Uste minatata godina slusnav razgovor od poznati vo Netcetera deka imaat podgotvuvano softver za apple pay za nekoja makedonska banka i deka se rdy za implementacija. Po razgovor so luge od banki nekolku mi kazaa deka se podgotveni za implementacija na Apple Pay vo ramki na nivniot sistem i cekaat na Apple, ako sumirame 39 strani na forumov definitivno moze da zaklucime deka ne e do nasite banki problemot i cekanjeto taka?
Босна доби Apple Pay преку Aircash? Го прочитав на reddit.
И Apple Pay им работи?Aircash да ја користиш картичката мораш да напраиш KYC со EU документ или со БИХ документ дека таму го пуштија aircash без Ограничувања и можеш да регистрираш картичка. Требаше и кај нас да започнат ама нешто уште прааит или баталиле работа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
И Apple Pay им работи?
ajde moze update-ot ke vklucuva i priprema za Apple Pay![]()
Па, јас речиси сум сигурен веќе. Индикативно е што и НЛБ и КБ во исто време најавуваат нови апликации и услови.
Да, и ништо ново околу темава.И Стопанска банка денеска пушти нов апдејт на апликацијата за ајфон
Што од текстов наведува на тоа дека ќе има и епл пеј во новата верзија. Буквално ниедна буква.
Не сум сигурен дали е поврзан апдејтов со Апл Пеј, само чудно ми е што порано немало информација дека ќе ја ажурираат апликацијата.
...само чудно ми е што порано немало информација дека ќе ја ажурираат апликацијата.
Едноставно, ако си има апдејт, ќе си ја апдејтуваш ко ќе провериш во ГуглПлеј/АплеСтор (или телефонот ќе ти кажи дека имаш некоја апликација за апдејт) и толку.
...
Апликацијата на НЛБ е престара мислам дека ова известување е за сосема нова апликација со нов bundle identifier кој ќе ја замени постоечката. Слично како што се случи со црногорската и босанската верзија на апп. Сега се истите визуелно идентични, што ми дава сомнеж дека се базирани на ист код врз кој е направена локализација и истите се поврзани само со локално хармонизирано апи на банката со другите банки од групацијата.
Идејата мислам е тоа што веќе кодот на Асеко од минатиот век, што го користеа сите го достигна максимумот па и више.
Тотално нема поврзаност оваа нивна објава со ApplePay иако ко сите, би сакал да грешам.
Мислам дека кога ќе имаме вистински apple pay преку НЛБ тоа ќе оди преку заедничката NLB Pay app на групацијата. Делот на AppStore што го гледаш е дека во кодот е додаден само некаков Wallet entitlement издаден од Apple, што ништо не кажува само по себе.Последниот дек грешиш наш напротив ако ги видиш сите нови NLB KLIK апликации доле пишува Supported Wallet што значи дека Apple Pay интеграција е завршена од нивна страна со тоа што они го чекаа Apple да им прифати договорот за цена по трансакција.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Го имаат неофицијално, исто и ние имаме неофицијални канали со кои можеш да дојдеш до картичка во Wallet за неколку минути. Тоа не е нималку исто со официјален Apple Pay кој сите го чекамеZnaci Aircash veke ima vo BiH, Paysera veke nekolku meseci/godini vo Kosovo pa i Albanija, samo nie sme bez Apple Pay vo regionot..
Дали некој од тие неофицијални канали ја испорачува картичката во Македонија? Или треба да имам адреса на ЕУ?Го имаат неофицијално, исто и ние имаме неофицијални канали со кои можеш да дојдеш до картичка во Wallet за неколку минути. Тоа не е нималку исто со официјален Apple Pay кој сите го чекаме
Треба само да ја напишеш твојата адреса но во полето наменето за држава треба да ставиш некоја ЕУ држава. Врати се неколку страни наназад имаш детали како би го извел тоа.Дали некој од тие неофицијални канали ја испорачува картичката во Македонија? Или треба да имам адреса на ЕУ?
Ништо чудно да ја пуштат апликација во исто време на балкановИ НЛБ Сараево објави нова апликација. Пристапот ќе биде можен на крајот на месецот.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден