Супер е ова...Само уште толку ме фустрира. Ништо не најдов за до Македонија.
Супер е ова...Само уште толку ме фустрира. Ништо не најдов за до Македонија.
Има. На пример ќе најдеш нешто турбо ефтино, ама нема многу продавачи. Барај го пак, ама и по поскапа цена ама да има повеќе продавачи за New (Used, Refurbished, што ти треба). Значи гледај да има повеќе offers... Тогаш помага екстензијава, иначе не. Што конкретно бараше?
Или е ептен стар модел или ептен новПа ја барав на пример тастатурата од оваа тема
Ќе те одерат на царина. Нека го продаде и нека ти ги прати парите.Здраво
Сакам да прашам еден другар сака да ми прати користен компјутер од Велс видов во предходните постови да му кажам да напише дека е поклон и како ке поминам тука со давачки,и дали ке биде донесен до дома или ке треба да го подигнам од негде.
Здраво
Сакам да прашам еден другар сака да ми прати користен компјутер од Велс видов во предходните постови да му кажам да напише дека е поклон и како ке поминам тука со давачки,и дали ке биде донесен до дома или ке треба да го подигнам од негде.
Како што ти пиша @kirev, ќе те фати преку стотче. Овие од DHL, не вклучуваат компјутер без 50 евра (за документација). Тие ти се независно од 25-те за достава. BTW, за што автомобил се работи, верувам дека ти е посиплатливо да го купиш тука.сакам да порачам за еден пријател електричен механизам за подигање и спуштање на прозор од кола го најдов на Ebay за 22 евра + 25 евра за достава преку DHL.
Дали некој знае колку оди царина и ДДВ за ваков дел ?
Како што ти пиша @kirev, ќе те фати преку стотче. Овие од DHL, не вклучуваат компјутер без 50 евра (за документација). Тие ти се независно од 25-те за достава. BTW, за што автомобил се работи, верувам дека ти е посиплатливо да го купиш тука.
И бесплатна. За да излезе испод 22 евра.еве го делот овдека му барале 130 евра. Сега му пишав на продавачот е-маил дали може да ми го прати преку друга пошта па ке видиме.
Таа цена мириса на Порше Македонијаеве го делот овдека му барале 130 евра. Сега му пишав на продавачот е-маил дали може да ми го прати преку друга пошта па ке видиме.
Касно веке стигна преку ТНТ, е сеа ми се јавува дечкото од ТНТ и ми вика компјутерот е на царина за кој што не се плаќа царина само 5%данок и има еден проблем му барале некој документ од министерство за животна средина зашто не бил нов туку користен компјутер.и јас му викам и сеа што правиме ми вика имаш опцијаАко можеш да најдеш врски супер би било, ке поминеш евтино а ако немаш тогаш како што кажа колегата погоре нека го продаде тој нека ти ги прати парите па ти купи си тука нов компјутер![]()
Касно веке стигна преку ТНТ, е сеа ми се јавува дечкото од ТНТ и ми вика компјутерот е на царина за кој што не се плаќа царина само 5%данок и има еден проблем му барале некој документ од министерство за животна средина зашто не бил нов туку користен компјутер.и јас му викам и сеа што правиме ми вика имаш опција
1.да се заебаваш по министерства
2.да кажеш дека го донираш на државата
3.да го вратиш назад и да платиш за транспорт
4.или да му дадеме некој динар на цариникот и да го пише како нов и да го царини 5%на таа сума
Ме интересира каде е задржан на која царина за да идам јас таму и да се распрашам поубаво што како треба а ме буни тоа што ми вика ти треба документ од министерство
да ми рекао од ТНТ 1500 ден шпедиција и 500 ден лежарина и плус данок а каде е задржан на која царина.Mislam deka ovaa vazi za pravni lica samo. Kako fizicko lice mislam deka treba samo izjava za vrednost. Proveri po drugi spedicii.
без објектив ќе го донесам а и вреди над 350 евра, така да...Ако е вредноста на апаратот до 350 евра, немаш обврска да платиш царина, ама со нашиве...никогаш неможеш да знаеш, поарно послушај го советот од lynx ич да не те боли глава.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC650 Dual-Band, 433+200Mbps, WiFi 5, WE650