Затоа почнаа да рециклираат стари матични и да излегуваат уште поефтини нови плочи. .Солид електролити.![]()
za 10e ke sklopam ploca so 4 jadren procesor, 4gb ram ddr3. Kladba po 5 eteriumi na lice mestoЕве НОВА плоча за 1999 ден со солид капс и ддр 3
А ќе работи?za 10e ke sklopam ploca so 4 jadren procesor, 4gb ram ddr3. Kladba po 5 eteriumi na lice mestoP. S taa ja nema na zaliha u setek.
Од нејзе пишам.А ќе работи?![]()
Глеам те чеша и тебе рачето за опкладаА ќе работи?![]()
Кад је гроф био циција.Од нејзе пишам.
Глеам те чеша и тебе рачето за опклада. Еве нека е и предизвикот поголем ке гарантирам најмалце 6 месеца дека ке работе али јас самиот ке си изберам која сакам лга775 и кој сакам 4 јадрен процесор да биде ама со ддр3 рам важе предизвикот.
Работна рака ке ми бидаат 5 етериуми на мој валет.Кад је гроф био циција.
Да расчистиме прво нешто: ќе ги купиш за 10 евра (MB, RAM, CPU) или работната рака за склопување ти чини 10 евра![]()
27.000 денари со можност за мал попустА за колку ќе ја продајш?![]()
Речников... кај ги наоѓаш изразиве, ем се недолични за форум на кој би требало да членуваат интелектуалци, ем се застарени ко Трст виа Скопје.И да ви напоменам во контекст со темава ( Цепки од огласи ) ви напрајв мало филмче тука и не влажнете ги гаќите хахаха .
Трст виа скопје не сум го гледал така да не ја сфаќам таа поента. А малце шала не е на одмет тука нели?Речников... кај ги наоѓаш изразиве, ем се недолични за форум на кој би требало да членуваат интелектуалци, ем се застарени ко Трст виа Скопје.
Од каде знаеш дека феномот ке стигне читав и ке работи?Еве НОВА плоча за 1999 ден со солид капс и ддр 3
ASROCK 960GM-VGS3 FX
Еве процесор
Online-Shop AMD Phenom II X4 910 CPU Prozessor Quad-CORE (2,6 Ghz/6 Mt/95 Watt/2000 GHz) Sockel am3 am2 + kostenloser versand 938 pin, verkauf X4 925X4 945 | Aliexpress Mobil
Вкупно 3200 ден. Кој даде 1500 за години користена плоча плус 1500 (да бидеме реални нема q процесори за 1000че) наспроти нова плоча според мене е ГЛУП.
Да не збориме за нови Н плочи и G процесори.
Толку офтопик од мене.
Другар мој порачуваше во два наврати процесори феноми и на двата од 4 јадра само едно активно беше и 3 рам слотови не работеа. А со друг двојадрен процесор тестиравме излезе дека процесорите се фалични.Ако процесорот не стигне имаш рефунд.
Ке се договораш со купецот сигурно он пред да ти ја продаде ја има тестирано ако работела 5 год ке работи уште толу.А процесорот дур да се врати па нов да стигне бојле нема комопјутер да користамА ти од кај знаеш дека плочата од реклама 5 е скроз исправна? Можда мрзне после пола саат работа.
Ако процесорот не стигне имаш рефунд.
Ривјуто со македонско знаменце е од мене. 4 парчиња сите работат 24/7.Другар мој порачуваше во два наврати процесори феноми и на двата од 4 јадра само едно активно беше и 3 рам слотови не работеа. А со друг двојадрен процесор тестиравме излезе дека процесорите се фалични.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
SPEAKERS BLUETOOTH JBL FLIP 6 (12 hours playtime), IPX67 waterproof, 20W, GREEN
8.980,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден