Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Фајн. Како дошло кратенката Н М К за да дојде на регистарските таблички? (А Сетек си пишуваа(т) СМК на декларациите.)
Мојата логика - возењето кола низ Грција со MK кратенка ќе им бодеше очи на Грците. Од тие причини отидоа со NMK наместо MK. Исто така менување домејни и други ствари веројатно е комплициран процес, па затоа остана на МК. Во секој случај се работи за глупав диктат.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Аман луѓе, прочитајте 100 пати напишано со години наназад и конечно сфатете и научете - сѐ додека Apple не го додаде "МК" во config.json фајлот, ништо нема да се случи. Сѐ до тогаш може нашите банки и сателит да лансираат - џабе. И џабе се обидувате. Поштедете се и самите и сите овде. Неколкумина го следат активно и автоматизирано фајлот за промена и сигурно веднаш ќе известат овде.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
291
Сега на каса кога ќе се извадат ајфоните.
Едит: Треба да воведат по маркетиве како на граница, за ЕУ граѓани и останати, исто и ваму, Ејпл Пеј и Гугл Пеј каса број 1, ќеш и картички со пин каса 2, па нека чекаат тие на 2ка додека избори кусур касиерката.
Да не ги урочи малце :rolleyes:

Атачменти

• IMG_4078.jpeg
    IMG_4078.jpeg
    2,8 MB · Прегледи: 162

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Да не ги урочи малце :rolleyes:
Епа поголем хинт од ова дека доаѓа Ејпл Пеј нема. Верувам дека ги апдејтуваат апаратчињата за да бидат спремни кога ќе се пушти, а по ова верувам дека е многу блиску.

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
Епа поголем хинт од ова дека доаѓа Ејпл Пеј нема. Верувам дека ги апдејтуваат апаратчињата за да бидат спремни кога ќе се пушти, а по ова верувам дека е многу блиску.
Ur joking, right?

И

Избришан член 41324

Гостин

Нема потреба од апдејт бидејќи Apple Pay функционира преку NFC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
ChatGPT статија. Некој ја ставил во prompt темава па глуми автор.
Еве и AI ботот шири дезинформации.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Ми излегоа на Инстаграм едно чудо луѓе што споделија објава од е-комерц асоцијацијата дека стига Епл пеј во септември, цели пресреќни...не знаат они дека тука 72 страници дебати и дискусии се правени, мејлови праќани по институции, банки, па дури до Cue од Apple, а и скрипти се правеа... :LOL:
Тоа што лично ме замислува е зошто објави би се правеле дека ќе пристигне во есен ако се подготвуваат сега како што сите на форумов се надеваме следејќи тестирања што ги прават. Не мислите дека добиле официјално инфо од банките пред да направат таква објава? :unsure:

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Јас верувам дека есен ќе се финализира се во однос на прифаќање од сите банки...

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Јас верувам дека есен ќе се финализира се во однос на прифаќање од сите банки...
Сакаш да кажеш демек сега ќе пуштат едни, па подоцна други па демек до есен сите ќе се „on board“ затоа така имаат наведено? Малце ми е misleading ако било тоа замислата на изјавите дека ќе е во есен

starboy10

hello world
20 април 2024
101
124
мал потсетник

NLB MK/BA
IMG_7641.png
Raiffeisen BA
IMG_7620.jpeg

НЛБ МК и БА имаат подготвени веб-страници, како и Рајфајзен и Уникредит БА.
Ми се чини некако нелогично што чекаат есен.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно