Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
googlephones.jpg

Среќа луѓе ве направивме на времето, иначе уште ќе лутавте...

Зборам за иПхоне од 2017 навака

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Зборам за иПхоне од 2017 навака

Добро тоа е веќе друго, оставаме кај вас да се прават алфа/бета тестови и после финалните решенија да ги донесеме кај нас. Фала богу немавме епизода со заоблени екрани, еве Самсунг после 6 години сфати дека не ги бива... :ROFLMAO:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Добро тоа е веќе друго, оставаме кај вас да се прават алфа/бета тестови и после финалните решенија да ги донесеме кај нас. Фала богу немавме епизода со заоблени екрани, еве Самсунг после 6 години сфати дека не ги бива... :ROFLMAO:

Хмм ај провери уште еднаш за заоблени екрани.

Друго, nope, него е блатантно крадење од резолуција, до вид на екран, од стерео звучки, од камери, од намалување на рамки, од квад/хекса кор процесори од пенкала....

Бтњ што бидна со револуционерниот Air power, и force touch? :(

Здравје следен перископ, и таман ќе бидете :ROFLMAO:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Хмм ај провери уште еднаш за заоблени екрани.

Друго, nope, него е блатантно крадење од резолуција, до вид на екран, од стерео звучки, од камери, од намалување на рамки, од квад/хекса кор процесори од пенкала....

Бтњ што бидна со револуционерниот Air power, и force touch? :(

Здравје следен перископ, и таман ќе бидете :ROFLMAO:

Не ти го разбирам муабетов, сакаш да кажеш дека резолуција на екран, процесор со повеќе јадра и вид на екран (OLED) измислиле Андроидиве?

Инаку Force Touch како технологија продолжува да живее преку интеракциите, додека оние глупостине на Гугл како Squeeze for Google Assistant еден ден ги има, друг ден ги нема.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Убо шо drop down и нотификациите Apple ги ископираја иначе... пак уште кога ќе се сетам дека сѐ мораше преку сетингс да смениш аоо.
На времето купив 3ГС и инстантно го продадов заради овие работи.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не ти го разбирам муабетов, сакаш да кажеш дека резолуција на екран, процесор со повеќе јадра и вид на екран (OLED) измислиле Андроидиве?

Инаку Force Touch како технологија продолжува да живее преку интеракциите, додека оние глупостине на Гугл како Squeeze for Google Assistant еден ден ги има, друг ден ги нема.

Кој ги користеше, а кој ги негираше претходно? Нели не требаше над 720п, не требаа повеќејадрени чипови aka big little, амолед беше срање, најт мод не беше потребен, (што има у темно да сликам hehe) стерео звучки беа гимик, мали рамки беа гимик, пенкало на никој не му требаше, широка камера беше гимик, зум беше непотребен, брзо полнење беше гимик, UFS сторејџ беше гимик, да редам ли уште или?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Кој ги користеше, а кој ги негираше претходно? Нели не требаше над 720п, не требаа повеќејадрени чипови aka big little, амолед беше срање, најт мод не беше потребен, (што има у темно да сликам hehe) стерео звучки беа гимик, мали рамки беа гимик, пенкало на никој не му требаше, широка камера беше гимик, зум беше непотребен, брзо полнење беше гимик, UFS сторејџ беше гимик, да редам ли уште или?

Ова официјален став на компанија или форумски муабети? Скроз ги измеша работите во обид за докажување на некоја Андроид супериорност.

Еве, мене ми смета дека 12кава не е 120Hz, ама па они не рекле дека 60Hz е перфектен refresh rate - тоа на редит се вртат муабети. Освен за Retina/големина (која и така ја воведе Apple додека другите растеа во големина, баш они ставија акцент на резолуција и PPI) и пенкалото, јас не памтам другово да го изјавил некој од Apple (дека зум е непотребен или за UFS 2.0?).

Така да дека се late to the party за многу работи е точно, ама генерално само Стив Џобс имаше екстремни изјави на времето кои очигледно не се поклопија со иднината на телефоните (освен за пенкалото).

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ова официјален став на компанија или форумски муабети? Скроз ги измеша работите во обид за докажување на некоја Андроид супериорност.

Еве, мене ми смета дека 12кава не е 120Hz, ама па они не рекле дека 60Hz е перфектен refresh rate - тоа на редит се вртат муабети. Освен за Retina/големина (која и така ја воведе Apple додека другите растеа во големина, баш они ставија акцент на резолуција и PPI) и пенкалото, јас не памтам другово да го изјавил некој од Apple (дека зум е непотребен или за UFS 2.0?).

Така да дека се late to the party за многу работи е точно, ама генерално само Стив Џобс имаше екстремни изјави на времето кои очигледно не се поклопија со иднината на телефоните (освен за пенкалото).

Имаат зборено дека оледите биле trash пред иПхоне x прво што ми текна. И многу работи од мојот пост се кажани исто.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Не е битно дали нешто им текнало на Google, Samsung или на Apple, најбитно е што сите работат на подобрување на корисничко искуство. Добрите идеи секогаш ќе бидат имплементирани (украдени) и од конкуренцијата.

Е сега, најголем проблем е фанбојзимот и тоа што не сите корисници сме спремни да признаеме дека нашиот уред има одредени недостацои (кои секогаш ги имало и ќе ги има). :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Океј пак ќе мрчите ама морам да прашам:

Нема ли начин коа е заклучен телефонот да спуштиш позив (hang up)?

Има само swipe to answer, и има опција remind me која спушта ама е премногу кликови и плус ти става римајндер во телефонот.

Ако е отклучен телефонот ти дава и црвена и зелена слушалка, ама на заклучен телефон само опцијата за answer е очигледна. Да не има некој гест или нешо за кој шо не знам?

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
12 април 2017
1.918
1.259
Не е битно дали нешто им текнало на Google, Samsung или на Apple, најбитно е што сите работат на подобрување на корисничко искуство. Добрите идеи секогаш ќе бидат имплементирани (украдени) и од конкуренцијата.

Е сега, најголем проблем е фанбојзимот и тоа што не сите корисници сме спремни да признаеме дека нашиот уред има одредени недостацои (кои секогаш ги имало и ќе ги има). :)
За мене најголем проблем е што андроид компаниите немаат топчиња (balls).

Еден ден прават анти-реклама на ноч, 3.5м, или крајно вадење на полначот - следниот ден го бришат видеото/твитот и го прават истото.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Davcev

read-only
4 декември 2015
23
34
Дали има некој проблем со iPhone XS или само до мојот е , не цело време ако коа ми звони некој или ја негде знае као да падне мрежа и да нема никаков звук 15тина секунди иако е кренато на телефон и праи Call Failed , треба да изгасам па пак да се звони од почеток и после тоа не праи проблем никаков?

Skorp

hello world
25 август 2016
488
505
Skopje
Дали има некој проблем со iPhone XS или само до мојот е , не цело време ако коа ми звони некој или ја негде знае као да падне мрежа и да нема никаков звук 15тина секунди иако е кренато на телефон и праи Call Failed , треба да изгасам па пак да се звони од почеток и после тоа не праи проблем никаков?

На мене истово ми се случуваше. Комплетно рандом, некој 2-3 пати у месец.
У меѓувреме купив нов телефон, не најдов фикс за проблемот. На која мрежа си? Јас на телеком сум.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Користите некаков adblock за youtube реклами на iPhone ?
Adblock за Youtube за мобилен/тв и сл. нема.
Како што пишав на темата за ад-блокери, Youtube ги служи рекламите од истите домени како и видеата.
Ако блокираш некој домен што служи реклами, со тоа ќе блокираш и многу други видеа.

Davcev

read-only
4 декември 2015
23
34
На мене истово ми се случуваше. Комплетно рандом, некој 2-3 пати у месец.
У меѓувреме купив нов телефон, не најдов фикс за проблемот. На која мрежа си? Јас на телеком сум.
Dada od Telekom sum i ja i isto , i isto mn e retko i ko samo so odredeni broevi da se slucuva toa , mn cudno

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Како што пишав на темата за ад-блокери, Youtube ги служи рекламите од истите домени како и видеата.
Ако блокираш некој домен што служи реклами, со тоа ќе блокираш и многу други видеа.
не постои NewPipe за AppleФон а? :)

I

itstheigyg

Гостин
Ова не е точно, немам видено реклама на ут 10 години, на телефон yt vanced на десктоп со ublock, на телефонот исто пробав сега со adaway и обичниот yt и пак нема реклами

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно