Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

maartin

read-only
7 јуни 2023
30
24
Во колку часот Apple Pay станува достапно за нов регион, знае некој?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.705
3.355
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Извор од НЛБ што имам е дека нема да биде утре, ама дај боже изворов да е грешка. Јас повеќе верувам на @Ervo .

• лол
Реакции: Ervo

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
Извор од НЛБ што имам е дека нема да биде утре, ама дај боже изворов да е грешка. Јас повеќе верувам на @Ervo .

Исто и ја мислам и од тоа што знам, нови услови со нов датум по мене не значи за почеток на нова услуга во истиот ден.

maartin

read-only
7 јуни 2023
30
24
Според мене, нема логика НЛБ Скопје да си ги подготви маркетинг страните за Септември по два месеца да пуштат. Исто Условите да почнат да важат од ист ден (29.07) ко Условите од Банките во Босна.

Големи се шансите за утре. ✌️

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Така е, банки од различни групации и од различни држави немаат попусто ист конкретен датум за старт на услови токму за таа услуга.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
дали некој има забележано патерн кога Apple го апдејтира json ендпоинтот за региони со Apple Pay? Дали на пример тоа би било во 00:00 локално време, или си апдејтираат конфизи според cupertino или пак irish time?

за ова зборам конкретно

@Ervo да не имаш некој job општо за минати промени?

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
дали некој има забележано патерн кога Apple го апдејтира json ендпоинтот за региони со Apple Pay? Дали на пример тоа би било во 00:00 локално време, или си апдејтираат конфизи според cupertino или пак irish time?

за ова зборам конкретно

@Ervo да не имаш некој job општо за минати промени?

1753713181272.png

Промените најчесто се во 8-10 am range, штом има промена веднаш ќе пишам. :)

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Страната на Виза за ApplePay Македонија стана повторно достапна. Не верувам дека е само коинциденција.
Edit: Исто и за Босна и Косово страните се повторно достапни, за Албанија не.

Overbored

read-only
19 февруари 2025
31
40
Само шо разговарав со близок вработен во НЛБ. Немале никаква информација/имејл за тоа дека утре ќе се пушта во функција, ниту датум, само ми кажаа дека одамна го работат и дека биле блиску. Ако ме лажат тогаш и јас вас ве лажам. Нека им е честито на Босна утре, држиме палци за нас. :D

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Само шо разговарав со близок вработен во НЛБ. Немале никаква информација/имејл за тоа дека утре ќе се пушта во функција, ниту датум, само ми кажаа дека одамна го работат и дека биле блиску. Ако ме лажат тогаш и јас вас ве лажам. Нека им е честито на Босна утре, држиме палци за нас. :D
и јас сум прашувал луѓе од НЛБ(што работат со големи клиенти) пред месец дена и одговорот беше: џабе, Apple не е заинтересиран пошто сме мал маркет нема ни да имаме.

Зборот ми е, можеби нема да е утре, ама па и сигурен сум дека гоооооолем дел од вработените во НЛБ, како на пример вработените на шалтер, немаат никакво инфо ниту потпишано строго NDA кое Apple го бара од вклучените во имплементацијата.

видеќемо утре дали ќе исполнат желби или не:p

Overbored

read-only
19 февруари 2025
31
40
и јас сум прашувал луѓе од НЛБ(што работат со големи клиенти) пред месец дена и одговорот беше: џабе, Apple не е заинтересиран пошто сме мал маркет нема ни да имаме.

Зборот ми е, можеби нема да е утре, ама па и сигурен сум дека гоооооолем дел од вработените во НЛБ, како на пример вработените на шалтер, немаат никакво инфо ниту потпишано строго NDA кое Apple го бара од вклучените во имплементацијата.

видеќемо утре дали ќе исполнат желби или не:p
Се сложувам. Човекот шо разговарав работи како референт за кредити за правни лица, ако не им пуштаат мејл на вработените тогаш и они не се информирани.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно