Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.507
7.812
Скопје
www.facebook.com

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Да се надоврзам на горниот пост.

Доколку сакате да продадете мала сума на БТЦ а на вашиот новчаник имате голема сума и се договорите со некого за средба, подобро би било да ја префрлете таа мала сума на нова адреса за во случај ако дојде до нешто нема да биде толку страшно да изгубите само мал дел.

Da pametno resenie i prevencija.

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Od kaj ti tekna sea ovoa ? I taa mala suma sto ke ja prefrles ke se gleda od koj novcanik e prefrlena. Taka da ako nemas iskustvo so transakcii podobro kjuti si . Sekogas pri sredba so decki treba da pokazaat licno pari a voedno adresata kaj sto ke prefrlas btc/ostanato kripto da go otklucaat toj wallet pred tebe.

Ova e osobeno bitno

И

Избришан член 18474

Гостин
Ова мене се ми изгледа на scam.

Прво што ние процесираме? Што се тие блокови, хашови, за што се користат? Друго, кој влушност купва BTC со вистински пари, купва виртуелни пари за да ни плати нас? Зарем не е поедноставно место BTC да се користат вистински пари, да речиме долари? Или па на тој начин не можиш да излажиш милиони компјутерџии да си трошат струја и пари за хардвер и на крај да останат со дупка во џеб, со изгорени графички и со изговор „Ве молиме почекајте, во моментот немаме пари да ги конвертираме вашите BTC“.

Разгледвав малце на интернет, и еден вика дека е можно ова да е голем scam на некој хакери, кој го користат вашиот компјутер за да пробијат некаква енкрипција. Или па на крај краишта ви снимат вирус ви го користат процесорот и ви ги крадат податоците.

Не знам, ваква каква што е сега ситуацијата со премногу прашалници не би инвестирал ни денар, а камоли 2000 евра за нов компјутер кој ќе трга 1,5kW. Ако исплаќат вака да земип комјпутер 2000 евра и да ти дават 400 евра месечно (300 евра со одбиена струја) вака се исплати иту како, но како што времето поминва дур да си го исплатиш првиот компјутер на пазарот ќе излези дупло појак компјутер а со тоа и вредноста на BTC ќе падни драстично, па можно е да останиш со BTC кој си ги заработувал 10 месеци и денес да ти вредат 100долари.

Размислете малце, мислам дека не сте коњи да гледате само право за да не ве уплашат оние од страна, читајте и она што не е напишано со мали букви.
Вистински пари долари базиранажи на воздух и принтање пари
Каква лага бтц вреди 8к сега

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Вистински пари долари базиранажи на воздух и принтање пари
Каква лага бтц вреди 8к сега

Не вреди да му се објаснува на таков кој што веќе го "знае" целиот "СКЕМ" со БТЦ.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Пане брат ми, не кревај параноја кај/меѓу членовите. Адреса од бтц дава информација дека е само адреса од новчаник и ништо повеќе.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.507
7.812
Скопје
www.facebook.com
Пане брат ми, не кревај параноја кај/меѓу членовите. Адреса од бтц дава информација дека е само адреса од новчаник и ништо повеќе.
Кај виде дека кревам параноја јас .
Јас само демантирам.
И добредојде назад :p

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Продавам, откупувам криптовалути(БТЦ, ЕТХ, УСДТ, УСДЦ)
Продавам, откупувам ригови, графички карти, асик минери
Хостинг за мајнери

Successful

read-only
30 октомври 2019
1
2
Зависи со која брзина ке кенерира герафичката,најдобро ти е да пробаш,според мене ке генерираш со 150-200 Мhash/s .Но за заработка ке мора да пробаш инаку 1 USD = 0.0732602342716 BTC а јас со АМД6970 толку BTC правам за 6 сати за генерирам со 350 Мhash/s значи 4 долари за 24 часа :) малку е но за месец тоа е некаде 120 долари месечно.Така да и мене баш не ми се исплаќа нон стоп да работи ПЦво за 120 долари месечно но што е тоа е(подобро од колку ништо)
За саглам BITCOIN заработка од над 300-400 долари месечно треба 3X6970/50 /2X6990 /3X5870/50 и слично а процесор не треба воопшто јак може и со Core 2 duo стара генерација ичи пентиум дуал кор.Исто и рам меморија повеке од 2 гб не е потребно,туку најбитно е повеке графучки со над 1000Strem Procesor на графичка i za тоа за BITCOIN АМД графичките се најдобри.Во BITCOIN GTX580 =АТi 5750(Одприлика)
Da напоменам уште една битна работа AMD графичките со WLIW5 (5870/5850..)Se најдобри моментално за BTC.

Manman

read-only
15 јули 2016
3
1
Здраво момци, едно прашање во врска со купување mining опрема од bitmain.
Сакам да порачам неколку s17 па ме интересира доколку ги платам во BTC каква ке биде процедурата тука за увоз, дали ке можам да нарачам над два mineri и како иде со физичко лице купувањето и царинењето. Дали е возмозжно дека нема да има што да прикажам (извод од банка или трансакција).
Пред некоја година порачав два и пројдоа само со ivoice od bitmain, но нашава држава нонстоп мења закони па ако ижате било каква информација би било топ. Фала однапред

Sent from my SM-N960U using Tapatalk

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
237
161
Jас нарачав и донесов од Холандија S9-ка пред 2 години. Најлошата одлука икад направена!!!

krashot

hello world
21 април 2013
179
120
Bitol, Bitola, Macedonia
krashot's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Motherboard
Gigabyte B450M-K
Storage
240 SSD 1TB HDD
RAM
16 GB
Video card
Gigabyte 1060 3GB
Mouse
Redragon M711 Cobra
Monitor
Benq 24"
OS
Windows 10 Pro
И

Избришан член 18474

Гостин
Ако ти го царинат како компјутерска опрема плаќаш само 5% данок, ако е друго 18+15%

Manman

read-only
15 јули 2016
3
1
Carina e 1% a ddv 5%, problemot e kako da se donese na fizicko lice deka plakjanjata se preku btc
Баш ме интересира што ќе одговори членот и колку царина побараја. Xs max највероватно и јас ќе го земам по пошта, се тресам :D

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
ке им кажеш дека ти се поклон, дека немаш фактура, и ќе ти ги царинат по интернет цена, каталог. Царина ти е 5 плус 18 данок, не го рачунаат по компјутерска компонента, туку како готов производ (ссд, лаптоп)

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Здраво момци, едно прашање во врска со купување mining опрема од bitmain.
Сакам да порачам неколку s17 па ме интересира доколку ги платам во BTC каква ке биде процедурата тука за увоз, дали ке можам да нарачам над два mineri и како иде со физичко лице купувањето и царинењето. Дали е возмозжно дека нема да има што да прикажам (извод од банка или трансакција).
Пред некоја година порачав два и пројдоа само со ivoice od bitmain, но нашава држава нонстоп мења закони па ако ижате било каква информација би било топ. Фала однапред

Tesko bez firma nad 2, najdi prijatel sto ima firma i uvezuva elektronika ili dogovori se so spediter, carinski agent da ti ja sredi celata rabota.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно