Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Шо се праи тука? Првпат гледам вакво нешто.
Aliexpress Standard Shipping.
Погледнете го атачментот 98606
Имаше погоре ваква ситуација еден член. Пиши му на продавачот и разбери се со него, се друго е нагаѓање.

Едит: касно видов дека веќе има мислења, невермајнд.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Друштво ај хелп да не скролам низ темава кој е по упатен у кратки црти шо значи ова:
Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to MK/SKP)

Дали тоа значи дека у два денеска летнало за македонија? и колку се чека у просек некој искуство ау? тееенкју :D

Delicon

user
10 јуни 2007
1.268
801
delicon.mk
Друштво ај хелп да не скролам низ темава кој е по упатен у кратки црти шо значи ова:
Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to MK/SKP)

Дали тоа значи дека у два денеска летнало за македонија? и колку се чека у просек некој искуство ау? тееенкју :D
Значи дека летнало, да.
Една недела се чека најмалку.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Во најдобрите времиња се случувало и тоа, но со оглед на кризата не би рекол дека ќе стигне за 1 недела.

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
E307FDEB-4087-4FAD-A014-F497004B8080.png 2B3C4024-A1A4-4761-BD50-7718A7D33B08.png E307FDEB-4087-4FAD-A014-F497004B8080.png Здраво
Дали ќе ми ги вратат парите рефунд?
земав мп3 плајер на блуетоотх,и не сака да се уклучи,блокира на лого welcome,му пишав на продавачот ми вика стави го да се напни,и кога е иск. Мп3 плајерот и го укл.во струја не покажува дека се пни.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Screenshot_3.jpg
Screenshot_4.jpg

Ова прв пат се случува, што мислите дали е скем да барам рефунд или да доплатам за ДХЛ? Вредноста на пратката е 20$

Delicon

user
10 јуни 2007
1.268
801
delicon.mk
Погледнете го атачментот 98701
Погледнете го атачментот 98702

Ова прв пат се случува, што мислите дали е скем да барам рефунд или да доплатам за ДХЛ? Вредноста на пратката е 20$
Они ти бараат да доплатиш уште пари, демек за шипинг, на тој линк.
На линкот пишува DHL но не значи дека со DHL ќе испратат. Таму може да стават што сакаат.
Битно е на оригиналниот линк што пишува, ама не мора да значи и дека така ќе го пратат.
Најверојатно пак ќе ти пратат преку Али стандард, освен ако не е некој скам, како шо кажа и ти.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Они ти бараат да доплатиш уште пари, демек за шипинг, на тој линк.
На линкот пишува DHL но не значи дека со DHL ќе испратат. Таму може да стават што сакаат.
Битно е на оригиналниот линк што пишува, ама не мора да значи и дека така ќе го пратат.
Најверојатно пак ќе ти пратат преку Али стандард, освен ако не е некој скам, како шо кажа и ти.

А според пораката ме условува, или доплати си шипинг или да ти вратиме пари, тоа значи дека може така да прави или мора да прати според таа пошта што сум ја одбрал во оригиналната уплата?

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
А според пораката ме условува, или доплати си шипинг или да ти вратиме пари, тоа значи дека може така да прави или мора да прати според таа пошта што сум ја одбрал во оригиналната уплата?
Инсистирај да ти испорача што си платил. Ако нејќе - све кецови шибни му да падне година. И готово

Delicon

user
10 јуни 2007
1.268
801
delicon.mk
Они треба да ти пратат тоа што си избрал, но не секогаш е така.
Јас пред некое време доплатив за Сингапурска и пак ми пратија преку Латвијска.

Едит: јас би ја откажал нарачката, ако има од каде да нарачаш друга.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Не му доплаќај ништо, ова му е шема „ако пројде - пројде“. Мора да ја испрати пратката согласно претходната нарачка. Ништо не се објаснувај, може и да го игнорираш во врска со ова. Ако не ти ја испрати пратката во предвидениот рок, автоматски ќе ти се вратат парите. Можно е и да ја испрати со лажно бројче, ама отом потом.

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
Гледам на али го намалиле buyer protection time на 75 дена.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
Гледам на али го намалиле buyer protection time на 75 дена.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk
Џабе, seller-ите сами си ги прошируват протекциите, и во последно време повеќе заштита е за нив, отколку за купувачите. Со години и години порачувам од Али, никогаш не сум имал проблем. Но, оваа година почнаа да зезат. Имав пратка што ја порачав во Ноев за Black Friday, и си пишуваше дека е стигната и испорачана во МКД, а јас не сум ја примил. Пробав со диспјут, продавачот предложи 0 рефанд, после Али настапи и предложи 0 денари назад. Потоа добив предупредување за Dispute Abuse, и ми одземаа поени ( од membership системот ) и сум прилично писд оф.

lggit

read-only
9 март 2021
30
5
Погледнете го атачментот 98694Погледнете го атачментот 98695Погледнете го атачментот 98694Здраво
Дали ќе ми ги вратат парите рефунд?
земав мп3 плајер на блуетоотх,и не сака да се уклучи,блокира на лого welcome,му пишав на продавачот ми вика стави го да се напни,и кога е иск. Мп3 плајерот и го укл.во струја не покажува дека се пни.
Приложи видео со компарација од друг уред додатно користи два power sources штекер и power bank.
Од 30+ нарачки до сега сум имал проблем со две нарачки едната не стигна а другата имаше сличен проблем како твојов.
Моето искуство со диспјут на Алиекспрес е ок биле фер,треба само уредно да објасниш и да го поткрепиш тоа со видео доказ.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно