Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Нокиата е 6 инчи што е доста поголем за разлика од с3. И двата телефони се тука некаде со цена мислам (можда нешто поскап е лумиата) и во перформанси, на хартија.
Јас би препорачал да ни кажеш до која сума планираш да потрошиш за телефон па да знаеме што да понудиме.

Лично, не би ги избрал ни тој ни тој.

Amy87

read-only
28 октомври 2011
41
11
@StalkeR
Преку фирма со доплата до кај 10 000 и двата се тука некаде. Во потесен избор ми влезе и Huawei P8 lite (кој е поефтин), ама некако нови ми се, незнам никој што има Huawei. А кој би го одбрал ти? Еве и вон овие?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.653
Колку пари би бил unlock на iPhone 6 заклучен на MTS Canada, и дали може да работи на T-Mobile со x/r - sim ?

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Се двоумам помеѓу Samsung Galaxy S III и Nokia Lumia 1320. Знам... различни опеативни системи, ми имаат кажано зависи кој ми одговара повеќе... Сеедно ми е кој оперативен систем ќе биде. Се додека функционирањето е глатко. До сега не сум имала windows телефон, ама баш сакам да пробам. Од друга страна, ми имаат зборено многу дека Самсунгов е добар иако е прастар веќе (2012)... Би сакала да ми пише и некој што користел windows. Малку помош, да се одлучам :)
Малку да кажам , самсунг С3 веќе е антика со време ќе ти кочи поради најновите апликации за најнов андроид затоа батали,а Нокиа Лумиа малку е стар бидејќи името Нокиа веќе е исфрлена и сега се користи името Microsoft Lumia ,е сега за Виндоусот е брз,глатко се движи без заебанции освен зависи од апликациите што е многу ретко се случи,а третото П8 лајт подобро земи ја само П8 без лајт оти лајт тоа е нешто како мини верзија ,а софтверот Miui базиран од андроид значи софтверот нешто слично како кај ајфон iOS оперативен систем и тоа е глатко и брз без заебанции . И на крај види некои четврт избор па ќе ви помогнеме :)

Amy87

read-only
28 октомври 2011
41
11
Малку да кажам , самсунг С3 веќе е антика со време ќе ти кочи поради најновите апликации за најнов андроид затоа батали,а Нокиа Лумиа малку е стар бидејќи името Нокиа веќе е исфрлена и сега се користи името Microsoft Lumia ,е сега за Виндоусот е брз,глатко се движи без заебанции освен зависи од апликациите што е многу ретко се случи,а третото П8 лајт подобро земи ја само П8 без лајт оти лајт тоа е нешто како мини верзија ,а софтверот Miui базиран од андроид значи софтверот нешто слично како кај ајфон iOS оперативен систем и тоа е глатко и брз без заебанции . И на крај види некои четврт избор па ќе ви помогнеме :)
Откако разгледав подобро И се насочив кон понови модели, сега имам сосема други три помеѓу кои се мислам - Sony Xperia T3, LG G3 S или Alcatel Idol 3. Сум имала Sony 3 пати до сега и многу ги сакам, но и Alcatelot ме влече поради примамливите опции, а пониската цена. Ме интересира мислење. :)

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Откако разгледав подобро И се насочив кон понови модели, сега имам сосема други три помеѓу кои се мислам - Sony Xperia T3, LG G3 S или Alcatel Idol 3. Сум имала Sony 3 пати до сега и многу ги сакам, но и Alcatelot ме влече поради примамливите опции, а пониската цена. Ме интересира мислење. :)
Alcatel Idol 3, уште подобро ако е моделот со 5.5 инчи екран. Далеку подобар избор отколку другите два.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Се двоумам помеѓу Samsung Galaxy S III и Nokia Lumia 1320. Знам... различни опеативни системи, ми имаат кажано зависи кој ми одговара повеќе... Сеедно ми е кој оперативен систем ќе биде. Се додека функционирањето е глатко. До сега не сум имала windows телефон, ама баш сакам да пробам. Од друга страна, ми имаат зборено многу дека Самсунгов е добар иако е прастар веќе (2012)... Би сакала да ми пише и некој што користел windows. Малку помош, да се одлучам :)
Не се двоуми ко девојче, земи Lumia!

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас сепак останувам на П8 лите. Или од тие другите, г3с. Супер телефонче истотака.

Amy87

read-only
28 октомври 2011
41
11
Имам телефон Sony Xperia М2, и ми е најубав и презадоволна сум од се во него. Но откако го купив имам проблем со микрофонот - луѓето ме слушаат исецкано, и својот глас си го слушаат дупло. Неможе да се разговара нормално воопшто. Го носев на сервис додека имаше гаранција, двапати ми го враќаа непоправен. Сега имам шанса од фирма да земам нов, ама не ни сакам, не ми е ќеф... Сакам да го поправам овој кој го имам. Знам дека неможе само од муабет да се каже, но дали знаете дали се заменува микрофон во таков телефон, колку би чинело, дали има шанси да се поправи?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Имам телефон Sony Xperia М2, и ми е најубав и презадоволна сум од се во него. Но откако го купив имам проблем со микрофонот - луѓето ме слушаат исецкано, и својот глас си го слушаат дупло. Неможе да се разговара нормално воопшто. Го носев на сервис додека имаше гаранција, двапати ми го враќаа непоправен. Сега имам шанса од фирма да земам нов, ама не ни сакам, не ми е ќеф... Сакам да го поправам овој кој го имам. Знам дека неможе само од муабет да се каже, но дали знаете дали се заменува микрофон во таков телефон, колку би чинело, дали има шанси да се поправи?
Сервисот е 500-700 ден за микрофонот, повеќе не. Но може и да не е до тоа. Дали си пробала со друга картичка? Може и да е слотот за сим картичката исто така. Треба некој стручен да го прегледа убаво..

Amy87

read-only
28 октомври 2011
41
11
Сервисот е 500-700 ден за микрофонот, повеќе не. Но може и да не е до тоа. Дали си пробала со друга картичка? Може и да е слотот за сим картичката исто така. Треба некој стручен да го прегледа убаво..
Немам друга микро картица, инаку би пробала. Но ако е до слотот, веројатно и јас не би ги слушала добро луѓето од другата страна, а јас ги слушам. Може да ми предложиш мобилара? Пиши ми ЛП ако сакаш.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Немам друга микро картица, инаку би пробала. Но ако е до слотот, веројатно и јас не би ги слушала добро луѓето од другата страна, а јас ги слушам. Може да ми предложиш мобилара? Пиши ми ЛП ако сакаш.
Не, може приемот да е добар а конекцијата да е проблем во една насока.. Ќе ти пишам каде може да пробаш.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
За м2-ката уште кога излезе знам дека имаше проблеми со микрофонот, многу луѓе се жалеа.

everest

hello world
24 март 2009
293
28
Го имам DOOGEE COLLO3 DG110. Не ми функционира мобилниов припејд интернет од ONE. Преку wifi се е во ред.
Работеше нормално додека не направив Factory Data reset (поради проблем со камерата).
Тел. е со две сим. картички, не знам дали е поради ова, со менување на местата на картичките ништо не се менува.
Користам Android 4.2.2

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
Го имам DOOGEE COLLO3 DG110. Не ми функционира мобилниов припејд интернет од ONE. Преку wifi се е во ред.
Работеше нормално додека не направив Factory Data reset (поради проблем со камерата).
Тел. е со две сим. картички, не знам дали е поради ова, со менување на местата на картичките ништо не се менува.
Користам Android 4.2.2

http://www.one.mk/files/files/androidOSprilagoduvanja-mk.pdf

eve ti batka inace na site kineski telefoni pretezno manuelno se podesuvaat podatocite za internet.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.964
8.495
samo apn "ppinternet " treba da se vnese i ke dobies internet. bas setirav eden 3g stik na one pred nekoj den. lesno e setiranjevo kako 1,2,3. ;)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно