Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

SuperMitre

read-only
27 септември 2017
39
61
Скопје
Некој кажа погоре (или подолу), го отапевте со - понзи, вреди, невреди, скам дрндрн. Веќе пишав еднаш, само паметно, вложи во опрема за копање онолку колку што мислиш дека можеш да изгубиш, извади ги вложените пари за опремата и после терај. Ако не врне ќе капе.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.720
12.637
Skopje
www.wemaxa.com
Симплифицирано е издржано, факторирај % на депресијација на едното и другото, ризик фактор, волатилност и куп други параметри и нема да биде така розево.

Али јако е, ми се допаѓа еуфоријата на светско ниво, сите добиваат, глупите нека седат на страна и нека мрчат.

нека капе секој месец.
стан од 50.000 евра може да капе 200 евра секој месец од кирија.
опрема од 5.000 евра може да капе секој месец по 400 евра од копање.

W

Whisky Vishera

Гостин
у сегашен свет ти требаат брзи пари. не гледаш како нашиве стари да купиш стан, да собереш чеиз и да купиш злато за децава кога ќе прават свадба. моментално ова е најголемата how to make free money фешта на планетата и нормално е дека сите сакаат да ја зграпчат приликата и да искешираат што е можно повеќе. technology aside.

Fijaker

read-only
30 септември 2017
15
14
Не си разбрал што сум кажал. Да ти преведам - вчера дознавте за биткоин и сега се однесувате како да сте го фатиле господ за м-ња. Токму ради такви како вас се подигнува популарноста на биткоин како начин за лесно заработени пари. А кој го интересираат лесно заработени пари и кој најлесно верува - неспособните да заработат на регуларен начин со работа или идеја. Се однесувате како да е ваша идеја, а уствари ве користат како промотори. Повеќето од вас дали имаат и 1 биткоин. Она што сакав да ви посочам е дека треба да кулирате малку, да не се занесувате дека ќе се збогатите вие, туку дека им помагате на оние кои навистина имаат значителен број на биткоини да се збогатат со тоа што ја подигнувате популарноста на валутата само поради една единствена причина - лесни пари. Не постои нешто такво како лесни пари. Ако на некој му успее да заработи во моментов пари со голем влог тоа е резултат на чиста среќа бидејќи овој т.н. бизнис е бизнис со најголем можен ризик, ама сте премногу ограничени да го процените ризикот, не сте способни, заслепени сте. Ако се деси да пукне балонот се надевате дека ќе ја продадете опремата и ќе вратите се. Делумно да, ако најдете побудали да купат хардвер користен за копање. Оние кои не копале туку влегле со кеш според мене се најголемите морони. Ама па тоа се нивни пари.

И пошто гледам дека си шетал низ темава - јас ќе ги добијам назад моите биткоини, во кеш или во форма на криптовалута. Очигледно немаш доволно информации во врска со случајот кој се води за MtGox.
Не си разбрал што сум кажал. Да ти преведам - вчера дознавте за биткоин и сега се однесувате како да сте го фатиле господ за м-ња. Токму ради такви како вас се подигнува популарноста на биткоин како начин за лесно заработени пари. А кој го интересираат лесно заработени пари и кој најлесно верува - неспособните да заработат на регуларен начин со работа или идеја. Се однесувате како да е ваша идеја, а уствари ве користат како промотори. Повеќето од вас дали имаат и 1 биткоин. Она што сакав да ви посочам е дека треба да кулирате малку, да не се занесувате дека ќе се збогатите вие, туку дека им помагате на оние кои навистина имаат значителен број на биткоини да се збогатат со тоа што ја подигнувате популарноста на валутата само поради една единствена причина - лесни пари. Не постои нешто такво како лесни пари. Ако на некој му успее да заработи во моментов пари со голем влог тоа е резултат на чиста среќа бидејќи овој т.н. бизнис е бизнис со најголем можен ризик, ама сте премногу ограничени да го процените ризикот, не сте способни, заслепени сте. Ако се деси да пукне балонот се надевате дека ќе ја продадете опремата и ќе вратите се. Делумно да, ако најдете побудали да купат хардвер користен за копање. Оние кои не копале туку влегле со кеш според мене се најголемите морони. Ама па тоа се нивни пари.

И пошто гледам дека си шетал низ темава - јас ќе ги добијам назад моите биткоини, во кеш или во форма на криптовалута. Очигледно немаш доволно информации во врска со случајот кој се води за MtGox.
е вака сега морам да ти одговорам во 2007 kupiv akcii za 100000 eur pred samitot vo Bukurest mozev da gi prodadam za 450000 eur ne gi prodadov pa mi padnaa 2009 na 11000 eur duri sega vo 20170 godina da mi dojdat povtorno 100000 eur . a BTC kupiv 5 vo fevruari za 4500 dolari pred 2 nedeli prodadov 2 za 20000 dolari vo megu vreme sum trguval i imam pak okolu 4.5 BTC i gledaj sea kakvi moroni sme nie sto da pravis ne znaat site ko tebe

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
е вака сега морам да ти одговорам во 2007 kupiv akcii za 100000 eur pred samitot vo Bukurest mozev da gi prodadam za 450000 eur ne gi prodadov pa mi padnaa 2009 na 11000 eur duri sega vo 20170 godina da mi dojdat povtorno 100000 eur . a BTC kupiv 5 vo fevruari za 4500 dolari pred 2 nedeli prodadov 2 za 20000 dolari vo megu vreme sum trguval i imam pak okolu 4.5 BTC i gledaj sea kakvi moroni sme nie sto da pravis ne znaat site ko tebe
Давај акциите и купувај БТЦ ис да шит.

Fijaker

read-only
30 септември 2017
15
14
@Fijaker Малку да те зезам, вежбај одвреме навреме на тоа алт+шифт, пола tekst ти е latiница, poлa kiriлица. :)
а марлон го имам цитано на мој новац усте во 2009 јас таму не бев регистриран само го посетував форумот , знаци ко берзата и тука сесто мозе да се деси али затоа влозувај извади ги парите свои и мети си или трговај или спекулирај стом ги извадис парите свои и плус имас усте толку потросено со е битно дали е балон или не е балон

Trcaj Petko

read-only
6 декември 2017
23
9
Симплифицирано е издржано, факторирај % на депресијација на едното и другото, ризик фактор, волатилност и куп други параметри и нема да биде така розево.

Али јако е, ми се допаѓа еуфоријата на светско ниво, сите добиваат, глупите нека седат на страна и нека мрчат.[a

Prasanjeto do tebe od nov lik na forumov e: dali imas oprema za kopanje?

Trcaj Petko

read-only
6 декември 2017
23
9

Drugar ti doagas od dobra familija :D gi pisuvas parive kako da se denari hahaha

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Со тетин ми продаваме биткоини

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
приватно со тетин ми копаме

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје

Еден куп лоши претпоставки и обвинувања.
1. "има живот и надвор од форумов", ако сум се регистрирал во 2017 не значи и дека сум слушнал првпат во 2017.
2. никој не се однесува како да го фатил господ за муда, дискутираме, си помагаме едни на други, за тоа е темава.
3. што ако сум богат и пред биткоин, и што ако повеќето од новите за вас фаци се подруг круг на луѓе надвор од гикови и студентарија(т.е вложив 100 долари извадив 200 се збогатив)
4. немам опрема, ок морон сум затоа што од тргување имам повеќе биткоини отколку што имав на стартот, парите вложени ги извадив а извадив и плус пари така да утре да ги изгубам биткоините или да изгубат вредност, пак сум во плус.
5. BTC велиш во кеш, а по кој курс по 300, 400, 500 долари ќе ви ги сметаат или по моменталниот? (ако треба да барам линкови) Да не ме сфатиш погрешно, ви посакувам да биде по моменталниот и 30 000 нека биде биткоин тогаш.

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје

лажеш друже ти, си се регистрирал во септември 2017 од кај си знаел во февруари што е бтц, тоа само квази самопрогласена форумска елита знаела :D

Fijaker

read-only
30 септември 2017
15
14
лажеш друже ти, си се регистрирал во септември 2017 од кај си знаел во февруари што е бтц, тоа само квази самопрогласена форумска елита знаела :D
абе другар слуснав јас за биткоин усте 2013 год син ми ми вели тато купи си биткоин јас нему што е тоа он ми објаснува а за мене шпанско село добро ама се распрашувам по мои пријатели од кои двајца генерални директори на банки и они абер немаат пршувам и во други дрзави и никој и се отказав во јуни 2016 влегов во онецоин 3000 еур заглавив таму ми пропаднаа и така на еден мој пријател му зборам за онецоин тој ми вика ајде влози кај нас ние правиме коин јас ти давам гаранција 80% во злато плоцки не му требеше да ме убедува за 5 минути му дадов 4000 долари и ми даде за тие 200000 коини коинот се викасе ГОЛДБЛОЦК и за усте 1000 долари се регистрирав на цех.ио и од таму купив бтц за 1000 долари околу 1,5 бтц и со тие купив усте некаде околу 350000 коини ГОЛДБЛОЦК едури пред 2-3 недели ги продадов на 500-600 сатоши и земав 2 бтц за два дена крена на 4000 сатоши дапоцекав усте два дена ке земев најмалце 10 бтц и коинот ГБ и ден денес го има на цоинмаркет оваа година моите другари пак правеа коин тој се вика цреам во ицо собраа едно 50 бтц јас купив во предпродазба за кеш 200000 коини по 200 сатоши првиот ден на излегуванје на берза стигна до 1300 сатоши јас ги продадов просек 600 сатошие другар сепак нешто разбирам и сеа предмесец правеа на германци коин 12 милиони собраа во ицо лугето 30000 ги пратет на телеграма и околу 20000 на твитер за зал неми казаа кога го пустија за копанје па тие ископаа доста за 3-4 дена сеа се копа јавен е пулот али голем дификал знаци знам дека има и многу шпекулации ама тоае ризик ако не сакашшпекулации к си работаш келнер кувар таксист професор доктор или било што и ке си земаш броени пари секој месец 12000-15000-20000-30000-50000 денари ни еден појке ни еден помалку е ние ризикуваме и ако ме паметни никој зијан нема да биде е сега некому не му се свига тоа е брат не мора да влегуваш и рескирашиди на зихер на нешто друго

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532

"... и затоа Македонија во 2018 година забрани секакви активности поврзани со криптовалути." -- ќе рече некој професор по економија во 2025-та.

Човеку, ти си совршен пример за несофистициран инвеститор со повеќе пари од знаење кој може да биде изигран од "пријател".

Си имал среќа до сега што не си изгубил се`, ама немој твоето искуство да го претставуваш како нешто нормално кон кое треба да се стремат сите.

Последна промена:

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
абе другар слуснав јас за биткоин усте 2013 год син ми ми вели тато купи си биткоин јас нему што е тоа он ми објаснува а за мене шпанско село добро ама се распрашувам по мои пријатели од кои двајца генерални директори на банки и они абер немаат пршувам и во други дрзави и никој и се отказав во јуни 2016 влегов во онецоин 3000 еур заглавив таму ми пропаднаа и така на еден мој пријател му зборам за онецоин тој ми вика ајде влози кај нас ние правиме коин јас ти давам гаранција 80% во злато плоцки не му требеше да ме убедува за 5 минути му дадов 4000 долари и ми даде за тие 200000 коини коинот се викасе ГОЛДБЛОЦК и за усте 1000 долари се регистрирав на цех.ио и од таму купив бтц за 1000 долари околу 1,5 бтц и со тие купив усте некаде околу 350000 коини ГОЛДБЛОЦК едури пред 2-3 недели ги продадов на 500-600 сатоши и земав 2 бтц за два дена крена на 4000 сатоши дапоцекав усте два дена ке земев најмалце 10 бтц и коинот ГБ и ден денес го има на цоинмаркет оваа година моите другари пак правеа коин тој се вика цреам во ицо собраа едно 50 бтц јас купив во предпродазба за кеш 200000 коини по 200 сатоши првиот ден на излегуванје на берза стигна до 1300 сатоши јас ги продадов просек 600 сатошие другар сепак нешто разбирам и сеа предмесец правеа на германци коин 12 милиони собраа во ицо лугето 30000 ги пратет на телеграма и околу 20000 на твитер за зал неми казаа кога го пустија за копанје па тие ископаа доста за 3-4 дена сеа се копа јавен е пулот али голем дификал знаци знам дека има и многу шпекулации ама тоае ризик ако не сакашшпекулации к си работаш келнер кувар таксист професор доктор или било што и ке си земаш броени пари секој месец 12000-15000-20000-30000-50000 денари ни еден појке ни еден помалку е ние ризикуваме и ако ме паметни никој зијан нема да биде е сега некому не му се свига тоа е брат не мора да влегуваш и рескирашиди на зихер на нешто друго

360 зборови, ни точка ми запирка.
Глава ме заболе..

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно