Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
@Fredy ај и тука честито, да се пукнеш од квалитетна музика слушање...

А за тоа дали да правиш апгрејд на звучната, може да средиме една проба со мојот Mytek DAC па да видиш како би било :)

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
@Fredy ај и тука честито, да се пукнеш од квалитетна музика слушање...

А за тоа дали да правиш апгрејд на звучната, може да средиме една проба со мојот Mytek DAC па да видиш како би било :)
Фала братко.Добра ти е идејата,само ми е страв да не ме навлечете на јака аудио опрема па тек тогаш да капитулирам со кеш :D.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Дали има некој за продавање ресиверчиња по можност панасоник нешто слично како на сликиве ???
4eba16cf45f197e340cb67b08dcea49d.jpg

e3517d7136fe8f893621b58189891c6f.jpg

А ако има ХДМИ и УСБ со ..милион,, уште пообро?!

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ми треба еден пар слушалки за подарок. Се мислам меѓу овие Superlux 681, 681EV, 688B на gearbest. Имате некој фаворит меѓу овие или нешто друго во тој ценовен ранг? Барам нешто најдобро за парите. Главно за играње ќе се користат и по некоја музика, корисникот не е аудиофил.
681 прштат на средни-високи (огромен пик на цца 8 килохерци), едениствено да ги поклониш на непријател. :D

HD681EV од друга страна имаат доминантни басови што и не е лошо, особено за неаудиофил. Настрана таа нивна одлика, одлични слушалки се и делуваат импресивно (големи, масивни), јес да е се пластика. Добиваш со нив 2 кабли, подлошки од велур, 6.3 мм адаптер, 24 каратна позлата на сите контакти...

Еве мој анбоксинг со детална рецензија во пишана форма под видеото, па процени сам:
View: https://www.youtube.com/watch?v=qYlIzubQxkQ

Ако имаш поени во ГБ, можеш да ја симнеш цената саглам (до 30%). Имај во предвид дека доаѓаат во голема кутија, може да ти ја отворат на царина. ;)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
681 прштат на средни-високи (огромен пик на цца 8 килохерци), едениствено да ги поклониш на непријател. :D

HD681EV од друга страна имаат доминантни басови што и не е лошо, особено за неаудиофил. Настрана таа нивна одлика, одлични слушалки се и делуваат импресивно (големи, масивни), јес да е се пластика. Добиваш со нив 2 кабли, подлошки од велур, 6.3 мм адаптер, 24 каратна позлата на сите контакти...

Ако имаш поени во ГБ, можеш да ја симнеш цената саглам (до 30%). Имај во предвид дека доаѓаат во голема кутија, може да ти ја отворат на царина. ;)
Фала, веќе ги нарачав 681ev. Неделава или следната треба да стигнат. Околу 25 долари излегоа крајна цена.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
@Mr.Jack
Ако бирам помеѓу двата модела би го одбрал поскапиот.
Најдобро слушни ги и двата на лице место и одлучи самиот, можеби грешам во мојата проценка:)

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ми треба звучници за домашна употреба (филмови, игри, јутуб)

Помеѓу овие два

Genius SW-HF2.1 1700

Genius SW-G2.1 1250 speakers + subwoofer

Кои се подобри? И други предлози ако може во тој буџет (3к)
Ја би одел на 1250В иако немаат саб: Genius SP-HF1250B
Прочитај повеќе за нив овде: ЕМИТЕР - Списание за наука и техника
Имаше еднаш тема овде на форумов за нив, како да се модифицираат (според написот во Емитер), ама неможам да ја најдам.

tastatura

read-only
24 септември 2016
14
8
Mikserite (pretpostavuvam za niv prasuvas ili monitori) od Behringer gi imam videno vo nekoja muzicka prodavnica vo sk ne mi teknuva koja, no znam deka deckite vo Artist mozat da ti naracaat sto bilo od thomann.de Thomann - Behringer

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Благодарам за инфото и за веб страната.
Ме интересираат некои од новите производи, DJ and music production equipment.

Соработувам со Артист Системи.
Она што го барам го немаше на нивната веб страна, но можеби не им е скоро ажурирана.

Веројатно ќе треба вртење на телефони или посета на нивната продавница. :)

le buyer

read-only
20 декември 2014
4
7
Не знам дали точно тука треба да се постави прашањето, но дали има некои кои се запознаени со грамафони и би можеле мене да ми помогнат или пак препорачаат некој нов/друг. Имам RFT Compact 1100 грамофон кој веќе подолго време е надвор од употреба, и познат проблем е тоа што нема игла и не знам од каде би можел да нарачам, и иако не се знае за другите компоненти мислам дека сите други работат супер. Каде може да се најде нова игла и дали воопшто би вредел процесот низ кој треба да се помине?

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Не знам дали точно тука треба да се постави прашањето, но дали има некои кои се запознаени со грамафони и би можеле мене да ми помогнат или пак препорачаат некој нов/друг. Имам RFT Compact 1100 грамофон кој веќе подолго време е надвор од употреба, и познат проблем е тоа што нема игла и не знам од каде би можел да нарачам, и иако не се знае за другите компоненти мислам дека сите други работат супер. Каде може да се најде нова игла и дали воопшто би вредел процесот низ кој треба да се помине?
Колку време стоел? Најверојатно гумичките се отидени, нема ни да заврти...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235

Ауу каков пост мајко мила, vintage.
Ти ја посакувам сета среќа да најдеш игла.
Имам бајаги плочи и синглови и лонг плејки. Јави ако го средиш да ти пратам наслови.

le buyer

read-only
20 декември 2014
4
7
Колку време стоел? Најверојатно гумичките се отидени, нема ни да заврти...
Не знам точно ама заборавив и дека го имам, пред некое време го земав да видам во каква состојба е, и и работат светлата, врти се како што треба може да се намести се ама иглата или не вади звук или е пригушен, оштетена е нешто

le buyer

read-only
20 декември 2014
4
7
Ауу каков пост мајко мила, vintage.
Ти ја посакувам сета среќа да најдеш игла.
Имам бајаги плочи и синглови и лонг плејки. Јави ако го средиш да ти пратам наслови.
хахаха не знам дали да се смеам или да плачам имам и јас пуно плочи од 80тите и 90тите, доколку го направам дефинитивно и ќе ја обновам полицата фала инаку како и да е :D

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Не знам точно ама заборавив и дека го имам, пред некое време го земав да видам во каква состојба е, и и работат светлата, врти се како што треба може да се намести се ама иглата или не вади звук или е пригушен, оштетена е нешто
Не мора да значи дека е оштетена. Треба целиот грамофон да се отвори, да се извади рачката, да се провери, да се прсне со контакт спреј. Можеби каде што е лемена жицата од рачката да фатило оксид или да е скроз одлемена, пошто велиш некогаш има звук, некогаш нема. Земи унимер измери каде има и каде нема контакт. Земи леткумот и прелеми ако треба некаде.

Draynor

hello world
16 април 2016
50
57
Draynor's setup  
Processor & Cooler
I5-6500
Motherboard
Asus H-110
Storage
Wd 1tb
PSU
Antec 700
RAM
8gb Kingston
Video card
Asus R9 290
Case
Deepcool Kendomen
OS
Windows 10
Ако може препорака за in ear слушалки до 20е+/- би било добро да може да се купат во МК не сакам да чекам месец дена да стигнат од Кина.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Нарачај ги овие, пошто се од англија ке дојдат за 5-7 работни дена, барем моето искуство е такво со сите нарачки од англија досега. Според мене овие се топ слушалчиња. Ако не ти се чека, појди утре до нептун/артист/сетек и незнам уште кој и земи АКГ кои влагаат во буџетот.

d0sada

hello world
18 февруари 2016
170
131
Скопје
d0sada's setup  
Processor & Cooler
Ryzen R7 5800X3D/ DeepCool LT520
Motherboard
ASRock X570 Steel Legend
Storage
Samsung 990 Pro 2TB/Samsung 980 1TB Pro/Samsung 860 Evo 250GB
PSU
Be Quiet! STRAIGHT POWER 12 1000W
RAM
G.SKILL Sniper X F4-3200C16D-16GFX 32GB(16GBx2)
Video card
Sapphire RX 7900 XTX Nitro+
Case
Fractal Design - Define R5 Black Window
Mouse
Bloody A4 A90
Keyboard
HyperX Alloy Origins Red Linear
Audio
Sony WH1000XM3
Monitor
ASUS VG27AQL1A 27"/ Dell P2720DC 27"/ Samsung S95B 55"
OS
Windows 10 64-bit Pro
Дали некој може да препорача солиден сервис за аудио опрема, конкретно појачало Pioneer_sa-570 i два звучника горење со оделни бас, високо тонци и средни ?

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276
Ако ти е Битола во близина еве ти број
070 431 726 Јасмин, махер зс електроника е човекот.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Препорака за ресивер за Klipsch R15m звучници?

За Klipsch не мора да се замараш многу, доста се сензитивни. Ако сакаш целосниот потенцијал да им го искористиш (т.е. ако ги рокаш доста гласно) земи си некое 100w од канал на 8 ома, ќе ти биде таман погодено. Али не се плаши ни со повеќе од 50w, само не ги пуштај до крај и ќе свират доста добро затоа што имаат сензитивност од 94db.

BTW, некој ако сака добри звучници за ефтино може да ги види овие што ги продавам - Philips FB821 Conductor Series. 20 кила кутија, рибон високотонци. Спешл прајс за членови тука, само ПП нека ми пратат.

Исто за споменатите звучници, во совршена состојба се, освен тоа што е ставена неоригинална гума (surround). Може да се сменат за едно 20EUR тие, и може да се прочита за каков звучник станува збор. Али нема да ве замарам со тоа тука, јас касно го воочив проблемот од каде што ги купив (Martin WiAudio). Он ми кажува дека се во совршена состојба, доаѓам дома, не ги слушам активно едно 2-3 недели поради работа, и кога стигнав да ги ѕирнам што и како, гледам гумите лошо излепени и неоригинални.

Ги пуштив на холандски форум да ја видат ситуацијата преку слика колку што можат, и ми кажаа дека би било добро да се сменат тие овеси на басот само.

А и воедно, нека биде ова препорака за сите тука што гледаат половни звучки - од кај Мартин WiAudio никогаш да не сте купеле. Имаат маана повеќето нешто, ќе беше ок и за овие да ми кажеше, ама не ми спомна ништо и ти ги шитка како сè да е ок со нив.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно