Ако го отворат ќе платиш, ако не го отворат тогаш нема.
Можам јас да направам нешто од овде (порака кон испраќачот или слично, да го обележи како подарок) и да не го отворат?
пробај ама тешко дека ќе ти се нафатат, поголеми шанси со тоа имаш на aliexpress или ebay иако во денешно време се многу мали шансите за ова пошто ги регулираат и таму.
18% ДДВ+ 100 денари ПТТ околу 1300-1400 денари...и на 120 евриќи, колку би доплатил?
Патики купени од англиа 6000 ден од тнт 5000 (3000 ден царина + 2000 тнт)
Знае некој колку е царина за обувки?
N56 via jailbroken Monarch
^ + царина.
Таблетот спаѓа во категорија на компјутери!?
Не разбрав, дали да честитаме нови патки или само си правеш математики!?
Можда е негде одговорено, што ако пратката е од ист добавувач и во неа има два продукта со вредност под $25 секој, како оди царинењето, на вкупниот износ или на секој поединечно (без царина). Вкупно пратката е $35?
Никој не знае?? Барем ако може некој да ми каже каде би можел да побарам како одат тарифите за вакви работи.Дали за action камера до 200$ се плаќа данок и царина и колку?
Од првиот пост на темава:Никој не знае?? Барем ако може некој да ми каже каде би можел да побарам како одат тарифите за вакви работи.
Треба да има 5% царина и 18% ДДВ. А дали ќе има, тоа не може никој да ти каже со сигурност.Едно прашање. Сакам да нарачам графичка од странство во вредност од 80$, ќе има ддв/царина?