Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Колеги, повелеле Хрватски сајт за Ароми и Никотин.

Ароми имаат, Tpa, Capella, FalworWest, inawera/tinno de milano, Flavourart,
momoa,итн итн.

имаат концентрати од нивниот познат Хрватски Journey by Aeon
Имаат и VampireVape(heisenberg и останати концентрати)
Има и twisted и уште неколку.

Никотин, ако добро запазив имаат Pink Mule.

Цените на Tpa се слични на Бугарчо а и шипингот е тука негде.

добра алтернатива коа нема некоја арома кај Британци,Германци, Бугари, Пољаци, Амери и остали :)

http://juicedoctor.eu/hr/

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Metuzalem

Неколку стручни прашања ;)

Вреди ли да ги земам
Strike и Speed Up Revolution 18.mm дијаметар верзиите?
(знам дека ти ги зема)

Ок ли се за м2л?
(претпоставувам дека се :) )

И најбитно за мене, како стојат со арома/флејвор, се доближуваат до Ориген, или далеку било?

Фала однапред ;)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сум ги пробал, пуста мрза. :hay:

А на изработка се добри, никаков проблем (особено со о-рингови, не можеш да ја отвориш капата со рака ако не се нашрафени на мод). Strike 18 ми е чуден со тоа кошулицата (изгледа како ѕидот да е многу дебел и можеби ќе се собира кондензација во дуплиот ѕид), а на Speed Revolution дупчето е толку мало што одвај се гледа, но може да се прошири. И двата имаат мал конус/купола, Страјк18 скоро неприметна. Бунарот на Брза Револуција е подлабок. И двата имаат постови што гледам дека ќе ме нервираат (како кај Нектарина моташ околу шрафче, а ѕидот е висок до таму и по малку ќе пречи).

Овој и овој ми изгледаат за подобри (наследници на Derringer). Освен што се 22 мм, релативно се ниски (мала комора), имаат и куполи и ребра за ладење (особено првиот), а воздухот може да се затвори многу (пак, особено првиот). Вториот помалку ми се допаѓа затоа што има конус што не е конус, како и обичен шраф за сквонкинг (не крстач или имбус, постои мала веројатност да тече). И малку му се лабави прстените за воздух, а и без тоа, прстен врз прстен - кога го фаќаш да вадиш капа, секогаш се вади прво прстенот за воздух.

Не знам дали некој или сите четири доаѓаат само со сквонкинг пин (кај ќе ги барам сега ќесичките).

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Благодарам @Metuzalem ;)

Интересно изгледа Trinity, треба да е ОК.
Mulciber исто го фалат за арома, али на ниедно ревју што читав/гледав не го користат м2л, па незнам дали би бил ОК и за м2л,
а уште еден д2л/рестриктив д2л дрипер не би ми требал, доста ми се NaRda и Hadaly :)

Најверојатно ќе ги земам Strike 18.mm
И
Speed Revolution 18.mm.

И Armor и The Flave и Soul-S ги гледав али па и тие не се м2л.

Па здравје еден сквонк мод да сефтосам,
го гледам SVA DNA75 клонот исто и Hcigar DNA75 Sqounk/BF што го имаш ти.
SVA иако е клон(клон со DNA 75, Кина за среќа стануваат сѐ посериозни со квалитетот на клоновиве)
ме бендисува ради флашичката, може да се стават флашички од разни производители додека кај Hcigar си врзан за нивните флашички(можда кај Hcigar може да се отвори и да се модифицира за да "прима" и други флашички, мада не би чачкал искрено)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Сум го правел "КОЖЕН"
Vapedroid C1D2 DNA 75

VapeDroid C1D2 DNA75 Wraps

ca8d7a9ba682314f854aee4c9b3cbc44.jpg

015dbba02121656fbeed84ba0274fee1.jpg

f81fea09088c9462605801162e24fc11.jpg

Edit:
Offtopic
Годишен одмор,
умирачка од досада ако не си најдеш занимација.
(Не сум човек што оди по "одмори" бар не секоја година,можда еднаш на 5-7-10.години .
нелогично ми е да работиш за месечна плата од 200-300-500.евра а да отидеш на "одмор" и за 10-тина дена да потрошиш 2-3-5 месечни плати и после да бидеш "згужван" и да се жалиш како се нема пари.
Плус,незнам од што толку мноооогу Македонецот е изморен па да мора двапати годишно да се "одмара".
Можам да замислам како им е на оние од Чад или Руанда што пијат вода од река...
Ах неисе
I digress...)

Извинете на опширниот оф топик

Последна промена:

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Фала богу се најдовме.
Иначе вчера и денес си играм брканица со пошта и поштарот. Вчера ми викаат на тел. пратката е пратена во вашата пошта идам таму ми викаат не е. Денес идам у пошта ми викаат тука е ама поштарот ја земал ке ти ја донесе дома, и ја наравно шпринт накај дома и кога ус пат гледам точаче со торби, и нормално фиу фиу мајсторе застани за моја среќа ме позна па така се заврши се добро...

Знам дека не ве интересира ама ја да си се испразнам негде...

Sent from my Z520 using Tapatalk

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
@dim na struja чекам импресии и опис на трите од десно one shots, особено за ECR EU. Се ребрам одамна да порачам некој One shot да пробам ама никако да се решам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@dim na struja чекам импресии и опис на трите од десно one shots, особено за ECR EU. Се ребрам одамна да порачам некој One shot да пробам ама никако да се решам.
Земиси по твој вкус. Наместо микс од 5-6 ароми па некоја отишла,друга само 1мл,затоа ова е закон

Sent from my C6603 using Tapatalk

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Искрено и јас се мислев првин неа да ја плеснам ECR EU ама не можам да најдам по форумиве некој околу дозирањето. Novajuice викаат 10% па сеа незнам да идам со 5 или 7%

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Значи одиш со 10% како шо викаат, запрај тест батч 10мл и кога ќе ја пробаш нивната препорака, ќе процениш дали треба да одиш на доле или на горе.
Многу ги фалат Nova Juice, а овој е нивни рецепт и правен специјално за ECR EU subreddit-от, затоа и јас му се мислам многу.
Ајде пробувај и кажи дали да му праам пињау, кога веќе си го земал. :p

П.С. Остај го да одлежи барем недела дена.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
За љубители на благо/десерт/крем-бисквит-кастрд,
Лапајте Nice Custard Cream концентрат Од ШефЗ.

Од се што пробав од концентрати, до сега тој ми е Хит.

Како Шејк-н-вејп е добар, а како проаѓа време како зрее, се подобро и подобро е.

Штета што кај воЌни концентрати па и рецепти не е така.
Кај воЌкасти кремови, милкшејкови, јогурти, млека,
,после 2.недели стип,
воЌките полека "умираат" /се намалуваат а кремовите се појачуваат и не е тоа тоа.

@dim na struja
И јас сум за 10%,ако така кажува Бугарчо и ECR EU, иди со 10% па после тест ќе видиш дали треба да се иде нагоре или надоле.

Од мое искуство, кај 90% од концентративе дозирањето/процентот што го пишува на флашичката е таман.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
За љубители на благо/десерт/крем-бисквит-кастрд,
Лапајте Nice Custard Cream концентрат Од ШефЗ.

Од се што пробав од концентрати, до сега тој ми е Хит.

Како Шејк-н-вејп е добар, а како проаѓа време како зрее, се подобро и подобро е.

Штета што кај воЌни концентрати па и рецепти не е така.
Кај воЌкасти кремови, милкшејкови, јогурти, млека,
,после 2.недели стип,
воЌките полека "умираат" /се намалуваат а кремовите се појачуваат и не е тоа тоа.

@dim na struja
И јас сум за 10%,ако така кажува Бугарчо и ECR EU, иди со 10% па после тест ќе видиш дали треба да се иде нагоре или надоле.

Од мое искуство, кај 90% од концентративе дозирањето/процентот што го пишува на флашичката е таман.

Значи одиш со 10% како шо викаат, запрај тест батч 10мл и кога ќе ја пробаш нивната препорака, ќе процениш дали треба да одиш на доле или на горе.
Многу ги фалат Nova Juice, а овој е нивни рецепт и правен специјално за ECR EU subreddit-от, затоа и јас му се мислам многу.
Ајде пробувај и кажи дали да му праам пињау, кога веќе си го земал.

П.С. Остај го да одлежи барем недела дена.
Во последно време се што праам праам барем со 30% подоле затоа реков дека ке пробам со 5 или 7% зошто некако се презаситив од ароми незнам зошто ама се ми е прејако.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
То колега ;)

Test batch 10.ml со 10% конентрат
Па после терај.

Имај на ум дека во концентратот(рецептата)
Има на пример 5-7-10-12 ароми.
Една арома 1% друга 3% трета 0.5 итн итн.
Во рецептата имало отприлика 10% микс од повеќе ароми па затоа најверојатно викаат концентратот да се дозира 10%

Лично мене(сум пишал и порано)
Најслатки рецепти со повеќе ароми (па и концентрати) ми се тие кои имаат од 12% до 15.5% микс од ароми.

Тутунски од 2% до макс 8%
(8% САМО и САМО од Тутунски од Молин-Gold Tobacco
Inawera max 3%
FlavourArt max 3%
TPA max 3%)

Edit:
Има одлични рецепти со 10-12 ароми дозирани од 0.5% до 2%
Краен процент 9-10% арома
И финалниот продукт е феноменален.

Лично двапати/трипати сум пробал рецепти со 25% и 30% арома и искрено претерано гадно ми беше, незнам дали беа лоши рецептите или многу арома ми беше.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Новаџус пробав 5-6, воглавно добри посебно Solace, 5-6% е таман за мене а јас сум на 90% ВГ.

Comet - Слатко од смокви
Grahams Custard - Тортест пудинг
Rainbow Dust - Карпуз, на 10% не се трпеше, мора на 5%.
Solace - Векот уба
Strawberry Milk - Ова веќе уште Слога (фабрика за тули од Ресен) нема своја верзија али уба.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chaeld10_8

Тука не вртиме вакви муабети па дури и кога се работи за здравје,ова е тема за Парење/Вејп.

Али еве јас како вработен у Медицински сектор ќе ти одговорам толку колку што знам и сум упатен.

Немаш потреба да бараш испорака, пошто имаш у МК,
А и нема да најдеш испорака,
се работи за контролирана супстанца(Наркотик-Дрога), така да=научна фантастика у 3 сабајле.
(кај нас законот не е како во Колорадо-УСА или како во Холандија)

У МК легално се продава масло од Канабис во аптека и легално се препишува кај психијатриски диспанзер, онкологија итн итн)

За CBD ќе се обратиш(или ќе се обрати тој што му треба) кај Матичниот Лекар, таму ќе ти дадат упат каде и кај кој Специјалист да се обратиш , па таму ќе се одреди титер/доза, ќе ти се пише рецепта и ќе си подигнеш/купиш од Аптека.

Ако прашуваш за CBD(Cannabidiol) за "рекреација", имај на ум, дека кај маслото во аптека кое е легално и се употребува како лек, THC(Tetrahydrocannabinol-от) е речиси "изваден" и дека "опојно" дејство речиси и да нема
-ова ќе ти го кажат и кај Специјалист
-пренесувам што сум прочитал и видел кај нас на ТВ.

(маслото го прават од врсти со висок % на CBD а низок % на THC

Ако се бара за "рекреација", постов е тотално утка.

БИТНО:
Лек без доза = Дрога

Ги молам администрација ако може да го избришат постов за отприлика 24.часа-Благодарам.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Chaeld10_8

Тука не вртиме вакви муабети па дури и кога се работи за здравје,ова е тема за Парење/Вејп.

Али еве јас како вработен у Медицински сектор ќе ти одговорам толку колку што знам и сум упатен.

се работи за контролирана супстанца(Наркотик-Дрога), така да=научна фантастика у 3 сабајле.

У МК легално се продава масло од Канабис во аптека и легално се препишува кај психијатриски диспанзер, онкологија итн итн)

За CBD ќе се обратиш(или ќе се обрати тој што му треба) кај Матичниот Лекар, таму ќе ти дадат упат каде и кај кој Специјалист да се обратиш , па таму ќе се одреди титер/доза, ќе ти се пише рецепта и ќе си подигнеш/купиш од Аптека.

Ако прашуваш за CBD(Cannabidiol) за "рекреација", имај на ум, дека кај маслото во аптека кое е легално и се употребува како лек, THC(Tetrahydrocannabinol-от) е речиси "изваден" и дека "опојно" дејство речиси и да нема

БИТНО:
Лек без доза = Дрога

Ги молам администрација ако може да го избришат постов за отприлика 24.часа-Благодарам.

Во сите Аптеки го има 7% и 10% во слободна продажба. Во сите Betty Aптеки.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
@Chaeld10_8

БИТНО:
Лек без доза = Дрога

Се извинувам ако згрешив нешто и не мислеф ништо лошо не е за рекреација него е за лек ако не е за тука постот и јас замолувам админ да го делитни

Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
IMG_20170813_110033.jpg

Многу жедно ова ММЕ. :D
Стигна во петокот, за нецели два дена 30ml шишенце го преполовив. Од батеријата презадоволен, ја наполнив ко ми стигна еве на 50тина проценти е уште, значи 3-4 дена heavy usage.
Првата течност ми е 70/30 VG/PG со 3mg nic, и мислам дека ми одговара овај сооднос. Доволно flavor, повеќе од доволно пареа. TFV8 baby Q2 0.4ohm е греачот.
Најдов една релативно ефтина а доста фалена течност по интернетов, Broke dick :D, 240ml за $23 шо мислам дека е океј. Тоа го земам следно.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Погледнете го атачментот 57757

Многу жедно ова ММЕ. :D
Стигна во петокот, за нецели два дена 30ml шишенце го преполовив. Од батеријата презадоволен, ја наполнив ко ми стигна еве на 50тина проценти е уште, значи 3-4 дена heavy usage.
Првата течност ми е 70/30 VG/PG со 3mg nic, и мислам дека ми одговара овај сооднос. Доволно flavor, повеќе од доволно пареа. TFV8 baby Q2 0.4ohm е греачот.
Најдов една релативно ефтина а доста фалена течност по интернетов, Broke dick :D, 240ml за $23 шо мислам дека е океј. Тоа го земам следно.
За ефтини а добри-премиум течности,
оди на Adore eLiquid.com

Зимај banana bondage и strawberry submissions дур си во USA бар да ги пробаш,
после ќе ти биде скап шипинг до МК, сигурно ако продолжиш со вејпинг ќе почнеш DIY да си мучкаш.

(има милиони добри течности во USA али овие ги фалат скоро сите ревјуери)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно