Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

SqishyBear96

read-only
8 март 2019
4
0
Здраво,

Знам дека сум оф топик, но буквално ништо не ми е јасно. Никогаш не сум имала некој посебен интерес и знаење за крипто валути, само сум свесна дека постојат. Е сега, во процес сум за апликација за фриленс работно место и само што ме информираа дека имаат само 2 опции за плаќање: PayPal и биткоин.

Никогаш немам слушнато за тоа дека некои луѓе добиваат биткоинс како исплата, а немам друга опција бидејќи, нели, се уште не можеме да примаме пари на PayPal.

Воопшто не ми се допаѓа идејата да ме плаќаат со крипто валути, но веќе направив еден тест кој треба да ми го платат. Ќе се најде ли некој да ми објасни како всушност јас можам да ја примам оваа исплата?

И еве да кажеме да не ја 100% исклучам опцијата ако ми понудат работа да ме плаќаат така, дали вие мислите дека тоа е добра идеја?

И

Избришан член 18474

Гостин
Здраво,

Знам дека сум оф топик, но буквално ништо не ми е јасно. Никогаш не сум имала некој посебен интерес и знаење за крипто валути, само сум свесна дека постојат. Е сега, во процес сум за апликација за фриленс работно место и само што ме информираа дека имаат само 2 опции за плаќање: PayPal и биткоин.

Никогаш немам слушнато за тоа дека некои луѓе добиваат биткоинс како исплата, а немам друга опција бидејќи, нели, се уште не можеме да примаме пари на PayPal.

Воопшто не ми се допаѓа идејата да ме плаќаат со крипто валути, но веќе направив еден тест кој треба да ми го платат. Ќе се најде ли некој да ми објасни како всушност јас можам да ја примам оваа исплата?

И еве да кажеме да не ја 100% исклучам опцијата ако ми понудат работа да ме плаќаат така, дали вие мислите дека тоа е добра идеја?
Здраво не е офтопик, биткоин е п2п валута нема потреба од банки и можеш да ја продадеш на берза и да ти дојдат пари на сметка и ќе си платиш персоналец или да платиш на некој брокер или човек што е заинтересиран на форумов или на телеграм.
Бонус еве што е биткоин.
View: https://www.youtube.com/watch?v=RPq1lpvMlWc

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com
Здраво не е офтопик, биткоин е п2п валута нема потреба од банки и можеш да ја продадеш на берза и да ти дојдат пари на сметка и ќе си платиш персоналец или да платиш на некој брокер или човек што е заинтересиран на форумов или на телеграм.
Бонус еве што е биткоин.
View: https://www.youtube.com/watch?v=RPq1lpvMlWc
Може и тука да го продава криптото по луѓе за одредена провизија до кај 5% .

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
May 1, 2019. Grayscale launched Drop Gold
July 26, 2020 Gold Hit All Time High!!
Gold is all time High in every currency in the world. Yes, EVERY Currency!!
Boomers old money peaks btc and silver follows
1f642.png
:)
https://www.kitco.com/news/2020-07-26/Gold-price-makes-history-hits-all-time-high-and-analysts-still-looking-for-more.html
ETH target 400$ Buterin visions

И

Избришан член 18474

Гостин

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
Си игра ли некој со ова?
Pi Network

Ме зачлени другар и еднаш дневно го кликам на телефон, засега не се на берза, на телефонов не гледам дека прави воопшто нешто (исто работи како и претходно, не кочи, не троши батерија повеќе). П.С ако сакате да се зачлените може да ви пуштам и реферал :D

rx480

read-only
30 ноември 2017
24
4
Здраво мала помош на simple mining копам етх со 4гб на 1 риг ми кажува дека даг фајл е помал другите ригови работат без проблем

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
904
Jas kopam eth so 4gb na smos, napravi update na minerot t.e. odberi ja najnovata verzija vo group config, pogotovo ako si na Phoenix miner.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Си игра ли некој со ова?
Pi Network

Ме зачлени другар и еднаш дневно го кликам на телефон, засега не се на берза, на телефонов не гледам дека прави воопшто нешто (исто работи како и претходно, не кочи, не троши батерија повеќе). П.С ако сакате да се зачлените може да ви пуштам и реферал :D

И јас го имам веќе 4 месеци али до сега не се на берза

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно