Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Неколку пати досега ми се има истрошено батеријата скроз до крај, ама проблемот си остана. Незнам што да правам, изгледа ќе морам да се помирам со проблемов и покрај тоа што знам дека нечини подолго време литиумска батерија да седи празна.
Ако имаш ти или некој што го знаеш со Макбоок
Има 4-5 многу добри програми за Ипхоне . Конкретно се пишани за back up ама се и плус за подигање на затупени ипхони .
Исто и прават тест по 30-40 точки на софтвер и хардвер .
Мислам дека некој од тие може да помогне .
Не ми е лаптопот у мене да ти ги кажам имињата на апп .

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia
Ова можев да го сонувам со мојот самсунг с8
Ноте 8
Сасмунг с9 плус
Со хјуавеито п20 про беше океј
Јас се плашев од слаба батерија на ајфони меѓутоа тотално сум задоволен
Друга работа, глаткоста во отворањето и работењето на аппликациите, нити с9 плус нити хјуавеито п20 про можат да го достигнат тоа приближно брзи да брзи колку ајфонит не
Единствено на вечер и манусл мод на камерата кај самсунг и хјуавеи се далеку подобри ајфонот нема мануал мод

Атачменти

• 6473F667-25A4-4EFD-BF26-DDD7AD91656A.png
    6473F667-25A4-4EFD-BF26-DDD7AD91656A.png
    792,4 KB · Прегледи: 66

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.276
1.146
Ова можев да го сонувам со мојот самсунг с8
Ноте 8
Сасмунг с9 плус
Со хјуавеито п20 про беше океј
Јас се плашев од слаба батерија на ајфони меѓутоа тотално сум задоволен
Друга работа, глаткоста во отворањето и работењето на аппликациите, нити с9 плус нити хјуавеито п20 про можат да го достигнат тоа приближно брзи да брзи колку ајфонит не
Единствено на вечер и манусл мод на камерата кај самсунг и хјуавеи се далеку подобри ајфонот нема мануал мод
Кој модел е ова? Xr?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@vlavot

last quarter, Apple saw its revenue numbers plummet as a result of weak iPhone demand in China. And according to Longbow Research (viaBloomberg), the Silicon Valley-based company is still facing some pretty big challenges in the market, February sales were "abysmal.

Search traffic isn’t the most accurate way of gauging demand but drastic drops are usually a sign of less interest. In the case of Apple’s iPhone, Longbow reports that search volumes in China are down drastically year-over-year. In fact, in January searches in the country related to the smartphones were half what they were just twelve months prior. Similarly, in February traffic through the Baidu search engine was down 47%.

To make matters worse for Apple, the huge decreases in search traffic come after multiple price cuts by Chinese retailers. Apparently, these haven’t yet helped demand and are unlikely to do so anytime soon.

Последна промена:

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Кај сите пријател Андроид уреди ќе најдиш по нешто добро.
Како што ти наведе.
Пиксел е далеку од навремени и подобри апдејти од Иос.
Но ете има редовни апдејти но само 2 години.
Самсунг да добиваш најнов андроид после 1 година.
Хуавеј има добра камера за ноќни слики.
Итн итн

Сервисот ако ти си немал искуство неможеш и да го порекнуваш во претходниот пост касе што наведе само 1 предност.

Аппле има најдобра сервисна мрежа во цел свет и истата кошта не пари туку Мнооогу пари а конкуренцијата е далеку од тоа.

Од тој аспект мислев комплетен уред.
А не дали можам слика да сменам на позадина!
Или гимик опции со бежични полначи на самсунг с6 го ставаш и се полни 3 дена.
Туку :

Квалитет!
Сервис!
Софтверска подршка 5 години во иста секунда во цел свет!
Апликации!
Оптимизација Хардвер-софтвер!

Ниеден ама Ниеден андроид ги нема сите овие 5 опции.
Е тоа е пријател комплетен уред.

Единствена маана која ја има Ајфонот е неговата цена која во моментот треба да е барем 150 евра пониска.
Толку!
Прифатиле вие или не!

Андроид уред да со максимална цена 400 евра.
За да бидеш поскап ќе ве замолам сите овие 5 точки погоре прво да ги чекирате!
Во спротивно глуми Бренд.

Не бе друже ова не е твоево fanboy-изам! Никако. Квалитет? Кој квалитет? Виткањето на6 и 6с? или пак квалитет според тебе е што скршено задно стаклно на 8 плус ќе ме кошта колку самиот телефон. Т.е твојот фален СЕРВИС во моментов АЈстајл ми рече дека не менувале задни стакла. Друго во врска со апдејти мешаш баби и жаби. Што има различно во последниве 5 апдејти на Иос? Спореди го тоа со Андроид. Што ќе ми поддршка од 5 години, на уред на кој не можам да го поправам, каде батеријата ќе ми цркне првата година ради тоа ќе намалат перформанси на истиот. Во што е класа пред другите?

Камера? НЕ - п20про/мејт20про
Батерија? НЕ - 2000мах вс 4000мах
Екран? НЕ - Самсунг
Изработка? Самсунг с9/пиксел (с10 е чекор накај ајфон со изработката и planned obsolescence затоа е с9)
Аудио? НЕ - ЛГ в40
Перформанси, стрес тест - Сите снепдрегон 855 6+рам.

Споредено со пред 4-5 години, Ајфоните заостанаа. Беа најдобри во камера, изработка, перформанси. Сега повеќе тоа не е така. Единствено што вреди кај Ајфонот е софтверот, па кога купувам ајфон на тоа се вадам.
Тоа со апликациите ти е на место, пооптимизирани се за Иос. Тоа е така не дека иос е подобар, туку поедноставно е да се оптимизира за 4 уреди, отколку за 4000 различни сокети, резолуции, екрани.
Ајфонот е едноставен уред. Има малце работи кои си работат како што треба. Ги ценам за тоа. За баби/дедовци, луѓе што не ги интересира да подесат ништо, ало ало, point shoot камера, и како бренд за rich people на балкан.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не бе друже ова не е твоево fanboy-изам! Никако. Квалитет? Кој квалитет? Виткањето на6 и 6с? или пак квалитет според тебе е што скршено задно стаклно на 8 плус ќе ме кошта колку самиот телефон. Т.е твојот фален СЕРВИС во моментов АЈстајл ми рече дека не менувале задни стакла. Друго во врска со апдејти мешаш баби и жаби. Што има различно во последниве 5 апдејти на Иос? Спореди го тоа со Андроид. Што ќе ми поддршка од 5 години, на уред на кој не можам да го поправам, каде батеријата ќе ми цркне првата година ради тоа ќе намалат перформанси на истиот. Во што е класа пред другите?

Камера? НЕ - п20про/мејт20про
Батерија? НЕ - 2000мах вс 4000мах
Екран? НЕ - Самсунг
Изработка? Самсунг с9/пиксел (с10 е чекор накај ајфон со изработката и planned obsolescence затоа е с9)
Аудио? НЕ - ЛГ в40
Перформанси, стрес тест - Сите снепдрегон 855 6+рам.

Споредено со пред 4-5 години, Ајфоните заостанаа. Беа најдобри во камера, изработка, перформанси. Сега повеќе тоа не е така. Единствено што вреди кај Ајфонот е софтверот, па кога купувам ајфон на тоа се вадам.
Тоа со апликациите ти е на место, пооптимизирани се за Иос. Тоа е така не дека иос е подобар, туку поедноставно е да се оптимизира за 4 уреди, отколку за 4000 различни сокети, резолуции, екрани.
Ајфонот е едноставен уред. Има малце работи кои си работат како што треба. Ги ценам за тоа. За баби/дедовци, луѓе што не ги интересира да подесат ништо, ало ало, point shoot камера, и како бренд за rich people на балкан.

1. Нити еден чип не може со A12, е сега тоа што на спид-тестови го праат пепел е друга работа. Да се стави тој чип во андроид телефон смешно ќе биде на споредби.

2. Изработката на иПхони-те е меастрална, порано лоши беа, сега се први или втори заедно со Samsung.

3. Дисплејот е маестрален, после S10 и Note 9 (нема подобар)

Другото ти е ок, абе што ќе праиме муѕабет, песна/видео не е возможно да се симне на iOS, не сакам повеќе да дискутирам, да не збориме за канцерот iTunes.

Последна промена:

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Јас сеуште стојам дека Ајфон ги има сите 5 сегменти што го прават комплетен уред.

Да може да наброиме некои предности кај некои Андроиди но на секој уред по една Предност.
Никој ги нема сите 5 на едно место.

Ок нанекој ете не му го сервисирале телефонот хмм да почнам да бројам проблеми со Видеодата и Самсунг хахах ај подобро Не.

А12 во моментот е најдобриот мобилен чипсет а А12х е богот на мобилните процесори.
Читам спид тестови и сл хахах
Ај би ве замолил една споредба колку теже пример Фв за Андроид а колку за Иос?
Исто е да отвориш 400мб апликација и 150мб?
Па фб на Андроид е како од Броусер да го работиш бре луѓе.

А тоа да се стави во Андроид е смешна констатација затоа што како прво нема сетирања за него во андроидот затоа што го немаат Кодот на А12 и како ќе се тестира?
Несериозни барања ...

Треба да се земе во обзир Перформанси - Потрошувачка.
Нема подобро од а12.
И плус интелигентниот неуронски процесор е мноогу над конкуренцијата.
Ексиносот гледам не се ни споменува веќе позади медиатек е :) хаха

Камерите на ајфонот од 7 па до Xs се секогаш помеѓу најдобрите камери.
И тоа најмногу заради она погорното point shoot кликаш и перфект слика 9/10.
Кај Андроид 3-4/10.

Може да се докажуваме колку сакаме но на крајот сите доаѓаме до едно Аликациите кај Иос се најмалку за дупла подобри во секој поглед од на Андроид телефоните.

Па што е Смартфон ако не се Апликациите?

Последна промена:

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
A12 е на ниво со 855 по benchmark, но во пракса губи од него. Последниве 2 години било кој премиум андроид телефон го тепа ајфонот во speed тест.
Ниедна камера на iphone не била најдобра во ниту еден даден момент. Но на моменти ајфонот имал и до 5x полоша камера од најдобрата smartphone камера во тој момент (Nokia 1020, 2013)
Екранот е одличен на секој премиум телефон, доволен е еден blind test comparison. Нијанси се во прашање кои обичен корисник не знае да ги забележи.

Последна промена:

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
A12 е на ниво со 855 по benchmark, но во пракса губи од него. Последниве 2 години било кој премиум андроид телефон го тепа ајфонот во speed тест.
Ниедна камера на iphone не била најдобра во ниту еден даден момент. Но на моменти ајфонот имач и до 5x полоша камера од најдобрата smartphone камера во тој момент (Nokia 1020, 2013)
Екранот е одличен на секој премиум телефон, доволен е еден blind test comparison. Нијанси се во прашање кои обичен корисник не знае да ги забележи.

Спид тест Спид тест ок а да го погледнеше тоа што го пишав за Спид тестовите?
Фб?

А да ја прочиташе и последната реченица од мојот пост ?

Ок нема врска секој со свое мислење.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Спид тест Спид тест ок а да го погледнеше тоа што го пишав за Спид тестовите?
Фб?

А да ја прочиташе и последната реченица од мојот пост ?

Ок нема врска секој со свое мислење.

Хммм, вибер колку мегабајти е на iOS?

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Хммм, вибер колку мегабајти е на iOS?

252mb.

Колку е на Андроид еве направи даунлоад и види оти плејстор не дава за секој уред е посебно?

Спид тестовите со Вибер се?
Или вибер е меродавен.
Еве до мене имам андроид со вибер и апликацијата е дебакл!
Иначе го користам секој ден и се отвара инстантно.

И да сме на чисто јасно ти е дека не се отвара исто време апликација од 200 мб и 100mb?
За да не дебатираме за џабе.

Еве најдов за да не се мачиш :).
Погледнете го атачментот 72915
45.35mb за samsung S9.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Screenshot_2019-03-13-10-41-03-103_com.miui.securitycenter.jpg

Аргументот ти е смешен, на никого не му е гајле која апликација е поголема, тоа е проблем на apple, они нека си го решат, мене како краен корисник не ме занима.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Колку меморија апликација на Вибер ?? Ме збуневте еј

458819bcb807cf9fff46b9641dcb7c80.jpg

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Погледнете го атачментот 72916

Аргументот ти е смешен, на никого не му е гајле која апликација е поголема, тоа е проблем на apple, они нека си го решат, мене како краен корисник не ме занима.

92 mb :)

Тебе како јузер не те занима но за да имаш издржан пост прашај некој програмер што значат разликите во програмирање со х 3 во кодот?
Квалитет, стабилност,оптимизација итн.
Андроидот стартува со 300мб сега е 1гб мислам.
Иос е 3.4гб.

На никој не му е битно дали апликацијата се стартува за 0.5 секунди побрзо или побавно но на сите му е битно како апликацијата внатре функционира, изгледа и сл.

Затоа го дадов примерот со Фб и неговото броусер корисничко катастрофално искуство.
Исто е кај сите апликации.

Се надевам ова можеш да го сватиш ако не , те молам да не ја продолжуваме дебатата.

Фактите ги изложивме доволно е.

Сега запрашај се како тоа 3-4 пати поголема апликација на Ајфонот се стартува па дури и побрзо од андроидите.
Кој Хардвер тоа го прави и кој софтвер.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Андроид е 1гб? Барем прогуглај пред да пишеш некоја глупост. И ова со големиниве на апликацииве ти е чиста глупост. Разликата во големина не е повеќе од 20%, и отворањето на апликацијата не зависи од големината на истата, туку кои податоци и се потребни за таа да се отвори.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.849
5.016
Писти Охту
92 mb :)

Тебе како јузер не те занима но за да имаш издржан пост прашај некој програмер што значат разликите во програмирање со х 3 во кодот?
Квалитет, стабилност,оптимизација итн.

Јас работам како програмер, и грешиш во тврдењето дека 3 пати поголема апликација е побрза и "постартна" само затоа шо е поголема. Секаде се гледа да се оптимизира кодот, да се направи што е можно помал но поефикасен. Во случајот со различни оперативни системи, истата работа со истата функција има различна големина, да не навлегувам во детали, нема потреба. Можеби заради ограничувањето на оперативниот (читај ios) некои библиотеки се поголеми или слично, некое апи што го нуди да самиот оперативен е поефикасно и резултира со поголема стартност на апликацијата,на друг можда не е толку ефикасно итн

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Големината на апликациите, не е директно поврзана со нивниот квалитет, тој аргумент ти е исто така смешен. Неретко апликаците/софтверот зафаќа повеќе простор заради лош дизјан - кодирање.

Android Developers Blog: Saving Data: Reducing the size of App Updates by 65%

Колку меморија апликација на Вибер ?? Ме збуневте еј

458819bcb807cf9fff46b9641dcb7c80.jpg

Значи разликата е 50 мегабјти, а се отвара 2-3x поспоро, лол.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Напишав “мислам” но нема врска еве најдов (прогуглав) одприлика сток Андроид е 1.5гб за Пиксел 2.

Ако имаш поточна информација поправиме не ми пиши %.

Зошто е глупост со апликациите :)?

Разликата е најмалку дупла.
Да точно зависи од податоците и тие се изразени во мб.
Што мислиш зошто повеќе тежи апликацијата онака?
Па тоа се податоците што ги “крева”.

Поздрав се откажувам.
Се докажувам што е полесно да крениш 20кг или 100кг.
Се чуствувам како од другата страна да ...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB