Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Да правиме игра по нз кој пат...

Статус
Затворена за нови мислења.

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
секоја подршка е добредојдена,и секој што би сакал да се приклучи може да се приклучи,во зависност од познавањата ке му биде дадена задача :)
Како за информација не се потребни некој професионални познавања,бидејки е едноставен проект,за кого ке се потрудиме да не биде само пропадната инвестиција.Играта што ке биде изработена (доколку биде,а ќе биде) ќе биде игрива игра,на македонски јазик,нема да биде можеби нешто интересно за играње,мегуто ке претставува кршење на мразот,за изработна на нешто подобро,веднаш откако ке биде изработен овој проект.
И уште еднаш фала на сите што ни прушаат подршка,ве молиме не пишувајте коментари кој ке ни ја нарушат мотивацијата за работа,бидејки ко што гледате,имаме направено некој напредок,и затоа наскоро очекувајте некоја пробна верзија.

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Јас не би имал време за да ви помогнам.Сепак ви давам целосна подршка за овој проект

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Оваа игра многу би наликувала на Ballance(игра од 2004 година).
Јас еве се пријавувам (имам и 3дс Макс и Маја). Би го правел Звукот(ако не го правиш ти) и Корисничкиот Интерфејс, а секако и друго(може и карактерите и нивната физика), но најпрвин да видиме до каде сме(Би помогнал со упатства). Имам другари кои би ги викнал да помогнат, а веќе имаат развивано игри и се 3д моделери.:bravo:

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
@dare_ku
heh mi se dopagja idejata :)
@stefan_v
pa bi bilo dobro da go naprais zvukot ako ne go pravi NICKI

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
па доколку некој сака да учествува нека изработи нешто што може да се вклопи во играта (некој модел,музика,мапа...) како што mendi19 учествува така можат и другите

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
имаме потреба од некој кој што работи photoshop да направи нешто како лого за играта (слика за на почетната страна),иконка,и неколку панели за корисничкиот интерфејс (панел кој што ке покажува накој левел се наогаме,бројот на животи и слично...)

*немора да е нешто професионално

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
ете добро име,некој да направи слика ,на дното така насловот на играта а позади едно топче така тажно зачудено со прашалници околу него или нешто слично

*само боље да е на македонски :)

C0ldFlow

read-only
3 ноември 2008
41
4
Нешто вакво сакате?
Или посложено нешто,ако сакате друго кажете поточно што сакате ;)
lostball.png

lostball2.png

lostball3.png

lostball4.png

lostball5.png

Најново:
2llirm0.png

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
тоа последното е добро,ама би било уште подобро на итернет да најдеш некое вакво
smiley-running.jpg

само поизгубено у уплашено,да му ставеш темна позадина ако треба само црна,а од едната страна,левата или десната да можат да се стават копчиња ("Нова Игра" "Подесувања" "Излези"..),a ова што си го изработил да биде како што е тука насловот на играта

943180259d1248302751-i3d-serverlist-your-game-menu-snapshot0000.jpg

доколку можеш да направиш нешто такво направи,ако не доволно е и ова :)

фала на соработката

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Еве од мене опаковка(ај више коа праиме друго зошто и ова да не?)-за 5 минути мислам ок е:D
Првата:
izgubenotopceopakovska1.jpg

Втората (зошто IT.com.mk не се гледа на првата убаво):
izgubenotopceopakvska2.jpg

Секако ако треба уште нешто кажете :)

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Еве од мене опаковка(ај више коа праиме друго зошто и ова да не?)-за 5 минути мислам ок е:D
Првата:
izgubenotopceopakovska1.jpg

Втората (зошто IT.com.mk не се гледа на првата убаво):
izgubenotopceopakvska2.jpg

Секако ако треба уште нешто кажете :)

Ако мозеш тоа горе двд тргни го и таа страната долу лево отстрани ја.Другото е ОК:p

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
@kiko
браво кико ми се допага навистина,доколку не те мрзи поработи уште малце на тоа првото што го направи (текстот што ти е над тоа "Нова Игра") а истотака ке треба да ги тгнеш сите тие "Нова Игра" "Подесувања" "Излези" не затоа што не се добри,туку бидејки тие треба да се внесат како посебни објекти т.е треба да се направат 3 нови сликички (било копчиња или само текст) и преку код да се внесат на сликата.
браво уште еднаш

и како известување,кодот напредува,и еве до каде сме:

-имаме изработено неколку мапи од страна на mendi19
-истотака го имаме и главниот лик истотака изработен од mendi19
-работиме на корисничкиот интерфејт благодарение на _KIKO_

со кодот стоиме вака:
-успеавме да ги вчитаме мапата и главниот лик
-креиравме камера
-сега успеав да ги сврзам движењата на камерата и карактерот,но има некој проблеми кои најверојатно ке бидат поправени што поскоро

што преостанува:
-преостанува само да ја вклопам физиката (collision detection) и да додадеме некој звучни ефекти и ке имаме успешно демо

затоа ве замолуваме за целосна подршка

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Разби досада... еве еден мал придонес од мене. Ако имате некои предлози што да променам слободно пишете.
zydhsp.jpg

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
hmm znaci imame pogolema podrska sega a hehe:)m
a koj ke go pravi zvukot???inace ako treba uste mapi ,jas sum tuka :D

C0ldFlow

read-only
3 ноември 2008
41
4
Еве подобрена верзија (според мене)
- Изгледа малку празно поради тоа што го нема менито ;)

u1sbb.png

acko-ivanovski

read-only
1 ноември 2008
4
0
Ај да дадам една идеја.. можам да едитирам ако ви се свиѓа, а и топчето е мој 3д модел, само косата е правена со hair & fur.
losototopce.jpg

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
@acko
добра е музиката,ти ли ја правеше бидејки можеби ке ни се потребни некои модификации

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Тоа логото и welcome screenот шо резолуција да бидат ? :)

*И кој мениа да ги има ?

mendi19

hello world
31 јануари 2010
349
11
ova slika e podobra :) ,ako vi se dopagja da ja stavam samo slikata pa pravete ja taka ,kako tie pogore ,jas mu staiv samo toa Windows game for windows so paint haha :)
thelostball5.png

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно