goranzoran
poweruser
И ја не ја сфаќам поентата? :annoyed:
Кхм не е македонска, Норвешка еPoentata e da gi naprave prevaranti tie sto otkupuvaat kripto i da mu zirkaat kolku imaat na walleti , pa potoa cela armija doma da mu pustat za da mu go opljackaat walletot. Makedonska rabota...
Да се надоврзам на горниот пост.
Доколку сакате да продадете мала сума на БТЦ а на вашиот новчаник имате голема сума и се договорите со некого за средба, подобро би било да ја префрлете таа мала сума на нова адреса за во случај ако дојде до нешто нема да биде толку страшно да изгубите само мал дел.
Od kaj ti tekna sea ovoa ? I taa mala suma sto ke ja prefrles ke se gleda od koj novcanik e prefrlena. Taka da ako nemas iskustvo so transakcii podobro kjuti si . Sekogas pri sredba so decki treba da pokazaat licno pari a voedno adresata kaj sto ke prefrlas btc/ostanato kripto da go otklucaat toj wallet pred tebe.
Вистински пари долари базиранажи на воздух и принтање париОва мене се ми изгледа на scam.
Прво што ние процесираме? Што се тие блокови, хашови, за што се користат? Друго, кој влушност купва BTC со вистински пари, купва виртуелни пари за да ни плати нас? Зарем не е поедноставно место BTC да се користат вистински пари, да речиме долари? Или па на тој начин не можиш да излажиш милиони компјутерџии да си трошат струја и пари за хардвер и на крај да останат со дупка во џеб, со изгорени графички и со изговор „Ве молиме почекајте, во моментот немаме пари да ги конвертираме вашите BTC“.
Разгледвав малце на интернет, и еден вика дека е можно ова да е голем scam на некој хакери, кој го користат вашиот компјутер за да пробијат некаква енкрипција. Или па на крај краишта ви снимат вирус ви го користат процесорот и ви ги крадат податоците.
Не знам, ваква каква што е сега ситуацијата со премногу прашалници не би инвестирал ни денар, а камоли 2000 евра за нов компјутер кој ќе трга 1,5kW. Ако исплаќат вака да земип комјпутер 2000 евра и да ти дават 400 евра месечно (300 евра со одбиена струја) вака се исплати иту како, но како што времето поминва дур да си го исплатиш првиот компјутер на пазарот ќе излези дупло појак компјутер а со тоа и вредноста на BTC ќе падни драстично, па можно е да останиш со BTC кој си ги заработувал 10 месеци и денес да ти вредат 100долари.
Размислете малце, мислам дека не сте коњи да гледате само право за да не ве уплашат оние од страна, читајте и она што не е напишано со мали букви.
Вистински пари долари базиранажи на воздух и принтање пари
Каква лага бтц вреди 8к сега
Кај виде дека кревам параноја јас .Пане брат ми, не кревај параноја кај/меѓу членовите. Адреса од бтц дава информација дека е само адреса од новчаник и ништо повеќе.
Зависи со која брзина ке кенерира герафичката,најдобро ти е да пробаш,според мене ке генерираш со 150-200 Мhash/s .Но за заработка ке мора да пробаш инаку 1 USD = 0.0732602342716 BTC а јас со АМД6970 толку BTC правам за 6 сати за генерирам со 350 Мhash/s значи 4 долари за 24 часамалку е но за месец тоа е некаде 120 долари месечно.Така да и мене баш не ми се исплаќа нон стоп да работи ПЦво за 120 долари месечно но што е тоа е(подобро од колку ништо)
За саглам BITCOIN заработка од над 300-400 долари месечно треба 3X6970/50 /2X6990 /3X5870/50 и слично а процесор не треба воопшто јак може и со Core 2 duo стара генерација ичи пентиум дуал кор.Исто и рам меморија повеке од 2 гб не е потребно,туку најбитно е повеке графучки со над 1000Strem Procesor на графичка i za тоа за BITCOIN АМД графичките се најдобри.Во BITCOIN GTX580 =АТi 5750(Одприлика)
Da напоменам уште една битна работа AMD графичките со WLIW5 (5870/5850..)Se најдобри моментално за BTC.
Баш ме интересира што ќе одговори членот и колку царина побараја. Xs max највероватно и јас ќе го земам по пошта, се тресамДавачки до плафон?
Баш ме интересира што ќе одговори членот и колку царина побараја. Xs max највероватно и јас ќе го земам по пошта, се тресам![]()
Здраво момци, едно прашање во врска со купување mining опрема од bitmain.
Сакам да порачам неколку s17 па ме интересира доколку ги платам во BTC каква ке биде процедурата тука за увоз, дали ке можам да нарачам над два mineri и како иде со физичко лице купувањето и царинењето. Дали е возмозжно дека нема да има што да прикажам (извод од банка или трансакција).
Пред некоја година порачав два и пројдоа само со ivoice od bitmain, но нашава држава нонстоп мења закони па ако ижате било каква информација би било топ. Фала однапред
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Tesko bez firma nad 2, najdi prijatel sto ima firma i uvezuva elektronika ili dogovori se so spediter, carinski agent da ti ja sredi celata rabota.