Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуство со нептун

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Купив лаптоп делл 5767 мислам дека беше девојката што продаваше го птвори види дали е изгребан и потпиши се ја прашувам а ако не работи? Тоа има гаранција значи купуваш лото ливче ок се потпишав. Утревечер го уклучувам формат драјвери и при рестарт гледам
3e08e7e5433f157a4e3d6eb23c23b4ab.jpg

backlight bleed пробувам со драјвери за графичка рестарт други позадини тоа е им пишувам на ИТД увозник за делл треба да го однесам добро го однесов и чекав 30 дена: порачани се ќе има други модели ке си бираш друг или истиот на царина се и на крај оп нема такви модели оди во нептун да си земеш друг.
Таму иде шефот земи си друг модел ама осигурување губиш зошто тоа е поврзано а што ако пак истиот проблем го има пошто нивни вработен ми уклучи ист со таков беклајт блид и ми вика ако се сите ја ке ги вратам во ИТД и не си земав ај да размислам. После 2 недели одам асус да земам ама документите за осигурањето на стариот ги барам назад и оп во 20:00 uniqa mk им одобрува да ми го сторнираат осигурањето со доплата од 200 ден дека асусот поскап.
Ок се сложив доплатив си дојдов дома пак после24 часа да земе собна температура го уклучувам пак има backlight bleed
Совет да терам вака или да седам уште месец на iphon?

А дечкото со скалпер ја отвара веќе исечената бандерола на асусот на метро од мене

Ако го јадеш

Горниот дел
2001dad0d98578a505960f0ef13bb88d.jpg

сите така работат у мк

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Класа Ш. Овие ако не се рифербушед увезени, и се џиткаат кај нас како нови ете. Пошо кај нас нема закони, вакви дубари поминуваат.

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
За ипхони знам дека се праи тоа ама не ми текна за на лаптоп.
За парите не знам на кредит е земен

Не е многу како делл-от . али ново е не би требало тоа е поентата

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
На времето само КупиЛаптоп шиткаа рифрбишд лаптопи, ама еве го мојов скоро 7 години е стар и мука си нема.

Иначе за ваква ствар парите назад и барај друго чаре.

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Мене ми продадоа удрен фрижидер. Набиен. Го рекламирав, ми донесоа друг, и тој беше набиен ама помалку. Купив магнети и го решив проблемот за да не им се на.бам инспекции ујп и пазарна и да изгубам нерви. Шефот на продавница ми рече дека најверојатно и трет да ми донесат најверојатно ќе биде набиен. Читај- цела пратка се такви и затоа се со намалена цена.

Производите на акција им се сомнителен квалитет.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.045
1.128
Куманово
На времето само КупиЛаптоп шиткаа рифрбишд лаптопи, ама еве го мојов скоро 7 години е стар и мука си нема.

Иначе за ваква ствар парите назад и барај друго чаре.

офф : купилаптоп :cool: исто 7ма година мојот се погоди, на другар ми не, после 4та имаше мртви пиксели, батерија капут (ист модел), изгледа има разлика од порано рефрбишд и сегашни колку траат :D:D едно отварање на кутијата

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Купив лаптоп делл 5767 мислам дека беше девојката што продаваше го птвори види дали е изгребан и потпиши се ја прашувам а ако не работи? Тоа има гаранција значи купуваш лото ливче ок се потпишав. Утревечер го уклучувам формат драјвери и при рестарт гледам
3e08e7e5433f157a4e3d6eb23c23b4ab.jpg

backlight bleed пробувам со драјвери за графичка рестарт други позадини тоа е им пишувам на ИТД увозник за делл треба да го однесам добро го однесов и чекав 30 дена: порачани се ќе има други модели ке си бираш друг или истиот на царина се и на крај оп нема такви модели оди во нептун да си земеш друг.
Таму иде шефот земи си друг модел ама осигурување губиш зошто тоа е поврзано а што ако пак истиот проблем го има пошто нивни вработен ми уклучи ист со таков беклајт блид и ми вика ако се сите ја ке ги вратам во ИТД и не си земав ај да размислам. После 2 недели одам асус да земам ама документите за осигурањето на стариот ги барам назад и оп во 20:00 uniqa mk им одобрува да ми го сторнираат осигурањето со доплата од 200 ден дека асусот поскап.
Ок се сложив доплатив си дојдов дома пак после24 часа да земе собна температура го уклучувам пак има backlight bleed
Совет да терам вака или да седам уште месец на iphon?

А дечкото со скалпер ја отвара веќе исечената бандерола на асусот на метро од мене

Ако го јадеш

Горниот дел
2001dad0d98578a505960f0ef13bb88d.jpg

сите така работат у мк
Ова е неприфатливо, се враќа назад и парите да си ги бараш.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
пари назад подитно. незнам колку е точно но братучед ми спомена дека нептун станал официјален импортер за асус.
Ништо чудно, одеднаш ги снема и сите модели на асус од страната на амц и неколку од сетец, па наздравје болни асус лаптопи во иднина.
Јас си земав на време изгледа, пред да дојдат болниве

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
пари назад подитно. незнам колку е точно но братучед ми спомена дека нептун станал официјален импортер за асус.
Ништо чудно, одеднаш ги снема и сите модели на асус од страната на амц и неколку од сетец, па наздравје болни асус лаптопи во иднина.
Јас си земав на време изгледа, пред да дојдат болниве

Така е
Они се увозници
Но по се изгледа кај нас се носи чкарт само

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Парите назад и во никој случај не прифаќај ништо друго,ова е веќе срамота и болно искрено,знаеме сите како ги печалиме парите,и ова не смее да се дозволи.

Ама се додека сме меки и ај греота е бе да викаме ујп,ај бе греота е да не ги тужиме долга процедура е,кој ке се бавта по судови,па трошкови,епа затоа ке не дупат со вакви гомна што ни ги продаваат.

Да се свести народот и да почне да тужи и да мава по џеб на фирмите,да видите како одма ке се свестат газдите и ке ги фрлат сите ѓубриња од нивните продавници.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Asus лаптопите одсекогаш биле чкарт, не е нешо ново ова. Само тебе ти де погодил рифербушед чкарт.

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Парите назад и во никој случај не прифаќај ништо друго,ова е веќе срамота и болно искрено,знаеме сите како ги печалиме парите,и ова не смее да се дозволи.

Ама се додека сме меки и ај греота е бе да викаме ујп,ај бе греота е да не ги тужиме долга процедура е,кој ке се бавта по судови,па трошкови,епа затоа ке не дупат со вакви гомна што ни ги продаваат.

Да се свести народот и да почне да тужи и да мава по џеб на фирмите,да видите како одма ке се свестат газдите и ке ги фрлат сите ѓубриња од нивните продавници.
Малце надвор од темава, ама со УЈП и Пазарна можеш комотно да се сликаш. Имав проблем со една туристичка агенција, пријавивме на двете места, им пуштија инспекции и на крај пак искочи дека агенцијата е во право. Само најди си чоек во некоја продавница за ИТ опрема и бела техника и преку него купувај. Друго чаре нема.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Малце надвор од темава, ама со УЈП и Пазарна можеш комотно да се сликаш. Имав проблем со една туристичка агенција, пријавивме на двете места, им пуштија инспекции и на крај пак искочи дека агенцијата е во право. Само најди си чоек во некоја продавница за ИТ опрема и бела техника и преку него купувај. Друго чаре нема.
А што правиме ако некој нема човек?до кога ке ги трпиме овие срања?до кога ке си играат со наши пари?

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
А што правиме ако некој нема човек?до кога ке ги трпиме овие срања?до кога ке си играат со наши пари?
Во земја во која огромен дел од населението е технолошки заостанато така стојат работите. Продава чкарт роба, ги убедува купувачите дека тоа е добар производ и дека треба да функционира како што функционира, а они му веруваат и после 3 години повторно го купуваат истиот производ од кај него. Се надевам мене дека уште долго ќе ме служи лаптопов, пошто ако рикне ни јас немам од кај да купам и најверојатно ќе барам чаре преку пријатели или роднини или пак ќе земам од странство макар немал гаранција.

dastan

read-only
27 јануари 2017
35
36
јас со нептун имам непријатно искуство ( а сум купил доста апарати од кај нив ), само јас со комбиниран фрижидер, по една година користење се скина гумата на вратата, се јавувам во сервис уште таму г-ѓата ми вика дека ако сме ја скинале ние гаранцијата не важи, ама кој друг може да ја скине освен нас она не ја отвара вратата.
По една недела дојде сервисер да ја поправа и он истата приказна по моја реакција дека се работи за неквалитет само ја сликаше и ми рече дека ќе ме побара но ни се јави и ништо, друго кога му реков да ја замени и јас да си платам он немаше ни гума сонего на располагање и си остана се така, купив машинка за шишање само проблеми и сонејзе заглавува...
а дека и другиве не се подобри тврдам - незнам што ќе се прави,
купив лаптоп од амц и ми пукна пластиката позади екранот над местото каде што се затвора но не сум рекламирал само нервози ќе треба да тргам одма стручњациве ќе кажат ти паднал си го чукнал...,
ТВ-то од трета фирма само што помина гаранцијата прегоре позадинското светло, за маливе кујнски апарати да не правам млабет моли господ да ти се погоди сум купувал и брендови и нонаме сите е исти .!.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Јас пред можеби 2 години земав вага за мерење од Сетек и неколку пати се мерам и ми покажува се различно. Застани еднаш, втор пат покажува дека сум послаб а трет пат подебел. (Не) бренд ST. Потоа еве до ден денес на старата од бивша Југославија се мерам.

Arioth

hello world
2 април 2011
262
327
Јас пред можеби 2 години земав вага за мерење од Сетек и неколку пати се мерам и ми покажува се различно. Застани еднаш, втор пат покажува дека сум послаб а трет пат подебел. (Не) бренд ST. Потоа еве до ден денес на старата од бивша Југославија се мерам.
Нa неa си тaмaн!?

Испратено од LG-D320 преку IT.mk форум апликација

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Свесни сте дека не мора да е refurbished лаптоп за да има backlight bleed, така? Како некои ловци на вештерки сте со темиве за 'искуства' со продавнициве. Нептун не ги поштувам многу заради фактот што знам дека лошо ги третираат вработените НО факт е дека нема подобра продавница за бела техника во земјава. Да, секогаш може подобро, меѓутоа реалноста е дека е ова македонски пазар, и ко за таков, Нептун е солидна продавница со добра понуда.

И муабети и дедукции од типот на 'шефот ми кажа дека и другиот може да е набиен' па ти после тоа го сваќаш и шириш како 'целата роба е со сомнителен квалитет' немаат место на ит форум, just sayin'.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно