Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Со кинески ром телефоните се секогаш поефтини. Може да има ситни резлики и во хардвер (како NFC) но хардверски во суштина се истите телефони. Global ром најчесто има драстично помал број од кинески bloatware, многу поголема јазична подршка, додека кинескиот ром има само кинески и англиски јазик. Некогаш може прилично да се заштеди доколку се купи телефон со кинески ром (кој може да се води и под друго име како CC9) и да му се стави европски ром

Благодарам. Ова е сепак вристбенд, и демек со кинески ром пак има 5-6 јазици така шо делот со блоутвер валјда е проблем?

Некој да ги има споредено двата и да каже подетално?

Пошо ако нема разлика зошто некој да плати повеќе за да го има истото нешто?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Благодарам. Ова е сепак вристбенд, и демек со кинески ром пак има 5-6 јазици така шо делот со блоутвер валјда е проблем?

Кинескиот има nfc, глобалниот нема. Тоа е разликата.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023

Извини јас се префрлив на телефони, не видов дека збориш за wristband

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.386
5.526
Кинескиот има nfc, глобалниот нема. Тоа е разликата.
Да не е обратно?

@toshex
Освен еветуалната разлика со NFC, останато е тоа што на кинеската верзија амбалажата и упатството се само на кинески. Исто и јазикот на самиот уред. Но при првото спарување со телефон, автоматски се префрла на јазикот од телефонот (англиски). А потоа во програмата на телефонот можеш да менуваш во кој било од поддржаните јазици. Другото е идентично.

Екранот е посветол отколку на тројката, плус е во боја. Чинам дека е истиот како четворката, само димензиите се различни. За гледање директно на сонце, се гледа, но искрено не толку колку што очекував според муабетите. Петката поддржува кирилица, така да пораките на кирилица се прикажуваат правилно, нема веќе потреба од транскрипција.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.180
16.275
Да не е обратно?

@toshex
Освен еветуалната разлика со NFC, останато е тоа што на кинеската верзија амбалажата и упатството се само на кинески. Исто и јазикот на самиот уред. Но при првото спарување со телефон, автоматски се префрла на јазикот од телефонот (англиски). А потоа во програмата на телефонот можеш да менуваш во кој било од поддржаните јазици. Другото е идентично.

Екранот е посветол отколку на тројката, плус е во боја. Чинам дека е истиот како четворката, само димензиите се различни. За гледање директно на сонце, се гледа, но искрено не толку колку што очекував според муабетите. Петката поддржува кирилица, така да пораките на кирилица се прикажуваат правилно, нема веќе потреба од транскрипција.
Екранот е различен со 4-ката. 4-ка има 1.0 инчен и 350 nits brightness, 5-ката има 1.1 инчи и 450nits, баш вчера гледав споредба.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.386
5.526
Екранот е различен со 4-ката. 4-ка има 1.0 инчен и 350 nits brightness, 5-ката има 1.1 инчи и 450nits, баш вчера гледав споредба.
Најверојатно е така. Јас пројдов од тројката на петката, со четворката воопшто не споредував.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.180
16.275

Па, не стигнав да го расчепкам уште. Претходно имав поголем покрупен саат, па сега ова ми изгледа одлично, не се осеќа дека е на рака. Има бајаги функционалности, екранот е светол бајаги. Сега за сега ме бендисува. Сопругаа има 4-ка веќе година ипол и е супер задоволна го користи секој ден, не го вади дури ни за онаа работа.
5r2358npx1h51.jpg

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Па, не стигнав да го расчепкам уште. Претходно имав поголем покрупен саат, па сега ова ми изгледа одлично, не се осеќа дека е на рака. Има бајаги функционалности, екранот е светол бајаги. Сега за сега ме бендисува. Сопругаа има 4-ка веќе година ипол и е супер задоволна го користи секој ден, не го вади дури ни за онаа работа.
5r2358npx1h51.jpg

година ипол мало сутра сте го имале

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Сопругаа има 4-ка веќе година ипол и е супер задоволна го користи секој ден, не го вади дури ни за онаа работа.

Провери ѝ BPM. Ако ѝ е испод 124, има друг :p

SpO2 Monitor имаат Xiaomi моделиве? Јас чекам Huawei 5 или Honor 6, ама само трачеви се изначитав без официјален датум :/

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar

SpO2 Monitor имаат Xiaomi моделиве? Јас чекам Huawei 5 или Honor 6, ама само трачеви се изначитав без официјален датум :/

имам и хонор 5 и хуавеи 4 бенд. хонорот има подобар екран, горе доле исти се. Имаат сп02 и триста други тракатанци.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.180
16.275
година ипол мало сутра сте го имале

Во право си, Редмито и е година ипол, ам Бандот може е од пред година или лани зимата.

Може има друг, ама ако ги фатам на дело и двајцата ќе имаат BPM нула :eek:h:

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Пред 4 дена купив блутут слушалки (earbuds ) од анхоч ама не сум задоволен од дометот дали можам да ги вратам и да си ги добијам парите назад?

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Пред 4 дена купив блутут слушалки (earbuds ) од анхоч ама не сум задоволен од дометот дали можам да ги вратам и да си ги добијам парите назад?
Ако ја имаш оргиналната амбалажа и фискална зашто да не ! 15 дена имаш пишманлук

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Ако ја имаш оргиналната амбалажа и фискална зашто да не ! 15 дена имаш пишманлук

Имам се зачував....

Да не не враќаат пари. Да не му речат одбери нешто друго?

И јас тоа се мислев а немаат баш добар избор моментално на лагер

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Да не не враќаат пари. Да не му речат одбери нешто друго?
Изгледа малце ти треба одмор од форумов. Коментираш каде стигнеш, дури некогаш и без поента.
Имам се зачував....
Од каде што се купени, со фискална, амбалажа и без мармалад може да се вратат средства или да си одбереш некој друг производ. Нормално доколку не е ништо оштетено.

Искрено, јас незнам кој ви е овој страв од враќање производ. Се бара да бидат исполнети нормални услови и се е завршено. Барем во Анхоч не постојат такви селски финти за да се оштети купувачот.

Се извинувам што сум малце вулгарен, ама ме вади од кожа таков тип на муабети.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
И OP ја има истата дилема. Зошто безвезе? Крај крајева ќе научам нешто повеќе за законот за потрошувачи не сум правник. Плус прашање/дилема беше претходниот коментар, а не констатација.
Изгледа малце ти треба одмор од форумов. Коментираш каде стигнеш, дури некогаш и без поента.

Од каде што се купени, со фискална, амбалажа и без мармалад може да се вратат средства или да си одбереш некој друг производ. Нормално доколку не е ништо оштетено.

Испратено од OnePlus 5T преку IT.mk форум апликација

Последна промена:
15 септември 2012
1.164
1.300

Рацете ми отпаднаа од пишување за ова поплавеното.
Имаш Закон за заштита на потрошувачите со неколку измен и дополни, бесплатно можеш да ги прочиташ на веб страната на службен весник и ако најдеш услов во законот за враќање на купен производ да е ОРИГИНАЛНАТА АМБАЛАЖА, да ме плукнеш и бламираш на цел интернет.
А, се до тогаш, јас ќе те бламирам дека шириш дезинформации и лажни вести.

Аман бе, писмени сте, не бидете и мрзливи.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Рацете ми отпаднаа од пишување за ова поплавеното.
Имаш Закон за заштита на потрошувачите со неколку измен и дополни, бесплатно можеш да ги прочиташ на веб страната на службен весник и ако најдеш услов во законот за враќање на купен производ да е ОРИГИНАЛНАТА АМБАЛАЖА, да ме плукнеш и бламираш на цел интернет.
А, се до тогаш, јас ќе те бламирам дека шириш дезинформации и лажни вести.

Аман бе, писмени сте, не бидете и мрзливи.
За овој член конкретно?

Да ја надополнам сликата:
Трговецот е должен да го извести потрошувачот кој барал замена на производот дека има таков производ за продажба во рок кој не може да биде подолг од 30 дена од денот на приемот на барањето.

Атачменти

• 20200920_210104.jpg
    20200920_210104.jpg
    364,6 KB · Прегледи: 72
Последна промена:
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно