Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Јас сум повеќе загрижен како маусот улетал у хард диској.
А и за фактот дека си ставал елипси случајно да не не видиме :D
Кај го примети да си е**ш векот. Гарант некој од дечките од Анхоч го бендисал, па го скрил меѓу ХДД да не му го купи некој

Sent from my TELEFON using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Робсо

Баниран/a
1 септември 2018
88
61
Го земав уште на 5ти јули јас од продавница во Охрид. За сега не можам да се пожалам, одличен ми е.
Каква е видливоста дирек на сонце? Дали се гледа убо без мрдање/покривање со рака и слични гимнастики?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Каква е видливоста дирек на сонце? Дали се гледа убо без мрдање/покривање со рака и слични гимнастики?
На 4/5 brightness пуштено немам мака на сонце. На 5/5 пак да не збориме. Нема потреба воопшто да го покриваш.
Не знам како било на претходните верзии и дали ја имало опцијата, ама предобро ми е тоа што можеш brightness да си смениш.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
На 4/5 brightness пуштено немам мака на сонце. На 5/5 пак да не збориме. Нема потреба воопшто да го покриваш.
Не знам како било на претходните верзии и дали ја имало опцијата, ама предобро ми е тоа што можеш brightness да си смениш.
Претходните имаа слабо осветлување,поготово изложени на сонце.Гледав доста рецензии за 5ткава,и е многу подобрен брајтнесот.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Претходните имаа слабо осветлување,поготово изложени на сонце.Гледав доста рецензии за 5ткава,и е многу подобрен брајтнесот.

4ка нема никаков проблем на сонце, пошто го имам купен од али

Да ама од Али ска гаранција,има разлика нели.

Гаранција за 1500 денари не ме јеби

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Да ама од Али ска гаранција,има разлика нели.

Ми се расипа уред купен од Ali (звучна карта). Им пратив слики, им го објаснив проблемот и ме рефундираа без никаков проблем. Зависи и до продавачите, но не е дека од Али нема гаранција...

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
4ка нема никаков проблем на сонце, пошто го имам купен од али

Гаранција за 1500 денари не ме јеби
Во доба на Корона,недај Боже да ти се расипе да чекаш нов уред,ке чекаш 3 месеца,па ако не ти се дава 1500 ден,ондак чекај таман нова Година ке дојде.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Сеа треба да ти дадам 150 денари, линкот од 123456 е 3 долари поевтин :(

Уживај, барем од Шаоми стор ако ништо друг ако не стигне, нема да прават некој проблем за refunds. 150ден, едно кафе...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
И мене ме интересира (сериозни одговори) дали има разлика меѓу глобалната и кинеската верзија во софтверот или нешто? Зошто е таа разлика во цена?

Од листинзиве не можам јасно да заклучам, на едниот пишува:

NO NFC CN Version/Global Version: In Stock. Support Russian, Spanish, Portuguese, French, English and Chinese Now. More languages will be update later.

А на другиот:

CN Version: Support Russian, Spanish, Italian, French, German, English and Chinese now. More languages will be update later.

For Multi-language setting method, please contact our online customer service.

Global Version: Support Multi-language.

Значи и двата поддржуваат повеќе јазици?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.021
И мене ме интересира (сериозни одговори) дали има разлика меѓу глобалната и кинеската верзија во софтверот или нешто? Зошто е таа разлика во цена?

Од листинзиве не можам јасно да заклучам, на едниот пишува:

А на другиот:

Значи и двата поддржуваат повеќе јазици?
Со кинески ром телефоните се секогаш поефтини. Може да има ситни резлики и во хардвер (како NFC) но хардверски во суштина се истите телефони. Global ром најчесто има драстично помал број од кинески bloatware, многу поголема јазична подршка, додека кинескиот ром има само кинески и англиски јазик. Некогаш може прилично да се заштеди доколку се купи телефон со кинески ром (кој може да се води и под друго име како CC9) и да му се стави европски ром

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно