Фала братко.Добра ти е идејата,само ми е страв да не ме навлечете на јака аудио опрема па тек тогаш да капитулирам со кеш@Fredy ај и тука честито, да се пукнеш од квалитетна музика слушање...
А за тоа дали да правиш апгрејд на звучната, може да средиме една проба со мојот Mytek DAC па да видиш како би било![]()
681 прштат на средни-високи (огромен пик на цца 8 килохерци), едениствено да ги поклониш на непријател.Ми треба еден пар слушалки за подарок. Се мислам меѓу овие Superlux 681, 681EV, 688B на gearbest. Имате некој фаворит меѓу овие или нешто друго во тој ценовен ранг? Барам нешто најдобро за парите. Главно за играње ќе се користат и по некоја музика, корисникот не е аудиофил.
Фала, веќе ги нарачав 681ev. Неделава или следната треба да стигнат. Околу 25 долари излегоа крајна цена.681 прштат на средни-високи (огромен пик на цца 8 килохерци), едениствено да ги поклониш на непријател.
HD681EV од друга страна имаат доминантни басови што и не е лошо, особено за неаудиофил. Настрана таа нивна одлика, одлични слушалки се и делуваат импресивно (големи, масивни), јес да е се пластика. Добиваш со нив 2 кабли, подлошки од велур, 6.3 мм адаптер, 24 каратна позлата на сите контакти...
Ако имаш поени во ГБ, можеш да ја симнеш цената саглам (до 30%). Имај во предвид дека доаѓаат во голема кутија, може да ти ја отворат на царина.![]()
Ја би одел на 1250В иако немаат саб: Genius SP-HF1250BМи треба звучници за домашна употреба (филмови, игри, јутуб)
Помеѓу овие два
Genius SW-HF2.1 1700
Genius SW-G2.1 1250 speakers + subwoofer
Кои се подобри? И други предлози ако може во тој буџет (3к)
Колку време стоел? Најверојатно гумичките се отидени, нема ни да заврти...Не знам дали точно тука треба да се постави прашањето, но дали има некои кои се запознаени со грамафони и би можеле мене да ми помогнат или пак препорачаат некој нов/друг. Имам RFT Compact 1100 грамофон кој веќе подолго време е надвор од употреба, и познат проблем е тоа што нема игла и не знам од каде би можел да нарачам, и иако не се знае за другите компоненти мислам дека сите други работат супер. Каде може да се најде нова игла и дали воопшто би вредел процесот низ кој треба да се помине?
Не знам дали точно тука треба да се постави прашањето, но дали има некои кои се запознаени со грамафони и би можеле мене да ми помогнат или пак препорачаат некој нов/друг. Имам RFT Compact 1100 грамофон кој веќе подолго време е надвор од употреба, и познат проблем е тоа што нема игла и не знам од каде би можел да нарачам, и иако не се знае за другите компоненти мислам дека сите други работат супер. Каде може да се најде нова игла и дали воопшто би вредел процесот низ кој треба да се помине?
Не знам точно ама заборавив и дека го имам, пред некое време го земав да видам во каква состојба е, и и работат светлата, врти се како што треба може да се намести се ама иглата или не вади звук или е пригушен, оштетена е нештоКолку време стоел? Најверојатно гумичките се отидени, нема ни да заврти...
хахаха не знам дали да се смеам или да плачам имам и јас пуно плочи од 80тите и 90тите, доколку го направам дефинитивно и ќе ја обновам полицата фала инаку како и да еАуу каков пост мајко мила, vintage.
Ти ја посакувам сета среќа да најдеш игла.
Имам бајаги плочи и синглови и лонг плејки. Јави ако го средиш да ти пратам наслови.
Не мора да значи дека е оштетена. Треба целиот грамофон да се отвори, да се извади рачката, да се провери, да се прсне со контакт спреј. Можеби каде што е лемена жицата од рачката да фатило оксид или да е скроз одлемена, пошто велиш некогаш има звук, некогаш нема. Земи унимер измери каде има и каде нема контакт. Земи леткумот и прелеми ако треба некаде.Не знам точно ама заборавив и дека го имам, пред некое време го земав да видам во каква состојба е, и и работат светлата, врти се како што треба може да се намести се ама иглата или не вади звук или е пригушен, оштетена е нешто
Препорака за ресивер за Klipsch R15m звучници?
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден