Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Не барам за мене затоа незнам што барам, се работи за мој роднина па си викам ај ќе пишам и го прашав дали сака 3D ова она нешто рече ништо не сакам, ништо не ми е битно само некоја подобра серија да биди нешто што е најдобро за парите, нешто поквалитетно. Се извинувам што бев нејасен. (можеби и сега сум нејасен)
За да не те направат кабает советувај ги да земат 40 инчи. Никако подолу
Било што (ако ништо не му е битно)

gego

hello world
6 декември 2009
334
363
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Вчера гледав некој телевизори и ми се бендиса моделот на Панасоник TX-40AS640. Го има во Сет и во Техномаркет. Денес отидов до овие продавници да го споредам со Самсунг UE40H6400, као втор избор. Сигурно има некој да каже што кај овие два е предност, а што маана. Нешто друго ме изиритира при скенирањето на телевизорите. Можно ли е кај нас да се продаваат телевизори кој поддржуваат 3Д технологија без 3Д наочари??? Зборам за активни наочари за активен 3Д кој го има Панасоникот. Ми рекоа, (одкога ги потпрашав-се разбира) неидат со наочари, ама и нема соодветни за продажба !!!??? Па како побогу ќе гледам 3д? Пошто не е потполн производ им предложив да го даат за 100 евра помалку, ама се разбира ме одбија. Незнам кој е увозник за Македонија или за Балканот наш насушен, ама вакви и слични производи нетреба воопшто да излезат во продажба.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Знам кој модели си ги гледал. Самсунгот има многу поживописни бои, јаки да речам. На прв поглед делува одлично. Слиакта е добра. Доколку гледаш некој си половина час, ке сватиш дека сето тоа е на еден начин многу светло и нападно. И постојано ке се обидуваш да намалиш осветленост, па контраст, па боја, за на крај да сватиш дека си ја умрел сликата за да не те болат очите. Инаку мислам дека станува збор за 6900 моделот.
За сметка на тоа, Панасоникот на прв поглед има слика како да не е доручкуван. Боите се умерени но слината е како умртвена. Типична карактеристика за ипс екрааните. Но затоа во ниеден момент нема да почувствуваш замор или болка во очите. Мало подесување и се ке биде како што треба.
Менито му е прегледно и интересно но е далеку од она кај Самсунгот. Самсунг многу се посветија на смарт функциите и мислам дека е ѕа нијанса подобро организирано тоа мени.
3д опциите не ме интересираат па затоа и нема да го коментирам тој дел.
Во однос на дизајн уште еден + за Самсунгот.
Доколку телевизорот ке го користиш за гледање филмови и телевизија оди на подобриот панел, т.е Панасоникот. Ако гледаш цртани и ти се битни смарт опциите, оди на Самсунгот. Ако ништо од горе споменатото не ти е битно, купи го оној кој ти се допаѓа повеќе.

Последна промена:

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Да не отварам тема, ми треба еден совет.Размислувам да се подновам со нов ТВ ама не знам дали сега е најдоброто време да се инвестира со целата фама за 4К-5К дрн дрн резолуции.

Евентуално би сакал можеби да правам комбинација и со некој проектор ама па за ова ич не сум упатен.

Има нешто во моментов што би вредело да се купи докај 2-2500Евра или би било попаметно да почекам?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Почекај ќе паднат цените и тоа осетно...

Викса

lurker
12 март 2011
577
697
Дечки , пред извесно време купив LG 42LB670/671v од кој сум ептен задоволен. Е сега сакав да прашам дали некој знае каде можам да најдам некои сетинзи по нетов за телевизорот за на некој начин да го калибрирам рачно?

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Ми треба за поклон едно ТВ да купам, ама моментално не сум во можност да видам што има кај нас по продавници, па ме интересира каде уште може да се најде по некоја плазма, или веќе ги нема?

Ми треба нешто во рангот од 46"-50".

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Ако ти треба плазма, има во Нептун 50" за 29 000, ама не е фул хд што е негативност кога станува збор за 50-ка
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_4&product_id=210342

Истава ја видов и у техномаркет за 26 000

http://www.technomarket.com.mk/products/09135905/lg-50pb560b

Имаш и 60-ка со сите екстри на неа, ама е малку поскапичка, околу 50 илјадарки.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_4&product_id=210344

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Фала Сале, не дека ми треба плазма, ама генерално не можам да ги "сварам" ЛЦД-ата од 500-600 евра до пред некоја година што ги гледав.

Ако има нешто во тој ранг со природна/неутрална (ала ЦРТ) слика тогаш би размислил.

Тој од 50К ми е многу, сепак не купувам за мене, а тој од 26-30К е супер цена ама не знам како би било 720p на 50" за далечина од 3-4 метри.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Вчера цел ден го поминав низ Сити Мол гледајќи телевизори и генерално се разочарав од многу ТВ-а во рангот до 40000 ден.Не знам дали е до мене проблемот, ама скоро да немаше ТВ кој што можев да го гледам повеќе од 15мин, како сите да се правени за гледање цртани филмови со ужасни дречави бои.Ако се намалеа боите и животот од сликата се губеше.

После сето ова, се решив да им ја купам на моите плазмата LG 50" од Нептун.Можеби е маана 720p резолуцијата, ама од 4-5 метри океј е, а башка што 90% ќе се гледа МаксТВ на неа.И најважно, сликата делува реално и меко, а не глава да ме заболи.

Се на се јас сум задоволен од изборот, а моите уште повеќе.

Може некоја импресија да пишам по некое време, сега уште немав време да си поиграм со ТВ-то.

jVGrQKZ.jpg

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Одличен избор, но ете, како што рече и сам можеби е маана тоа што не е фул хд на 50 инча.

Вчера цел ден го поминав низ Сити Мол гледајќи телевизори и генерално се разочарав од многу ТВ-а во рангот до 40000 ден.Не знам дали е до мене проблемот, ама скоро да немаше ТВ кој што можев да го гледам повеќе од 15мин, како сите да се правени за гледање цртани филмови со ужасни дречави бои.Ако се намалеа боите и животот од сликата се губеше.

Да си ми жив и здрав. Тоа е тоа.
Маркетинг, јаки и дречави бои, бела боја која одцепува, се убаво на прв поглед, но како што рече. 15 минути и после тоа осеќаш замор.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Panasonic or GTFO :)
gtfo.png

EckaGj

read-only
17 декември 2014
8
1
Ск-Аеродром
Совет за Panasonic TX-32AS520E?Мислам за тие пари дали за некои нормални потреби за гледање,интернет,слики? И има ли воопшто разлика Panasonic TX-32AS520E во Т хом и
PANASONIC TX-32AS520 во Техномаркет?

EckaGj

read-only
17 декември 2014
8
1
Ск-Аеродром
Па 1.600 ден незнам дали се одраз на квалитет?Веројатно има нешто плус но по пишани карактеристика негледам ,може нешто е подобрено.
А во однос на Тв?

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
463
650
Веројатно е истиот телевизор само што техномаркет не го пишале E-то кое што ако не се лажам е ознака за Европа. Земи кај што е поефтино иако јас би идел на ова за слични пари.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Пред некој месец купив Full HD Smart TV GRUNDIG од 40" телевизор ко телевизор,... да се разбереме сум задоволен од неговите можности и квалитет. Арно ама, друго сакам да кажам,... Сега на овој ТВ го следам и гледам светсково првенство во ракомет во Катар. Алал им вера на овие бациве од таа пуста нафта полни се со пари,...изградиле сала за ракомет која може да прими и до 20000 гледачи, арно ама сега ја посетуваат само околу 1000 (знаете зошто е мала посетеноста, ах пусто турско;):cry:!?). Салата супер, камерите најнов тренд,... ракометните натпревари ги пренесуваат во HD, ама кај нас, страв да те фати,...:hay::cry:, е ве јас на пр. сум претплатник ма MAX TV, демек овие ја пренесуваат програмата во HD:geek::cry: жими џандаров:D,....Море имало решение,...си се приклучив на старата добра антена за аналогна телевизија, на ТВ го најдов каналот на МТВ1 кој пренесува слика во HD;):) и сега уживам во ракометните преноси од Катар во вистинска многу уба слика со голема острина и детали.
Препорака: проверете го ова последново и уживајте во натпреварите со ладна бирка;)
Ај поззз,

Последна промена:

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo koga sosftverot na LED TV-to pravi problemi, koga previse blokira i nesaka da se resetira. Dali nekoj so softverski problem go nosil TV-to na servis, dali ovie nasite servisi re-instaliraat softver voopsto? Konkretno ja imam HITACHI smart 40 " pred 6 meseca kupen. Youtubot uste od samio pocetok znaese da blokira za kratko vreme, ama veke i pri novo scaniranje na programite pri koe setinzite se resetiraat na fabricki, sega zaebava. Bi sakal prvo da slusnam nekoe iskustvo pred da odam u nasta prodavnica u Stip poso znam unapred kako ke pocnat so instreniraniot odgovor.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
е ве јас на пр. сум претплатник ма MAX TV, демек овие ја пренесуваат програмата во HD:geek::cry: жими џандаров:Dз,
На кој пакет си на МаксТВ? MТВ-HD оди на канал број 700, ако си на 3Max Start или појак пакет.

Sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo koga sosftverot na LED TV-to pravi problemi, koga previse blokira i nesaka da se resetira. Dali nekoj so softverski problem go nosil TV-to na servis, dali ovie nasite servisi re-instaliraat softver voopsto? Konkretno ja imam HITACHI smart 40 " pred 6 meseca kupen. Youtubot uste od samio pocetok znaese da blokira za kratko vreme, ama veke i pri novo scaniranje na programite pri koe setinzite se resetiraat na fabricki, sega zaebava. Bi sakal prvo da slusnam nekoe iskustvo pred da odam u nasta prodavnica u Stip poso znam unapred kako ke pocnat so instreniraniot odgovor.

Другар и на телевизори Samsung, LG до 700 евра кочи софтверот а камоли на поефтини модели и брендови.
Проба ли да му направиш апдејт ако воопшто може или да провериш за твојот модел има ли понов софтвер на интернет?

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Другар и на телевизори Samsung, LG до 700 евра кочи софтверот а камоли на поефтини модели и брендови.
Проба ли да му направиш апдејт ако воопшто може или да провериш за твојот модел има ли понов софтвер на интернет?[/QUOTE]
Veke se obnovile aplikaciite sami. A nadgradba na softverot nema, provereno poveke pati.
Tuku mojot TV ima sega problemi so memorijata. Pri povtorno skeniranje na programite posle koj setinzite se resetiraat na fabricki, posle isklucuvanje i uklucuvanje na TV go pamti poslednoto podesuvanje na programite, sekogas se uklucuva na isti kanal, so glas do daska, so dinamicen kontrast. I nema teletext.
...Tuku zosto ne ni davaat usb so softver vo nego, kako so praktika kaj kompjuterite? Za ovoj TV softver koj ima mnogu ednostaven proces za razlika od kompjuterskiot, sigurno nema da se potrebni poveke od 15 min da se preinstalira. A vaka, radi softverski defekt treba da go prakjame na servise i da cekame 2 nedeli.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Teлевизорот има проблем со меморијата најверојатно.
Софтвер не можеш да инсталираш преку УСБ и затоа не ти го дава никој на УСБ.
Механички се вади меморијата, се одлемува од плочата, потоа се учитува таканаречен дамп фајл за 5 секунди, и потоа се враќа назад на плочата.
Телевизорот треба да го однесеш на сервис.
Поздрав.

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Луѓе во саботата купив 3D телевизор Сони.По многу гледање се одлучив за
http://tehnomarket.com.mk/products/09135933/sony-kdl-50w805bbae2

Задоволен сум од телевизорот на прв поглед и немам никаква забелешка.
Има преку 1000 апликации вградени во него и едноставно не стигнав да пуштам ни 10.
,за комплетни импресии ќе пишам после 2-3 недели користење.

Е вака имам прашање до вас.Сакам некој материјал да гледам во 3D,по можност фудбал.
Може ли да го најдам преку апликациите некој 3д тв канал.Читав тука нешто за опциите IPTV канали па ме интересира дали може да се наиде на нешто такво.

Дали е вистина она што го рекламираат дека на пример топката и играчите излегуваат надвор односно дали има навистина такво доживување?
Доколку нема ништо од тоа,би сакал да погледнам некој материјал со 3д каде навистина ќе ги почуствувам тие ефекти.Но каде да ги најдам.Барав по интеренетов денеска но некако слабо ми оди.Ќе го замолам некој да даде некоја страна.Може и преку порака.Благодарам унапред

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно