Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ads на македонски портал

DJ_Shark

read-only
4 јануари 2011
2
0
Здраво,

Отвараме портал на македонски јазик па ме интересира дали некој има искуство со додавање на Ads (pay per click) и слично бидејќи AdSense не подржува македонски јазик.

Доколку некој има искуство со нешто друго, нека сподели.

Ви благодрам!

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.776
3.495
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Можете да ги пробате: https://easyplatform.com и http://adtradr.com/
Првите имаат канцеларија во Македонија и ги имам видено на повеќе македонски страни. Вторите имам видено само македнски реклами преку нив.

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61
Можете да ги пробате: EasyPlatform | Online advertising, pay-per-click, programmatic platform и AdTrader - Advertising Made Simple. Transparent. Actionable.
Првите имаат канцеларија во Македонија и ги имам видено на повеќе македонски страни. Вторите имам видено само македнски реклами преку нив.
Здраво на сите нескам да започнам нова тема.
Може некоја идеја да ми даде дали македонски реклами можат да се стават на веб-сајт (wordpress,blogspot), сакам да ставам во еден блогспот доменот ќе биде купен,доколку може другари да успее да ставам македоснки реклами ќе ви бидам благодарен :)

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Дечки пред да почнете со македонски трафик, треба да знаете дека тој носи доста ниска заработка односно 1000 прегледи носат 0.1 усд (не сум баш сигурен но одприлила е тука некаде беше заработката а неверувам да има пораснато) што значи дека со 10.000 прегледи носат 1 усд...

Бесплатен домен, големиве компании нема да ти одобрат...

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61
Дечки пред да почнете со македонски трафик, треба да знаете дека тој носи доста ниска заработка односно 1000 прегледи носат 0.1 усд (не сум баш сигурен но одприлила е тука некаде беше заработката а неверувам да има пораснато) што значи дека со 10.000 прегледи носат 1 усд...

hehheeheh ме киллна од 1000 прегледи адсенсе носи 6$. :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.466
11.537
Скопје
Биди по јасен, ништо не те разбрав?
Јас ќе ти појаснам.
@BlackOuttheWoRlD е активен во последно време, и цело време мисли дека он знае сѐ а всушност има многу дупки и погрешни сфаќања.
Во случајов, @BlackOuttheWoRlD не искористи интерпункција и затоа не можеш да го сфатиш.
Он исто така проба да протне некоја иронија/сарказам, демек си го „убил“ со доказ.
Сака да ти каже дека 1000 прегледи носат 6 долари. Што е тотална глупост.
Од ова се сфаќа дека он поима нема дека профитот од AdSense е различен во однос на тоа од која држава доаѓаат кликањата/прегледите.

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61
Јас ќе ти појаснам.
@BlackOuttheWoRlD е активен во последно време, и цело време мисли дека он знае сѐ а всушност има многу дупки и погрешни сфаќања.
Во случајов, @BlackOuttheWoRlD не искористи интерпункција и затоа не можеш да го сфатиш.
Он исто така проба да протне некоја иронија/сарказам, демек си го „убил“ со доказ.
Сака да ти каже дека 1000 прегледи носат 6 долари. Што е тотална глупост.
Од ова се сфаќа дека он поима нема дека профитот од AdSense е различен во однос на тоа од која држава доаѓаат кликањата/прегледите.
Незнам се ...
И на ден можеш да заробтиш повеќе 60eur. На website или youtube monetization.

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Незнам се ...
И на ден можеш да заробтиш повеќе 60eur. На website или youtube monetization.
Да да, имав јас еден познаник во Google Ireland ми кажуваше за овие работи но ете не сум го разбрал убаво... Извини, грешка сум бил за ова. :cry:

Martin Iks

read-only
Здраво,

Отвараме портал на македонски јазик па ме интересира дали некој има искуство со додавање на Ads (pay per click) и слично бидејќи AdSense не подржува македонски јазик.

Доколку некој има искуство со нешто друго, нека сподели.

Ви благодрам!
jas sum ekspert za monetiziranje na webstrana i kampanji, so potocno ti treba?

cpc to se gleda a ne impresions impresions ti e ekstra batali toa

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
и јас знам да кажам 20 години го работам тоа,покажи дека знаеш,прати слика да видам.
Доволно е да даде совет или споделување на знаење . Ја со тоа повеќе ќе верувам одклку слики и чуда. А вака само ист моабет врти на празно ко божем ние весла цицаме.

Canibalot

hello world
29 јуни 2016
87
100
Муабетов.

no-i-dontthinki-know-everything-buti-know-whatiknovw-and-i-23924908.png

O

Oliver!

Гостин
А, да се зафатите со некоја сериозна работа, па да правите 60 долари од саат наместо тоа? :)
Понекогаш излегува и помалку од 1000 кликови во саат време...

Без зафрканции.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
А, да се зафатите со некоја сериозна работа, па да правите 60 долари од саат наместо тоа? :)

Без зафрканции.
и ја сум за тоа, но имај на ум дена не секој може да прави 60 долари на саат (читај не секој е софтвер инженер), така да и ваквиот начин е по макотрпен али исплатлив, но моабетов не му место тука ќе избегаме офтопик.

Како и да е и јас истото го мислам како тебе, бидејќи тоа го работам.

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61

Без зафрканции.
Дојди да видиш,од вебсајт малку,повеќе од youtube.
Дали знае некој каде кожам да платам за 10к subscribes на yt ми требаат.
Доколку можете да ми помогнете ит другари да ми ставите по еден суб?

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Доста е офтопик, ако има нешто корисно да споделиме ако нема не пишувајте.

Еве погоре има експерт, мене ме интересира следново.

- Колку се заработува од Македонски трафик?

За дечкото со ЈТ, пиши ми ДМ...

Mao

user
5 јуни 2007
1.342
1.098
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Еве и јас сум заинтересиран да знам кој е најдобар начин да се монетизира македонски портал / трафик. И ќе ве молам без празни муабет и препуцаваљки, на темава ни требаат конструктивни одговори и издржливи докажани практики, без его-трипови јас можам ова, ја знам она, ја сум тоа. Најдобронамерно ви го кажувам, пошто гледам нови сте тука :)

• ми се допаѓа
Реакции: mkd
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно