Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Google Pixel

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
143.8 x 69.5 x 8.6 mm (5.66 x 2.74 x 0.34 in) 143 g (5.04 oz)
Димензии и тежина- Супер што е 5инчен, но дебелина од 8.6мм...
8.6 е најдебелата димензија најгоре кај камерата, надолу е се потенок. Ова е многу добро изведено од аспект на ергономија бидејќи баш таму кај што го држиш телефонот е најтенок.
Jur2Lpu.jpg

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
8.6 е најдебелата димензија најгоре кај камерата, надолу е се потенок. Ова е многу добро изведено од аспект на ергономија бидејќи баш таму кај што го држиш телефонот е најтенок.
Jur2Lpu.jpg
Добра информација, ако е така онда се јаде.

CeeTour

hello world
18 септември 2014
127
135
Skopje

Дeчки да не ги кривиме ХТЦ, телефонов е целосно дизајниран и произведен од страна на Гугл. Браво момци. Копирање шит дизајн ала ајфон, без стерео, рамки, цената. :rolleyes: Камерата и Ванила искуството нема да ги дополнат овие мани...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не мене ми е многу смешно некој да верува толку на нешто што се објавува на Јутјуб. Тоа е ко овие што веруваат се што ќе кажат на нашиве ТВ.

Треба да сфатите дека за да прдне Ким Кардашијан во кафич, и даваат по 50000 долари, а мислите дека некоја огромна компанија (како Гугл, Самсунг, Apple) на која и зависи бизнисот од тоа, нема начини да влијае врз рецензентите? Се што гледате ова и што им верувате слепо е КУПЕНО! Некогаш од самите компании кои се рецензираат, некогаш од конкуренција, ама бидете сигурни дека ништо тука нема неутрално и објективно.

Еве кај нас, ниеден портал и медиум, тука вклучувајќи ги и технолошките медиуми, емисии и портали, не се осмелува да објави некој напис за поскапувањето на операторските услуги кај нас. Зошто?

hint>banners

Влијание нема никакво, до сега сите мани ги спомнувала, па така дури и ако имаат влијание на неа, тоа не се рефлектира на рецензиите, ама ете пошто не ја пратиш нити неа, нити рецензиите на pocketnow за камери, можеш само да претпоставуаш дека се исти како другите. Ова ти е како да ти кажам, едно 3x полоша верзија на вашите тврдења дека мора да имаш нешто за да знаеш, на кратко пушти ја нејзината рецензија на 7+ и види зошто ја цениме.

П.С. Ерика сама ги купува телефоните.

Хехе абе ако каже Ерика да ги фрламе во Вардар телефоните што ќе праиме?

Фрламе.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.071
14.170
Дечки ве замолувам да не ја претвараме и оваа дискусија во flame war. Жалосно е цело време да се расправаме за телефони на ИТ форум каде има уште многу што да се пишува. И оставете споредби ајфон - гугл. Оваа тема е за пикселот на гугл. За ајфони имаме други теми.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Замолувам да се врати постот којшто се мачев да го пишувам за да се види за каков безобразен манипулант се работи.
Или барем делот кајшто го замолувам да не ме замара повеќе, за да го прочита барем тоа.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кој е бе тој латас, знае ли он кој е крале?
Ете Ерика и егзотична спонзоруша ја направија. Што и требаше да ги кажува мааните на ипхонињата

Sent from my Nexus 5

Уствари видеото горе е само фалење за iPhone-от, нидна мана не кажа.

DisplayMate излезе со нови податоци според кои екранот на iPhone 7 е најдобриот LCD екран во историјата на мобилните телефони, при тоа рушејќи и бројни рекорди од сите сегменти на дисплеи. Според нивната детална анализа, екранот има срушено многу рекорди во областа која ја истражуваат:

DisplayMate објавува и дека новиот дисплеј го има новиот широк DCI-P3 color gamut како и новите 4K UHD телевизори, со што можат прецизно да го емитуваат секој 4K тв или видео сигнал. Бидејќи iPhone 7 има ретина екран, објавува DisplayMate, не му е потребна и 4K резолуција, бидејќи сликата веќе изгледа совршено остра во нормалните агли на гледање.

Од DisplayMate изразуваат и зачуденост зошто Apple не го рекламирале многу повеќе натпросечниот дисплеј, кога тој тоа го заслужува.

Затоа сите овие видови на субјективни „мислења“, платени колумни, итн., како и онлајн анкети, ги виткам у едно хартивче и ги фрлам у канта. Знам колку е се тоа провидно и наместено.

:)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
DisplayMate се бави со научно истражување, не со „ми се чини“ или „ми изгледа“ рецензии.

А како знаеш дека крајниот резултат е реален а не потплатен?

Eрика врши мерања со научно истражување исто така - користи колоримтери/калибратори за дисплеј. Исто така и сите рецензии кои ги рачунам за валидни користат такви тестирања, токму тоа е и поентата на издвојување на неколку рецензери/страни од 100-ци кои ги има на YT.

Erica
PocketNow (Juan)
Ars Technica
Anandtech
Android Central
Android Police

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Кој е бе тој DisplayMate, знае ли он кој е крале?
Ерика ја пратам сто години и баш како што кажа псај, користи калибратори за дисплеј и слични алатки и уооооопште не е пристрасна.
А уште помалку егзотична спонзоруша хаха

Sent from my Nexus 5

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Многу е лесно да се класифицира било кој ако не го пратиш, да се каже дека ерика не е доволно стручна или дека не користи стручни методи е смешно. Број 1 рецензер на телефони е (за видеа) а за деталност на Anandtech им нема рамни, мада таму Apple има прсти вмешано па според МЕНЕ Apple уреди т.е. рецензиите на истите не ми се меродавни, барем не додека не го сменат Џошуа Хо, и не ја сменат методологијата на тестирање, google octane.....Kraken....LOL.

Да не отидеше Anand да работи за Apple ќе им верував, вака за се се ок, али за Apple уреди nope.
Има само една анкета пред која и боговите (па и Ерика) молчат: а анкетата се спроведува со новчаникот. Таму и само таму се крие вистината за секој производ - кој ќе го купи, колку ќе го плати, и колкумина ќе го купат. Се друго не признавам за релевантно, освен ете вака за кооперациски муабети доцна во ноќта да имаме занимации :)

Дали ова значи дека продажбата на уреди е ултимативна мерка за квалитет на одреден уред/или што и да е?

Последна промена:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Дали ова значи дека продажбата на уреди е ултимативна мерка за квалитет на одреден уред/или што и да е?

Само тоа е мерка, точно. Сите може да си правиме бајрам на паметот колку сакаме, да пуштаме јутјуб видеа и рецензии, ама кога ќе дојдеме во продавницата таму каде што не удира по џебот, таму мора да го дадеш гласот за тоа во кое навистина веруваш. Ако бидеш измамен, сигурно нема да гласаш пак, и пак, и пак, и пак. Нема да кажуваш на другите и тие да гласаат пак, и така натаму. Економската логика е единствена која е валидна, се друго е гола вода, со оглед дека само таму човекот дава некоја „жртва“ за да го поседува тоа во кое е убеден дека му треба. Исто важи и за бизнис заедницата, образованието, науката итн., - кои никогаш не би избрале производ кој би ги уназадил.

Токму пропаста на Нокиа и Блекбери (кои добиваат одлични рецензии цело време) е најдобриот доказ за ова што го говорам. Потрошувачите се немилосрден глас на квалитетот и неквалитетот.

п.с. Се разбира со оглед дека голем дел од телефоните се субвенционирани, имаме мало изместување на оваа логика, па треба да се одвои сегментот на подарени телефони (од оператори) и оние за кои луѓето навистина даваат пари.

А како знаеш дека крајниот резултат е реален а не потплатен?

Затоа што научни податоци можат лесно да бидат демантирани.

А информации од типот „некогаш ми рипа фрејм“ хаха, е ај оди тоа потврди го или демантирај го. Субјективизам до максимум.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
@krale , гледам се палиш ко тинејџерка :) како шо спомна псај, од едно гледање на едно видео, неможеш да дознаеш дали е меродавен рецензентот или не. тоа е ФАКТ, а псај ги разбира убаво работите да знае дали ерика ја бива или не (тоа шо е егзотична и сексилава е небитно тука). има причина шо ја следи, и имаат тежина неговите зборови.

друга работа, лесно е да седиш настрана, да ги плукаш сите рецензенти (некои со право, некои без апсолутно никакво право), и да се потпираш на видеа, рецензии, и незнам какви ти написи шо ти идат во прилог, а од друга страна да кажуваш дека не треба да се верува ама ич во такви работи? контрадикторен си сам на себеси.

незнам кој го спомна dxOMark, и сеа не ви бил меродавен, пошто бил пристрасен и не биле точни резултатите, поткупен од гугл мугл пошто не ви одговараат резултатите.

и пак ќе се навратам на тебе, крале, ако зборуваш на таа тема, зборувај САМО за таа тема, а не во секоја манџа да мешаш епл и муабети од друга тема. вака само непотребно пробуваш да ескалира ситуацијата, суптилно и пасивно-агресивно, за на крај да ги накривиш другите дека се фенбојчиња.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Токму пропаста на Нокиа и Блекбери (кои добиваат одлични рецензии цело време) е најдобриот доказ за ова што го говорам. Потрошувачите се немилосрден глас на квалитетот и неквалитетот
По таа логика нокиа пропадна зашто произведуваше неквалитетни телефони, што е апсурдно. Сите знаеме дека нокиа пропадна зашто не одржа чекор со промените на пазарот.

Кога се збори за одредена компонента на телефонот (камера, дисплеј...) просечниот корисник не може да процени и да биде „немилосрден глас на квалитетот и неквалитетот“. Кога имаш прецизни инструменти и дадена методологија и се што е потребно да се утврди дали 4 е поголемо од 3, тоа веќе не е прашање на мислење и општ консензус. Се работи за факти.

Башка што потрошувачот ја базира својата одлука на повеќе фактори, не само квалитет. Колкумина купуваат Apple производи зашто сакаат статусен симбол, зашто не се многу снаодливи со технологија, а ова им изгледа поедноставно и многу други причини зашто квалитетот не е секогаш пресуден фактор.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Само тоа е мерка, точно. Сите може да си правиме бајрам на паметот колку сакаме, да пуштаме јутјуб видеа и рецензии, ама кога ќе дојдеме во продавницата таму каде што не удира по џебот, таму мора да го дадеш гласот за тоа во кое навистина веруваш. Ако бидеш измамен, сигурно нема да гласаш пак, и пак, и пак, и пак. Нема да кажуваш на другите и тие да гласаат пак, и така натаму. Економската логика е единствена која е валидна, се друго е гола вода, со оглед дека само таму човекот дава некоја „жртва“ за да го поседува тоа во кое е убеден дека му треба. Исто важи и за бизнис заедницата, образованието, науката итн., - кои никогаш не би избрале производ кој би ги уназадил.

Токму пропаста на Нокиа и Блекбери (кои добиваат одлични рецензии цело време) е најдобриот доказ за ова што го говорам. Потрошувачите се немилосрден глас на квалитетот и неквалитетот.

п.с. Се разбира со оглед дека голем дел од телефоните се субвенционирани, имаме мало изместување на оваа логика, па треба да се одвои сегментот на подарени телефони (од оператори) и оние за кои луѓето навистина даваат пари.

Затоа што научни податоци можат лесно да бидат демантирани.

А информации од типот „некогаш ми рипа фрејм“ хаха, е ај оди тоа потврди го или демантирај го. Субјективизам до максимум.

Displaymate користат нивни AKA топла вода научни мерни единици, jncd, наместо <Δ како и 99% од рецензерите на дисплеи, така да нити дисплеј мејт се некоја ултимативна страна за тестови за дисплеј нити се толку добри како што мислите. Иако одредени мерења им се сосема валидни.

Нема потреба од хипстерски обиди за измислување/користење на нови мерни едници. Иначе еве ти најпродавани албуми,

d5015f20af334c1eb7b5792064bbb9fa.png

Шанаја Твејн е подобра од Лед и Мајкл, right? само игнорантен корисник би рекол дека квалитетот е пред маркетингот кога се работи за било каква продажба. Ова го зборам за просечен корисник, не за тие што си ја вршат работата пред купување.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Бела предна страна,

14e80w8.gif

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
https://m.youtube.com/user/EricaRyane? Еве како пее Ерика ако некој го занима :)

Инаку мое непопуларно мислење е дека Pixel XL е/ќе биде најдобар андроид телефон. Очекувам софтвер/поддршка подобра од на nexus, очекувам камера за нијанса подобра пд 6P, ама многу побрза. Штета за некои компромиси како моно аудио и "мал" екран. Ма секој телефон нешто му фали, јбг.

Цената на сите нови флегшипови е голема па ни тука не гледам проблем, а другите најдобро да не ги коментирам, имам лошо мислење за сите производители генерално.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно