jovica volkanovski
Баниран/a
- 24 февруари 2014
- 3
- 5
kopajsi i molcisi
kopajsi i molcisi
Никој не пишал ништо паметно? Ондак или ти требаат цвиќери или форумов не е за тебе. Срамота.pa dosega ne sum procital na forumov nesto pametno nekoj da kaze se samo nekoj gluposti se pisuvaat i sto da pusam drugo
molcisi i dupisi :![]()
Тогаш што те натера да се зачлениш на форумов?Те не те привлекуваат глупости и глупави постови?Ако ви е глупав форумов слободно воздржетесе од него,има на некој на кој му е интересен и ги чита темиве.pa dosega ne sum procital na forumov nesto pametno nekoj da kaze se samo nekoj gluposti se pisuvaat i sto da pusam drugo
molcisi i dupisi :![]()
Здраво на сите
Сакам да почнам со копање и дали оваа конфигурација би била добра за почеток и дали нешто би требало да сменам.
1. MB Gigabyte B85M-D2V LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable4 Plus DVI/VGA DIMM 4GB DDR3 1600Mhz Kingston CL9 HyperX Red series
2. ATX Midi Tower Case Gigabyte GZ-G3 Plus Black
3. PSU 650W Zalman , 80 Plus Gold, Modular, Silent, 14cm Fan, Black
4. CPU Pentium G3220 Dual Core 3.0GHz s1150 3MB BOX
5. Sapphire ATI PCX R9 280X 3GB GDDR5 VAPOR-X HDMI/DVIx2/DP OC
6. Sapphire ATI PCX R9 280X 3GB GDDR5 VAPOR-X HDMI/DVIx2/DP OC
Благодарам за одговорот и поддршката
Све е ОК ,Само напојување појако,најмалку 850W пошто нема да му е лесно 24/7 да цепија дури и на 1000W би одел,и тоа квалитетно PSU.ANTEC HCP platinum ,Coolermaster V и уште нешто се врвни напојувања.
може слободно и уште една графичка да стави ако мисли да копа нешто базирано на х11 друго и без тоа не се исплати повеќе струја ќе троши отколку што ќе вади
Да ама неможеш така да планираш,што ако нема таква валута која е профитабилна после 1-2 месеца?најдобро е да си земеш саглам напојување и да тераш.
сега за сега има 3 а се очекуваат уште многу коини да излезат со овој алгоритам,копањето скрипт веќе е минато за графичките тоа треба сите да го разберат освен ако имаат струја без пари некој друг да им ја плаќа
сега за сега има 3 а се очекуваат уште многу коини да излезат со овој алгоритам,копањето скрипт веќе е минато за графичките тоа треба сите да го разберат освен ако имаат струја без пари некој друг да им ја плаќа
ako dobro razbrav.. ovie coins sto se na X11 algoritam troshat pomalku struja i grafickite razvivaat pomali temperaturi?
prashuvam bidejki me plashi momentot so letovo sto doagja![]()
И? Кој ги копате? Ја почнав овие herocin's да го копам па ке видиме како ке оди. Инаце темп. на картицита у право сте, помегу 45 и 50 степени максимум.
Благодарам на сите за поддршката и информациите. Напојувањето секако ќе го сменам тоа беше онака земено колку за калкулација. Сега ми осѕтанува да направам куќиште а планираните пари за куќиште да одат во подобра плоча![]()
Zdravo drugari,
Sto se slucuva so cenata na BTC vo momentov??? Komentar ima nekoj????
Има некој други алгоритми шо не можат во ASIC-и да влезат....па, тоа е главен фазон сеа.
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден