Неможе да е универзална, така сите пишуваат, но има големи разлики. Прво noise cancellation микрофонот е на скроз друго место, ќе го покрие, а и ИР бластерот е разместен.е ова е веке нешто подруго. квалитетен материјал одлична изработка и унверзална за ноте 4 и ноте 4х
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
ИР можеш да приметиш на сликата горе десно има за ноте 4х а дупкта во средина е за ИР за ноте 4Неможе да е универзална, така сите пишуваат, но има големи разлики. Прво noise cancellation микрофонот е на скроз друго место, ќе го покрие, а и ИР бластерот е разместен.
Не видов дека се повеќе дупки за двата модела, така можеИР можеш да приметиш на сликата горе десно има за ноте 4х а дупкта во средина е за ИР за ноте 4
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
The device inside the box comes with a 5,15 inch display, it’s powered by a Snapdragon 835 SoC clocked at 2.45GHz along with 6GB of RAM and 128GB of storage. It packs a 30MPixels main camera with OIS and an 8MPixel selfie camera up front. According to the box, the device inside comes with a HUGE 4000 mAh battery, which is really big for a smartphone with a 5,15 inch display.
“lite” Xiaomi Mi 6 variant, equipped with a Snapdragon 835 SoC at an unknown clock speed (perhaps lower?). It comes with 3GB of RAM and 64GB of storage, a 12MPixel main camera and a 4MP ultra pixel sensor up front, like that of the Mi 5. Unfortunately this variant comes with a 3200 mAh battery, at least according to what the package says.
симни го претходниот билд и флешувај го наново. Направи си бекап од целиот телефон.
П.с: Зошто не читаш ченџлог пред да надоградиш? Си беше наведено дека иконите ке се сменат во тој билд.
Во ЕУ ромот ги вративме старите, овие со бело позади се лоши. Но јас не користам дифолт икони така да не сум ги ни приметил.Прочитав, ама немаше слика како ќе изгледаат иконите за да одлучам дали ќе менувам или не. Всушност, UPGRADE на софтверот на уредот го сфаќам како подобрување, што во делот на иконите во овој случај мислам дека не е. Ќе рече некој дека тоа е вкус и за вкусови не се расправа, ама личи на недоработена и неквалитетно изработена работа. Сега мене иконите (сликите) од програмите ми се мали, невкусно контрастно вметнати во бел правоаголник и ми личат на outline фонт од CorelDraw!. Дополнително - фирмите производители на софтвер ангажираат дизајнерски куќи за да им го креираат лого-то. Јас, како корисник на тој софтвер, сум навикнат на нивната икона и лесна ми е за наоѓање. Сега поголем дел од иконите ми се слични и треба да внимавам што активирам...
Пробав да деинсталирам програм со изменета икона и повторно да го инсталирам. Ја става „новата“ икона. Значи дека на тој начин не ќе може.
Освен овој предлог за враќање назад на верзијата на софтверот, дали може да се заменат само иконите (сликите на програмите) без да се менува софтвер, без да се прави downgrade? Мора некаде да има некоја опција, затоа што сите програми не дозволуваат да им се заменат иконите и си остануваат старите, да не кажам дека сите икони од миуи се останати исти. Ем башка иконите во нотификациите (горниот ред на екранот) се речиси сите исти и нема ефект од нивното известување.
Абе ништо нема да му фали за пониска цена, така секогаш било кај Ми. А од друга страна имаш со 6/256 а сега и 8/256 ГБ рам, па бирај милеСамо бренд како Xiaomi, може да стави 3гб рам у телефон од 2017, кој воедно има S835. Ако ова е вистина, нека пакуваат куферите.
Во ЕУ ромот ги вративме старите, овие со бело позади се лоши. Но јас не користам дифолт икони така да не сум ги ни приметил.
Sent from my MI 5s
Незнам дали ќе ги вратат, но најлесно симни си тема некоја, и стара дифолтна можеш, и смени ги само иконите. А за ЕУ билд ако се префрлиш, само боље ќе ти бидеНа овој телефон е инсталиран софтвер во Хај кога е купен во јули лани. Правени се неделни updates преку OTA.
Кои ми се опциите?
Дали има сознанија дека во Global ROM ќе се враќаат иконите назад и кога ќе биде тоа?
Или да преминам на EU bild?
Што добивам (освен иконите) а што губам со менување на Глобаl во ЕУ ром?
Благодарам за одговорите!
А да прокоментираш тоа дека 90% од самсунзите произведени во 2017-та се со 2 или 3 гб рам ? и тоа телефони од 20к. Имаш нешто да додадеш на ова ?Само бренд како Xiaomi, може да стави 3гб рам у телефон од 2017, кој воедно има S835. Ако ова е вистина, нека пакуваат куферите.
Незнам дали ќе ги вратат, но најлесно симни си тема некоја, и стара дифолтна можеш, и смени ги само иконите. А за ЕУ билд ако се префрлиш, само боље ќе ти биде
Инаку ти имаш Глобал официјален ром.
Sent from my MI 5s
ЕУ ромот е основа за тој глобал, е максимално оптимизиран и нормално има Гугл. Разликата е што ќе треба сам да си симнеш тој .зип фалј што го постирам јас како неделен или стабилен билд, и да го одбреше во Updater апликацијата, сам ќе се инсталира.Ете одговор... Фала.
Старата дифолтна тема се однесува на иконите само на миуи иконите или на сите? Оти миуи иконите не се сменети со овој проблем што настана...
А ако се префрлам од глобал на еу... губам ОТА updates и google софтвер... друго што губам? А што добивам? (освен занимација да се врзувам со жица за update...)
Па апаратот е купен од официјално место со официјален софтвер (hi.mk)... До сега не сум пишувал ништо во темава, оти немало потреба, се си функционирало како што треба, освен што некој си играше со бактеријата и наместо да трае... она се трошеше експресно. Многумина реагираа, па не видов потреба и јас да џавгам. Ама за овој проблем со иконите, никој до сега не реагираше, пааа.... еве го муабетов.
Екипо здраво и тука..
Имам Редми 2 веќе година и фазла и сум супер задоволен од него.. ама уште некое време и планирам да го мењам, за нешто појако од истата марка
3 прашања:
* Од ваше искуство, колку да му тражам кога ќе го огласувам? (супер зачуван е, како напомена)
* Во ранг до 15к, што би ми препорачале од Mi моделите?
* И за крај, дали искрено вреди да го земам од дечките од hi.mk, или да си го порачам избраниот модел од AliExpress (како што направив со редми 2-ката)
Незнам зошто толку се палете на повеќе рам божем телефонот го користете за видео графичка обработка, програмирање и триста чуда...4 GB се препорачани за мазно Андроид искуство, но и 3 гб се сосема доволни за мултитаскинг. Ова од искуство, бидејки сменив 2 телефони со 3 гб рам за една година. Тесното грло нема да биде рамот, туку процесорот, кој што во таа верзија ке биде сд835, така да за нешто пониска цена од про моделот, ова е очекувано и не е чудно. Ако си сакаш посилно нешто ,плати си за 4гб рам , барем тоа е лесно.
Ај прочитај го мојот пост што имам напишано.Незнам зошто толку се палете на повеќе рам божем телефонот го користете за видео графичка обработка, програмирање и триста чуда...
Јас мојот 3s што го имам е со 3GB рам и до сега секогаш си одел така мазно без сецкања и такви глупости...
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден