Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
А значи ќе делкаш кутија, ќе склопуваш електроника, 90% диу... Уште атомизерот на дребонг да го направиш :) Интересно.
Патем, ако не ти е патент, ако сакаш шема за електрониката, линкови од кај набави.
П.с. На pwm принцип работат али бук конвертер?
Интересни се тие претварачите(а богами и осцилоскоп треба), али се малу компликовани, али ете и овде се наоѓаат.
Не pwm 1520848900208.png

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Само ќе се замешам во една работа. На сите нови колеги им препишувате рецепт Ендура исто како за сите болести Аналгин. Еве пример јас и скоро сите што ги знам парат Д2Л. Почнав со аеротанкови па Субтанк мини и си продолжив. Сега Gajche, guru Metuzalem,Dejavu i uste 2-3ca познавам што парат М2Л

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Не е битно кој како пари, битен е стартот и не вервам дека сите што ги знаеш почнале ДТЛ, секој што сака да се откажи од цигари бара нешто што му е познато и најблиску до тоа искуство, на 90% од пушачите на кој му имам дадено да проба ДТЛ и тоа без никотин, 2 минути ги поминува во кашлање и ме пцуе (иако сум го предупредил).
Аналгинот ќе го поврзам со никотин, секое грло различно, секој сака различно (за почетници прам муабет).
Ендурата се препишува бидејќи од искуство е најдобра па и најскапа, камо јас да почнев со неа... искустни ДТЛ си имаат по една дома, е толку е добра.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Не ми падна на памет тој момент со воздухот, пошто како заљубеник во Wismec Presa(TC75 модел беше тој што го носев) не сум имал потреба да обрнувам внимание, пошто и на 40 и 75 ватната верзија има канал за воздух и на надворешниот прстен од конекторот на модот.
Погледнете го атачментот 62785

За жал веќе неможат да се купат тие модели, а на поновиве сега гледам дека престанале да ставаат каналче. Едини мод што со брзо пребарување го најдов да има таков канал е овој.
Во ваква конфигурација, има повеќе воздух отколку со неговата батерија(бар на пресава е така).

На ваков конектор
Погледнете го атачментот 62786
Се влече потешко него со неговата батерија.Покрај тоа што можеби на некој и тоа би му се свиѓало, заебанцијата е што од многу влечење се ствара поголем притисок во комората и има добра шанса да се поплави греачот и да протече од доле.

На ваков конектор
Погледнете го атачментот 62787
Не ми е пробано , ама претпоставувам дека не би имало проблем.
Едини предуслов за да се биде посигурен дека ќе пиче, би било да се осигура дека внатрешниот дијаметар на надворешниот прстен е поголем од 18мм за да има подобар проток на воздух.На пико сквизот(погорната слика) е 18.5мм, па претпоставувам и на обичново пико дека е исто или бар тука негде, може да измери некој што има.

Фала ти многу.

Сега за сега сум повеќе наклонет на уште една Т18 или ако ми е за батерија Т22. Ем два танка со две различни течности ем штом на едно батерија се полни цугам од другото.

Но автономијата е битна и знам дека ќе продолжам да барам чаре. Што е можно повеќе батерија на еден уред тоа подобро.

Благодарност уште еднаш.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Ах и да си прашам - не мислам да готвам сам манџи. Шарловски ми е тука а и другите кои готват. Нивното искуство е непроценливо.

Ама сакам да си имам еден кит на почеток да си го најдам идеалниот сооднос сам. Па потоа да знам што точно да барам кога нарачувам.

Дали би ми препорачале некое мало китче со колку толку докажани/проверени состојки ПГ/ВГ/Нкт кое би го купил за мојата привремена мини лабораторија. Аромите се најнебитниот момент.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ах и да си прашам - не мислам да готвам сам манџи. Шарловски ми е тука а и другите кои готват. Нивното искуство е непроценливо.

Ама сакам да си имам еден кит на почеток да си го најдам идеалниот сооднос сам. Па потоа да знам што точно да барам кога нарачувам.

Дали би ми препорачале некое мало китче со колку толку докажани/проверени состојки ПГ/ВГ/Нкт кое би го купил за мојата привремена мини лабораторија. Аромите се најнебитниот момент.
Јас еднаш напоменав...100мл 50/50 или 70/30 вг/пг и една арома. Да направиш 5-6 по 10мл која ке ја бидува. Имам може 500мл во вц шоља фрлено. Не е нешто тешко ама има работи кој се неопходни:вага за мала тежина еве 200мг да мери со две децимали 0,00 ракавици од аптека,инсулински шприцови и 6ка игли за ароми што немаат капалка и шишиња

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Нема колку толку, или чинат или не чинат :) Која количина би ја сакал?

Не знам количински како да ти објаснам. Значи колку да си смешам 40/60, 30/70, па малку или ич никотинче и сл. Она што не сум упатен е дали 50/50 или 70/30 иде како такво или можам да си купам ПГ одделно од ВГ. Значи врска немам за ова.

Сакам да пробам со но и без арома. Оти аромата колку да е добра и интересна, кога е континуирана не секогаш ми прави мерак. Било која. Освен смрдеата на аналогната :)

Јас еднаш напоменав...100мл 50/50 или 70/30 вг/пг и една арома. Да направиш 5-6 по 10мл која ке ја бидува. Имам може 500мл во вц шоља фрлено. Не е нешто тешко ама има работи кој се неопходни:вага за мала тежина еве 200мг да мери со две децимали 0,00 ракавици од аптека,инсулински шприцови и 6ка игли за ароми што немаат капалка и шишиња

Аии да вагичка скроз изумив дека е потребно. Ваљда има по пазарчињава.

И ти си во право, сепак за експериментирање ќе оди и фира.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
За ова треба и трпение, нерви и желба за работа со миниLAB :)

edit:
@gokica
Има се`посебно да се набави, и PG и VG и никотин, па и ароми :D
Вагичка обавезно со 2 децимали 0,00

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Не знам количински како да ти објаснам. Значи колку да си смешам 40/60, 30/70, па малку или ич никотинче и сл. Она што не сум упатен е дали 50/50 или 70/30 иде како такво или можам да си купам ПГ одделно од ВГ. Значи врска немам за ова.

Сакам да пробам со но и без арома. Оти аромата колку да е добра и интересна, кога е континуирана не секогаш ми прави мерак. Било која. Освен смрдеата на аналогната :)

Аии да вагичка скроз изумив дека е потребно. Ваљда има по пазарчињава.

И ти си во право, сепак за експериментирање ќе оди и фира.
Кај нас нема ваги такви

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мики предложи некоја вага (линк од фастек) ако не ти е мака.. кај и да е осеќам дека ќе ми треба.
Гледам пг и вг е проблем да се најде кај нас. (кој било) да предложите пг вг ? 250-500-1000 милилитри мислам дека ќе задоволи сечии не комерцијални потреби.
Бази ги нарачав оваа и оваа за почеток мислам дека ќе ми се доволни, но за по натака не...
Најверојатно ќе ни треба и никотинче, мада мислам тоа 18мг/мл ќе ми биде доволно за подолго време, сигурно нема да цугам 18-ка дтл. т.е м2л користам мкс 10 промили.
Умрела зезаат т.е. пре ќе ти стигне од странство него од умрела што ќе дочекаш. Може и нема да носат, за да бидиме принудени да земаме готови течности.
Се мислам измеѓу оваа и оваа, на која да и напраам пињау, не за друго, претрупан ми е букмаркон :) Ќе се користи за мтл, со можност за премотување и монтирање греач 0,5(ако има потреба)-1,5 оми.
Него оти кај овие не излага тоа реди ту шип? Кај другите во пакетот излага реди ту шип..
Ви благодарам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Јас ја имам оваа вага, работи одлично.
За MTL вториот.

Реди ту шип не ти излага оти го немат моментално при рака производот. Дај скриншот, линкот од кошницата нема никаква употреба.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Јас ја имам оваа вага, работи одлично.
За MTL вториот.

Реди ту шип не ти излага оти го немат моментално при рака производот. Дај скриншот, линкот од кошницата нема никаква употреба.
Таа вага е 5+ ја имам истата

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@bicikle
Провери во индексот, @Metuzalem има како мојата но има и една друга која што исто така е солидна. @Gajche-X користи сосем трета вага, чинам дека од Али или ибеј му е земена.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Фала ти многу.

Сега за сега сум повеќе наклонет на уште една Т18 или ако ми е за батерија Т22. Ем два танка со две различни течности ем штом на едно батерија се полни цугам од другото.

Но автономијата е битна и знам дека ќе продолжам да барам чаре. Што е можно повеќе батерија на еден уред тоа подобро.

Благодарност уште еднаш.
Честито за првата Ендура, баш убаво ја опиша и очигледно ти е погодена. Размислувај за уште една, по можност Т22 (поради поголемата батерија). Имаш тука Т22 кит за $22.20!

Мики предложи некоја вага (линк од фастек) ако не ти е мака.. кај и да е осеќам дека ќе ми треба.
Гледам пг и вг е проблем да се најде кај нас. (кој било) да предложите пг вг ? 250-500-1000 милилитри мислам дека ќе задоволи сечии не комерцијални потреби.
Бази ги нарачав оваа и оваа за почеток мислам дека ќе ми се доволни, но за по натака не...
Најверојатно ќе ни треба и никотинче, мада мислам тоа 18мг/мл ќе ми биде доволно за подолго време, сигурно нема да цугам 18-ка дтл. т.е м2л користам мкс 10 промили.
Умрела зезаат т.е. пре ќе ти стигне од странство него од умрела што ќе дочекаш. Може и нема да носат, за да бидиме принудени да земаме готови течности.
Се мислам измеѓу оваа и оваа, на која да и напраам пињау, не за друго, претрупан ми е букмаркон :) Ќе се користи за мтл, со можност за премотување и монтирање греач 0,5(ако има потреба)-1,5 оми.
Него оти кај овие не излага тоа реди ту шип? Кај другите во пакетот излага реди ту шип..
Ви благодарам.
@bicikle
Кајфун В3 мини ти е хард кор МТЛ. Заборави греачи од 0.5 оми.
Тој другиот (Сабтенк/Топтенк) може и МТЛ и ДТЛ, сам да моташ на РБА главата или да користиш готови греачи. По мене е многу повеќе за дробно отколку за усно, ама сите сме различни и различно ги толкуваме работите.
Ако одиш со кајфунчето, таман имаш простор до $20 да си ставиш жица, памук и нешто алат од листата што ти ја предложи Метузалем.
Кога правиш нарачка гледај да бидеш над $20 за да имаш фри шипинг. Ако некој производ го немаат во моментот, ништо страшно. Кога се ќе комплетираат, ќе ти го пратат пакетчето. Твое е да дадеш пари и да чекаш. :hay:

Најдобрите ПГ/ВГ кај нас се токму тие од Амбрела. Прва прилика кога ќе добијат, пуцни литро со литро за помалку од 1000 денари и не се замарај дали имаат на лагер, кога добиваат и тн., затоа што ќе бидеш обезбеден за дооооолго време. ;)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Како што го разбрав Метузалем, кајфуноит го нема на фастек. Другото е порачано. За дробно го порачав овај.
За пг и вг ќе се снаоѓаме :)
За чекање исто така ќе почекам, тоа ми е работа :) Само не сум нарачувал на фт до сега, не знаев како одат работиве

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@bicikle Не е дека го нема, туку откако ги вратија не се знае кој клон е кој (и кој е добар).

Можеш да земеш и Кајфун Прајм, многу се слични, но и за него важи истото.

@DeJaVu Внатрешниот прстен на Пикото (обичното) е 18 мм, мерено со шублер. Пробав да сликам, но незгодно беше за држење (да се види и прстенот и екранот на шублерот, дури и со две раце, а мобилниот на држач) и се откажав.

Pico.jpg

Инаку, имаме дискутирано со @Sharlovski за проблемот со воздухот на Ендура на други модови (спомнат 1, 2) и тој предложи едно решение кое ми изгледа најбезболно, без стругање:

innokin-endura-prism-tank.jpg

Да се стават гумички кои ќе го оддигнат атомизерот од батеријата, а сепак да не се наруши стабилноста и да не се затворат каналите. Или пресечен о-ринг кои ги имаме 50234 по дома, или некоја друга гумичка или друг материјал. А моето мислење е дека и стругањето (продлабочувањето на каналите) нема премногу да го нагрди атомизерот затоа што нема да се гледа (во најголем дел). Мое преферирано решение би било да се наврти атомизерот, да се види каде завршуваат каналите и таму да се сецне МОДОТ, но не е испробано во пракса.

Проблемот е реален, ми се жалеше корисник кој има и Т18 и Т22 (комплети) дека Т22-ката многу послабо влече. Прво го посоветував да го отшрафи малку атомизерот и рече дека е многу подобро, но тоа не е добро решение за почетници затоа што се губи стабилноста (ако падне, се држи само на шрафот од 510 конекторот и ќе се скрши), а и почетниците често одвртуваат таму каде што не треба. Иако, ретко се одвртува, само при менување глави.

Јас набрзина го пробував Т18-ката на Пико и на Его Оне батерии и на неговата батерија и се` ми беше исто (многу тесно), па не знам да кажам точно, но веројатно и онака на Т18 нема проблеми.

Можеби „проблемите“ се разлики во тоа каде завршува дупчето за воздух по зашрафувањето и се различни на различни примероци.

Во секој случај, ова не би требало да ги одврати почетниците од Ендура, делумно мислам дека и ова е проблем за корисник кој ја „надраснал“ Ендурата и бара повеќе воздух. И дека за „најпочетниците“ дури и подобро е помалку воздух.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно