Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
SXK што најчесто го користиме е стеснет од оригиналот, па затоа е погоден за тесно МТЛ. SJMY е малку поширок, односно ист како кај оригиналот. Од двојката не се фалат многу.

За полабав МТЛ или ограничен ДТЛ има и многу подобри, односно овој не е баш лесен за работа или да има некоја друга предност пред поновите, на пример еве фрезата за која што пишуваше @gokica на претходната страница. Таа ми се чини дека е многу послична на Сирената.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.122
14.259
doggystyle vs siren 2 дали се слични ? Прашањето ми е за воздухот барам танк сличен на siren 2 ? :)

Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација

Земај fresia. За воздухот нема грешка. Наспроти сирената овој има помалку троут хит т.е. не гребе до толку на грло и нос. Меѓутоа аромата е далеку поутаначена. За само два дена ми стана еден од омилените танкови и најчесто посегам по него. Го бива како за МТЛ така и за рестриктивно. И тоа прилично солиден е и за двете работи. Прв хибриден танк да ми се погоди толку добро.

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Некој со мислење за оваа комбинација
$25.45 Authentic Innokin Zenith Tank Clearomizer (Standard Edition) - 4ml / 0.8/1.6ohm / 24.7mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping
$44.00 Authentic GeekVape Aegis Solo 100W TC VW APV Box Mod - 5-100W /100-315'C(200-600'F) / 1*18650 / IP67 waterproof / dustproof / shockproof at FastTech - Worldwide Free Shipping
Ќе почнам за некој ден со ендурата 22 ова го панирам за потака некое искуство?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Прва работа, да ти обрнам внимание да не земаш премногу различни системи (танкови со различни глави) затоа што тоа подолгорочно ќе биде голем трошок. Но ако си подготвен на тоа или ако сметаш дека брзо ќе преминеш на нешто друго (па ова ќе го продадеш или подариш), нема проблем.

Второ, Зенитот е многу извикан затоа што е демек креација на познатиот Јутјуб ривјуер Бусардо, па многу го фалат и ако има маани другите ривјуери не ги кажуваат за да не му се замерат, а корисниците (веројатно почетниците затоа што е наменет за нив) не ги забележуваат затоа што не знаат каде да гледаат (мислат дека така е нормално). Воопшто не знам дали е така (дали не е добар), само претпоставувам.

Трето, место Солото мислам дека за тебе би бил подобар Минито со вградена батерија (поради потенцијалните проблеми за набавка и безбедност на 18650 батерија), а уште подобар би бил Ајпауерот затоа што дупло ќе му трае батеријата. На Aegis-от (било кој од нив) единствена предност му е што е водоотпорен. Но и тоа не е за фрлање, отпорен е и на истечена манџа. :)

Ако сакаш да го искористиш попустот од Фастек предлагам прво да се снабдиш со глави за Ендурата, можеби и за АИО-то ако уште планираш да го користиш (не знам кои точно, другите нека кажат), а за нов танк има време, почекај да стигне Ендурата да видиш дали ти одговара. Танковите се релативно евтини и попустот не прави голема разлика. Евентуално можеш да земеш мод (батерија), но Ајпауерот е од Алиекспрес, па единствено само Aegis-от Мини/Соло ако си решен за него.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Земај fresia. За воздухот нема грешка. Наспроти сирената овој има помалку троут хит т.е. не гребе до толку на грло и нос. Меѓутоа аромата е далеку поутаначена. За само два дена ми стана еден од омилените танкови и најчесто посегам по него. Го бива како за МТЛ така и за рестриктивно. И тоа прилично солиден е и за двете работи. Прв хибриден танк да ми се погоди толку добро.
До сега гледав видеа изгледа како доста добар танк :) ќе го земам па ќе се пофалам :)

Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Прва работа, да ти обрнам внимание да не земаш премногу различни системи (танкови со различни глави) затоа што тоа подолгорочно ќе биде голем трошок. Но ако си подготвен на тоа или ако сметаш дека брзо ќе преминеш на нешто друго (па ова ќе го продадеш или подариш), нема проблем.

Второ, Зенитот е многу извикан затоа што е демек креација на познатиот Јутјуб ривјуер Бусардо, па многу го фалат и ако има маани другите ривјуери не ги кажуваат за да не му се замерат, а корисниците (веројатно почетниците затоа што е наменет за нив) не ги забележуваат затоа што не знаат каде да гледаат (мислат дека така е нормално). Воопшто не знам дали е така (дали не е добар), само претпоставувам.

Трето, место Солото мислам дека за тебе би бил подобар Минито со вградена батерија (поради потенцијалните проблеми за набавка и безбедност на 18650 батерија), а уште подобар би бил Ајпауерот затоа што дупло ќе му трае батеријата. На Aegis-от (било кој од нив) единствена предност му е што е водоотпорен. Но и тоа не е за фрлање, отпорен е и на истечена манџа. :)

Ако сакаш да го искористиш попустот од Фастек предлагам прво да се снабдиш со глави за Ендурата, можеби и за АИО-то ако уште планираш да го користиш (не знам кои точно, другите нека кажат), а за нов танк има време, почекај да стигне Ендурата да видиш дали ти одговара. Танковите се релативно евтини и попустот не прави голема разлика. Евентуално можеш да земеш мод (батерија), но Ајпауерот е од Алиекспрес, па единствено само Aegis-от Мини/Соло ако си решен за него.

Ок ќе видам како ќе ојт со ендурата па ќе се консултирам ако ако земам нешто друго

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island

Еве ти една кобинација скоро ја правев за пријател. Разгледај ја може ке ти привлече око.

Мод да немора да се замараш за полначи и батерии. Избери си боичка само
$34.01 Authentic OBS Cube 80W VW APV Box Mod - zinc alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping

Танк Овие 3 мислам дека се сите океј почнувајќи од тој нагоре. Сите се за почетници работат со готови греачи.
$19.67 Authentic Aspire Nautilus 2 Sub Ohm Tank Clearomizer - 2ml / 0.7ohm / aluminium + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping ( Иако е Аспире гледам може да се порачува )
$22.24 Authentic Vapefly Nicolas MTL Clearomizer - 3ml / 1.8/0.6ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping
$25.35 Authentic Innokin Zenith D22 Tank Clearomizer (Standard Edition) - 3ml / 0.5/1.6ohm / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е сега незнам за купони, до сега немам најдено ниеден.

Еве сега најдов еден, ама малку доцна. INSTA10K за -15% завршува на 01/06/19, уште само еден ден (или два, зависи кога ќе заврши).

(Le Petit Vapoteur)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@vaskoboya @AleX Vapes Ај да пишам и овде (се мислев дали да префрлувам од огласи, но сепак може ќе се јави некој да понуди, шознам).

Разгледав по Кина и овој ултразвучен чистач ми фати око, како малку подобар од најевтините пластиканери (иако веројатно ја има истата внатрешност/електроника, но тоа не мора да значи дека е лоша за наши потреби). На ривјуата сите го фалат, а го има и други места но со шипинг што се доплаќа. Единствена маана му е што е краток, на пример наочари не собирал (но можело дијагонално).

И мојот на Фастек уште го има, ако има пак некое попустче можеби може да дојде предвид. Како што имам пишувано порано, немам замерки за него (за тоа како работи), само за две работи: 1. Што кондензира вода на капакот и се цеди право во спојот на пластиките, па теоретски може да влезе внатре (но го бришам со салфетка штом ќе го отворам); и 2. што тајмерот му оди само до 8 минути (но можам пак да го вклучам).

Ми изгледа дека првиот ги нема тие маани, но ете има друга, тоа што е пократок.

Гледам дека и за мојот шипингот на ФТ е бесплатен со Кинеска пошта (регистрирана), а и со Хонконшка е само 6,54 долари.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
@vaskoboya @AleX Vapes Ај да пишам и овде (се мислев дали да префрлувам од огласи, но сепак може ќе се јави некој да понуди, шознам).

Разгледав по Кина и овој ултразвучен чистач ми фати око, како малку подобар од најевтините пластиканери (иако веројатно ја има истата внатрешност/електроника, но тоа не мора да значи дека е лоша за наши потреби). На ривјуата сите го фалат, а го има и други места но со шипинг што се доплаќа. Единствена маана му е што е краток, на пример наочари не собирал (но можело дијагонално).

И мојот на Фастек уште го има, ако има пак некое попустче можеби може да дојде предвид. Како што имам пишувано порано, немам замерки за него (за тоа како работи), само за две работи: 1. Што кондензира вода на капакот и се цеди право во спојот на пластиките, па теоретски може да влезе внатре (но го бришам со салфетка штом ќе го отворам); и 2. што тајмерот му оди само до 8 минути (но можам пак да го вклучам).

Ми изгледа дека првиот ги нема тие маани, но ете има друга, тоа што е пократок.

Гледам дека и за мојот шипингот на ФТ е бесплатен со Кинеска пошта (регистрирана), а и со Хонконшка е само 6,54 долари.
Малку оф топик ама чудна работа, првите два линка не ми ги отвара, за фасттек нема проблем, и ова не е прв пат, и од други постови исто... на телефон ова...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако е Tapatalk, тој понекогаш линковите ги отвора преку сајтови за тракинг/монетизација (или можеби тоа го прават краковите што сум ги видел), па тие сајтови да се блокирани или напуштени, а за Фастек не знае или не го смета за доволно важен.

Само моја претпоставка, може да се триста други работи.

Линковите до Алиекспрес ги ставив најчисти можни.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Ако е Tapatalk, тој понекогаш линковите ги отвора преку сајтови за тракинг/монетизација (или можеби тоа го прават краковите што сум ги видел), па тие сајтови да се блокирани или напуштени, а за Фастек не знае или не го смета за доволно важен.

Само моја претпоставка, може да се триста други работи.

Линковите до Алиекспрес ги ставив најчисти можни.
Тапаток е, ќе отворам од пц сега.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
тој металниот дефинитивно е добар дил, и веројтно ќе го порачам некогаш. мене ми е повеќе за чистење на делови од часовници (новото хоби), а истиот го користи и еден јутубер од кого учам како да ги составам (бидејки расклопувањето е лесно :) ) благодарност комшо!
Аха, во амбрела рамстор има никотинска база 50ка, ако на некој му треба, да се најдам и јас корисен...

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Здраво дечки фала за препораките ендурава е топ баш слична на цигара и батеријата и трајт цел ден. И течностиве од Шарло се супер имат голем избор имам уште многу за тестирање.
b01cfeea3bc1488d0e6ada87ae82b222.jpg

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Мал рифреш со омилените ароми на Inawera од претпоследниот попуст (15%). :)
IMG_20190603_141856.jpg
Сите се со рок до 07-2020, не дека ќе го дочекаат...
IMG_20190603_142021.jpg
Пратката ефективно патуваше една недела, плус 5 дена влечкање во наша пошта. Помина (очекувано) без царинска контрола и екстра трошоци.
Овие 120 мл ме чинеа 1180 ден со веќе споменатиот попуст и шипинг, што би му дошло 98.34 ден за 10 мл. :carefree:

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Како изгледал VapeEx pro Бугарскиот што се одржувал во софија.
Не е нешто wow али да се почне од некаде секоја чест за нив. Во главно домира компании за течности попознати имиња речиси и да нема освен, Vampire Vape вака што познав. Повекето се претставници на некои нивни компании.
Добри се вака како за прв пат. Сепак не се споредува со грчкиот во поблискиов регион.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно