој нов му препорачувате Ендура. Како само тоа да постои. Пак ќе кажам како Аналгин за сите болести. Еве сега @bicikle проба од мојот сетап OBS engine Nano со 0.30ома греач на 35W со 3мг. Повлече и Колегата кажа дека тоа му одговара. Срекја за Атомизерот што му го препорачав.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Вака. На секој нов му препорачувате Ендура. Како само тоа да постои. Пак ќе кажам како Аналгин за сите болести. Еве сега @bicikle проба од мојот сетап OBS engine Nano со 0.30ома греач на 35W со 3мг. Повлече и Колегата кажа дека тоа му одговара. Срекја за Атомизерот што му го препорачав.

Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.
Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.

Маните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Маните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)
АIO на Aspire,kит од Kanger,wismec, Smok...има стартер китови

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно