Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.190
- 16.323
Кој викаше дека семоќниве ќе се убиеле од продавање?
Apple го намалува производството на iPhone X ⋆ IT.mk
Apple го намалува производството на iPhone X ⋆ IT.mk
Ништо страшно искреноЈас сум UI Designer, iPhone X би го забранил со закон негово користење и ширење....
Да излезиш на презентација и да кажиш дека 5 години си работел на него за да биде "совршен".....
Да извадиш уред со голем екран, ама да ја скратиш можноста за неговото користење заради глупото решение горе делот со звучникот и камерата и софтверката линија долу... со најблаги зборови е страшно.
Од дизајнерска страна е катастрофа, треба посебни дизајнерски решенија зарaди safe area-та....
До пред неколку години беше мерак да цртам за iOS, дизајнот идеално можеше да се вклопи на сите уреди без поголем труд.
Прва грешка ја направија со iPhone plus, со резолуција од 1242 × 2208 - downsampling од 1.15, за да биде со 1080 × 1920, намерно ги прекршија пикселите. Во превод, ресурсите (посебно страшно за иконите), ги намалува за ,15, таман да ги прекрши пикселите..... Стив Џобс на ова се превртува во гроб.
Најголема грешка со iPhone X и safe ареата, Стив Џобс на ова не се врти во гроб, туку е вентилатор....
Стив Џобс кога беше одговорен, од дизајнерска техничка страна, само една грешка имаше, фолдерот со икони, јазичето, беше поместено за 1px. За 1px!...
П.С. Сликите се официјални од Apple.
![]()
![]()
Дека си конзумер и апсолутно не се замараш за детали, и купуваш се' шо ти се сервира од нив.Мене не ми се сметаат промените
Девелопер сум, имам и пристап до дизајнот. Во случајов ти си конзумер и си даваш твое мислење.Дека си конзумер и апсолутно не се замараш за детали, и купуваш се' шо ти се сервира од нив.
Деталите го прават совршенството, а Бил Гејтс беше перфекциониста. Тебе 1 пиксел може нема да те иритира, ама еве ко шо напиша колегата погоре, сенка со излишен +1 пиксел ми боде очи.
iPX има одличен дисплеј за разлика од претходните ајфони, одма се осеќа дека е ОЛЕД, џам е, ама изведбата... особено со ночот им е фејл.
За хардверот нејќам да коментирам, еден ОП5Т од 500 евра го става во сенка, а и самиот iOS дефинитивно не е истиот мазен како претходните верзии.
Реалноста е таа, може ви е криво на сите што користите ајфони, ама не постои совршена компанија, а Епл дефинитивно не е истата од порано.
Убаво си кажа девелопер си, не дизајнер.Девелопер сум, имам и пристап до дизајнот.
За хардверот нејќам да коментирам, еден ОП5Т од 500 евра го става во сенка,
Јас сум UI Designer, iPhone X би го забранил со закон негово користење и ширење....
Да излезиш на презентација и да кажиш дека 5 години си работел на него за да биде "совршен".....
Да извадиш уред со голем екран, ама да ја скратиш можноста за неговото користење заради глупото решение горе делот со звучникот и камерата и софтверката линија долу... со најблаги зборови е страшно.
Од дизајнерска страна е катастрофа, треба посебни дизајнерски решенија зарaди safe area-та....
До пред неколку години беше мерак да цртам за iOS, дизајнот идеално можеше да се вклопи на сите уреди без поголем труд.
Прва грешка ја направија со iPhone plus, со резолуција од 1242 × 2208 - downsampling од 1.15, за да биде со 1080 × 1920, намерно ги прекршија пикселите. Во превод, ресурсите (посебно страшно за иконите), ги намалува за ,15, таман да ги прекрши пикселите..... Стив Џобс на ова се превртува во гроб.
Најголема грешка со iPhone X и safe ареата, Стив Џобс на ова не се врти во гроб, туку е вентилатор....
Стив Џобс кога беше одговорен, од дизајнерска техничка страна, само една грешка имаше, фолдерот со икони, јазичето, беше поместено за 1px. За 1px!...
П.С. Сликите се официјални од Apple.
![]()
![]()
Ова е веќе со години вака, буквално уредите се исти како нови. А ти си бираш дали сакаш да купиш нов-нов или refurbished.Apple now sells refurbished iPhone 7/Plus, chops off the modest $50-$70 from the price of new
Apple продава репарирани телефони по цена од само 10% помалце од гланц нов - опис за лица со посебни потреби (по барање)
Нема такви легенди, абе буквално што сакаат праат - ги *очаат фановите - и пак ги фалат, нема да има ваков бренд ни во 100 милиони години од сега.
Ова е веќе со години вака, буквално уредите се исти како нови. А ти си бираш дали сакаш да купиш нов-нов или refurbished.
Дај постирај нешо од quarterly sales ова она.. Без срамење

Apple now sells refurbished iPhone 7/Plus, chops off the modest $50-$70 from the price of new
Apple продава репарирани телефони по цена од само 10% помалце од гланц нов - опис за лица со посебни потреби (по барање)
Нема такви легенди, абе буквално што сакаат праат - ги *очаат фановите - и пак ги фалат, нема да има ваков бренд ни во 100 милиони години од сега.
Намерно ти напишав така зато шо ти постираше веќе неколку пати "фејк нјуз" кои се случуваат буквално секоја година, буквално во исто времеНе постирам спинувани и филувани бројки, од страна на Apple.
И се чудиш после ваквите коментари зошто никој не те сваќа сериозно. Ама не, самсунг и шиаоми се кривиМислиш дека некој ќе се откаже од iphone, и ќе се префрли на мизерен андроид.. било кој телефон..
Што и да пишеш, џабе ти е никој не е будала да го смени најдобриот телефон за било што(самсунг, шиаоми миаоми кој и да се тие смешките кинески андроидски)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Реков дека ќе користам iPhone 8 едно 2-3 недели за да одморам малце од носење на голем телефон (Note 8), но по 1 недела неможев повеќе да издржам и решив повторно да му се вратам на нотето. Едноставно iOS не е за мене.
Едит: Сега откако му се вратив на нотево, помалце ми фалат стерео звучките од ајфонот![]()
Во право си. Самсунг уште одамна требаше да стави подобри звучки во своите флегшип телефони. Ај белким во С9 конечно ќе стават стерео звучки како што му доликува на еден флегшип телефон.Од било кој телефон да се вратиш а да не е Самсунг ќе ти фали звучникот![]()
Реков дека ќе користам iPhone 8 едно 2-3 недели за да одморам малце од носење на голем телефон (Note 8), но по 1 недела неможев повеќе да издржам и решив повторно да му се вратам на нотето. Едноставно iOS не е за мене.
Едит: Сега откако му се вратив на нотево, помалце ми фалат стерео звучките од ајфонот![]()

За гејмање iPhone 8 е навистина измислен телефон, затоа што игрите пребрзо се стартуваат и фрејмрејтот е подобар од оној на нотето, но (ова е големо ноЗашто се врати на нотето??? Па за гејмер како тебе е измислен иПхоне![]()